KöpekBulldog kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.
https://patinolsun.com/uploads/images/Yavru%20bulldog.jpg" style="height:300px; width:300px" />

Bulldog ekşi yüzü, sarkık yanakları ve kırışık yüz yapısıyla sevimli bir köpektir. Geniş omuz yapısına, kalın ve ağır alçak gövdeye sahiptir. Omuzlarının üzerinde büyük bir kafa, güçlü çene ve basık duran bir burunla kendine özgü özellikleriyle karşımıza çıkar. Alçak gövdesiyle, yavaş, salınarak ve sanki yuvarlanıyormuş gibi yürüyüşü vardır. Orta büyüklüğe sahip olan Bulldog ırkı kendine has duruşu, ifadesi ve yürüyüşü ile insanların ilgisini hızlıca üzerine çeken genellikle neşeli köpeklerdir.

Bulldog Özellikleri

English Bulldog ırkı, gevşek yer yer kırışık alın yapısı, çatık kaşları, içeri itilmiş basık burnu, küçük kulakları, sarkık yanakları ve öne çıkan çene yapısıyla insanların arasında kendine özgü yürüyüşüyle salınarak gezer. Saydığımız bu dış özellikleri onlara ayrı bir sevimlilik katar. Bulldog çok uysal ve yumuşak köpeklerden birisidir. Neşeli halleriyle, komik yapısıyla zaman zaman inatçı yanıyla arkadaş canlısıdır. Bulldog köpeği sahibini memnun etmeye isteklidir ve inatçılığı tuttuğunda anlarda bile sahibine karşı bu davranışını uzun sürdüremez.

Çevresindeki çocuklarla, yabancılarla olan ilişkisinde uysal, nazik ve arkadaş canlısıdır. Yabancılara karşı yaklaşımı temkinli ve orta derecede arkadaş canlısı iken çocuklara daha samimi ve sıcak yaklaşır. Her yaş grubundaki çocuklarla arasının iyi olduğu gözlemlenir onlara karşı anlayışlı davranır. Evcil hayvanlar ve cins köpeklerle iyi anlaşırken, farklı köpeklere karşı cesur yanı ortaya çıkarak zaman zaman saldırgan ruh haline bürünebilirler. Ancak Bulldog ırkı sevdiklerine karşı tehlike sezmediği, zor durumda kalmadığı sürece saldırgan davranışlar sergilemez. Genel olarak herkesle iyi anlaşabilirler.

Enerjik olduğu günler olsa da Bulldog’un genel hali tembeldir. Bütün günü yatarak, uyuyarak, odalar arasında ufak gezintiler yaparak ve sabini tarafından sevilip, yemek yiyerek geçirebilirler. Oyun oynamak ve aktif olmak yerine ağırbaşlı bir şekilde kendi hallerinde takılabilir. Bu rahat halinden dolayı onu egzersize teşvik etmeniz gerekecektir. Aslında tempolu yürüyüşlerden, günlük egzersizlerden hoşlanırlar ama ufak bir teşvik harekete geçmelerini kolaylaştırır.

Koşması, zıplaması ve yüzmesi alçak gövdesi ve ağır yapısı ile pek mümkün değildir. Yapılacak egzersiz bedenine uygun olmalıdır. Sıcak ve nemli havalarda nefes alması zorlaştığı, hassasiyeti olduğu için sabah ya da akşam saatlerindeki serin zamanlar tercih edilmelidir. Sağlıklı olmaları, formda kalmaları için günlük egzersiz planı yapılmalı ve yemek düzenine dikkat etmelisiniz. Yemek yemeyi çok sevdikleri için porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz önemlidir. Aksi halde hızlı şekilde kilo alabilirler.

Bulldog uysal yapısı, orta büyüklükteki bedeni ve düşük enerjiye sahip olmasıyla apartman yaşamına oldukça kolay uyum sağlar. Zaten ısı hassasiyeti sebebiyle bahçede, dışarıda yaşaması da zordur. Burun yapısı sebebiyle de nemli sıcak havalar nefes almasını zorlaştırır. Hatta yaz mevsiminde eviniz sıcaksa, köpeğinizin klimalı serin bir odada bulunması gerekir. Burun yapısı sebebiyle nefes zorluğunun diğer getirisi horultulu sesler, horlama ve ağzı açık dinlenirken salya akıtmadır. Oldukça az havladıkları bilenen bu ırk apartmanda sizi zor duruma düşürmez ve egzersiz ihtiyacı az olduğu içinde gerekli miktarda yaptığı sürece olumsuz davranışlarda bulunmaz.

Oldukça cesaretli olduğu bilenen Bulldoglar bekçilik görevi de yapmışlardır. Ancak günümüzde bu görev bilinci biraz kaybolmuş sadece gerektiğinde davetsiz misafirleri korkutacak kadar sert yüzlerini göstermektedir. Pek havlamazlar ancak heybetli görünüşleri ile sessizce bekleyerek karşı tarafı korkutmayı isterlerse bunu kolaylıkla başarabilirler.

Erken aşamada daha yavru iken eğitimlerine başlamanız iyi olacaktır. Eğitilebilen ancak yavaş öğrenen bir ırktır. Öğrenmesi zaman aldığı için sabırlı ve tutarlı davranmanız gerekir. Geç öğrense bile öğrendiği konuları uygulamakta ve unutmamakta oldukça iyidir. Ağırbaşlı ve kırılgan bir yapısı olduğu için onunla iletişimizde sert yöntemler kullanmayın. Eğitimde ödüllendirme, övme gibi pozitif pekiştirmelere başvurunuz. Farklı ortamlarda, farklı hayvanlar ve insanlarla etkileşim kurması onun iyi huylu yetişkin bir köpek olarak büyümesine, gelişmesine yardımcı olacaktır.

Bulldog Tarihi

Bulldog ırkının tarihi geçmişi 13. Yüzyıl İngiltere’sine kadar dayanmaktadır. Eski Mastiff tipi köpeklerin soyundan gelen Bulldog’u kökeni İngiltere’de Kral John’un saltanatı döneminde ortaya çıkmıştır. Bulldog ırkı; bir boğanın köpek sürüsü ile dövüşmesi ve seyircilerinde sonuç üzerine bahse girdiği bull baiting adı verilen kanlı sporlarda kullanılmasıyla tarihteki yerini alıyor.

Bu dövüşen köpek Bulldog ırkının atalarıdır ve boğa güreşi sporuna katılması için üretilmiştir. Köpeğin amacı güçlü dişleri ile boğayı burnundan, yüzünden yakalamak ve saldırmaktır. Eğer boğa onu boynuzuna denk getirirse de havaya savurarak ölümüne sebep olabilmektedir. Bu olaya sadece spor olarak bakılmamış ve boğanın eti kesilmeden önce bu güreşle etini yumuşatmakta amaçlanmıştır. Dinlenmiş ve yumuşamış et daha güzel olacağı için bu oyuna da başvurmuşlardır. Yani Bulldog’ların ataları aslında korkunç bir eğlencede cesur yapısıyla, keskin dişleriyle acıya dayanıklı oluşlarıyla kullanılan vahşi yapıdaki hayvanlarmış. Biz günümüzde atalarından farklı bir Bulldog ırkı ile karşı karşıyayız.

1835 yılında İngiltere’de boğa güreşi, kan sporları yasaklandı. Bulldog ırkı için yeni bir dönem başladı. Bazı köpek sahipleri Bulldogların birbiriyle ve farklı köpeklerle dövüşmesi için çaba gösterdi. Bu durumda boğa güreşleri yasaklandı ancak pit-dog dövüşleri mahzenlerde yapılmaya başlandı. Bulldogların güçlü yapısına karşı daha hareketli, saldırgan ve hızlı köpekler gerekiyordu. Köpek yetiştiricileri de Bulldoglarla çeşitli terriyerleri çifteleştirerek; Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier ve Boğa tip terriyer ırkının prototiplerini ortaya çıkardılar. Ancak yasa dışı yürütülen pit-dog dövüşleri de zamanla yapılamamaya başladı ve bu kanlı etkinlikler son buldu.

Etkinliklerin bitmesi ile bu köpeklerin başka bir kullanım amacı olmadığını için insanlar ırkın ortadan kalkacağını düşündüler. Cinsin popülerliği git gide düştü. Bulldog neslinin tükenmesi söz konusu oldu. Bulldog sahipleri ve hayranları, ırkın kavgacı huyundan ayırıp arkadaş canlısı ve sadık bir dostta dönüştürmek için çabalamaya karar verdi. Fiziksel özelliklerini koruyup geliştirmek ve köpeği daha çekici hale getirmek için adımlar attılar. Vahşi yanlarını saldırgan yapısını bastırdılar. Nazik, sevimli, insanlarla ve özellikle çocuklarla iyi anlaşan yumuşak başlı bir köpek olarak Bulldog ırkını yeniden tasarlayıp yarattılar. Agresif, cesur ve saldırgan boğa savaşçısı olan Bulldog gitmiş yerine arkadaş canlısı, hoşgörülü ve sevecen bir Bulldog gelmişti. Bulldog’un mizacını baştan şekillendirmek isteyen sabırlı köpek yetiştiricileri istedikleri başarıya ulaşmıştı.

1859 yılında İngiltere’de konformasyon gösterilerinde Bulldoglar sergilenmeye başlandı. 1860 yılında İngiltere/Birmingham’daki köpek gösterisinde ilk kez yeniden tasarlanan Bulldog’un gösterimine izin verildi. 1861 yılında “King Dick” isimli bir Bulldog köpeği Birmingham’daki gösteriyi kazanan köpek oldu. Onun soyundan gelen ve adı “Crib” olan bir köpekte yetişkinliğine yakın zamanlarında mükemmele yakın köpek olarak tanımlandı. Tüm bu gelişmeler yeniden tasarlanan Bulldog köpeğinin başarılı bir dönüştürme ve yetiştirme olduğunu gösterdi.

1886 yılında da Bulldog ırkı Akc tarafından tanındı. Yeni haliyle tanınan, sevilen Bulldoglar İngiltere’nin uzun yıllar ulusal sembolü oldu ve English Bulldog adıyla da anılmaya başlandı. Bulldog sert, ağırbaşlı duruşuyla çelişen; sevimli, neşeli ve palyaço kişiliği ile hayatımızda evcil köpek olarak yer almaktadır.

Bulldog Fiziksel Özellikler

Vücut

İngiliz Bulldog kalın, geniş ve düşük gövdeli vücuda sahip orta boy, kompakt bir köpektir. Kısa tüylere sahip olan bedeninde, kafa ve gövde bölgelerinde derisinin ekstra kırışık ve masif olduğu görülür. Kısa bacakları, oldukça sağlam ve güçlüdür. İri ve cüsseli görünüşü geniş omuz ve göğüs yapısıyla da desteklenmiştir. Omuz yapısı arka uç kısımlarında daha geniştir. Kaslı, iri ve heybetli Bulldog’un kendine has bir vücut yapısı vardır.

Kafa

Bulldog ırkı kısa bacakları, geniş göğsü ile alçak yapıya sahiptir. Genel olarak vücudu geniş ve kaslıdır. Vücudu ile orantılı bir kafa yapısı görülür. Geniş kafatasında, yanakları gözlerinin kenarlarına kadar uzanır. Alın bölgesinde yoğun kırışıkları vardır. Siyah renkte geniş ama biraz basık burun ve burun delikleriyle oldukça iyi koku alırlar. Güçlü, geniş çene yapısı ve sarkık üst dudaklarıyla kare şekline sahiptir. Bulldogların alt çenesi öndedir. Yani alt dişleri, üst dişlerinin önüne gelecek şekildedir. Güçlü çenesi ve diş yapısı ile Bulldog rakibini ısırığıyla tutar ve kilitler. Bulldog buruşuk ve sarkık yüzüyle insanların arasında neşeyle dolaşır.

Kulaklar

Bulldog köpeklerinin kulak yapısı küçük ve incedir. Üçgen yapıya sahip olan kulağı geriye doğru katlı şekilde başın üzerinde durmaktadır.

Gözler

Bulldog ırkının siyah renkte yuvarlak gözleri vardır. Göz yapısı kırışık alnın altında, düşük ve kısık şekildedir. Bu duruşun sebebi kırışık alın yapısı ve sarkık yanakları da olabilir. Gözleri kimi zaman sert kimi zaman da yumuşak ve tatlı bakışlarıyla insanları etkilemektedir.

Bacaklar ve Ayaklar

Kısa, kaslı ve oldukça güçlü bacaklara sahiptir. Bacaklarının kısa yapısı, kaslı ve geniş gövdesiyle birleşerek bu köpeğe kendine has bir yürüyüş sergileme fırsatı tanır. Bacaklarının kısalığının büyük etkisi olduğunu düşündüren, paytak bir yürüyüşü vardır. Gövdesi alçak ve bacakları kısa olduğu için yüksek yerlerden atlayamaz ve fazla koşturamazlar.

Kuyruk

Kuyruk yapısı tüm Bulldog ailesinin diğer üyelerinde de olduğu gibi kısadır. Alçakta taşıdığı kuyruğu, ya düz ya da vidalıdır.

Tüy

Bulldog ırkının kısa, pürüzsüz, düz ve parlak bir kürkü vardır. Baş bölgesinde, boynunda, omuzlarında yumuşak ve gevşek cilt yapısıyla tüylerini sergiler. Bu kısımlardaki kırışıklıklar sebebiyle tüylerin zaman zaman ekstra bakıma ihtiyacı olabilir.

Renk

Bulldog ırkının pürüzsüz, düz ve parlak tüylerden oluşan renkli bir kürkü vardır. Bulldog ırkının kürkü: kızıl çizgili, beyaz, kırmızı, soluk kırmızı, soluk beyaz, açık kahverengi, benekli, soluk sarı, soluk krem rengi, nadas gibi renklerde ya da bu renklerin çeşitli kombinasyonları şeklinde karşınıza çıkabilir.

Bulldog Bakımı

Pürüzsüz, kısa, düz ve ince tüylü kürke sahiptir ve bakımı kolaydır. Parlak, güzel tüylerini haftada iki veya üç defa fırçalama ve tarama işlemi uygulayabilirsiniz. Yumuşak yapılı bir köpek fırçasıyla yaptığınız bu işlem köpeğinizi ölü tüylerden arındıracak ve rahatlatacaktır. Tüy dökülme yoğunluğunun arttığı zamanlarda, fırçalama işlemi sıklaştırılabilir ve kauçuk körü fırçası kullanabilirsiniz.

Bulldog yüzündeki ve bedenindeki kırışıklıkları da düzenli olarak kontrol edilmelidir. Kırışıklıkların içerisinde yiyecek kırıntısın kalmaması, nemli olmaması önemlidir. Aksi halde enfeksiyon oluşabilir. Yapabiliyorsanız her gün kırışıklıkların içini nemli bezle temizlemeli ve ardından kurulamalısınız. Sağlıkları için kırışıklıkların, cildinin temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Düşük kulakları, kuyruğunun alt kısmın düzenli olarak kontrol edilmeli ve temiz tutulmalıdır.

Gerektiği zaman banyo alması English Bulldog’un ihtiyacını karşılayacaktır. Çok sık banyo almasına gerek yoktur hatta yılda 1- 2 kez banyo onun için yeterlidir. Tırnakları düzenli olarak kontrol edilmeli ve uzamasına bağlı olarak en az ay 1- 2 kez kesilmelidir. Bunun yanında göz, burun, ağız ve diş bakımı da çok önemlidir. Dişlerini haftada 2- 3 kez fırçalamalısınız. Salya akıttıkları için salyasını kürkünden silmeniz gerekecektir. Burun yapıları sebebiyle nemli ve sıcak ortamlar da nefes alma zorluğu çekecekleri için onlara uygun bir yaşam ortamı sunmalısınız. Tüm bunları yapmanız halinde köpeğiniz sizinle birlikte sağlıklı bir yaşam sürebilir. Haftalık, günlük ve aylık kontrollerinde fark ettiğiniz bir değişim olursa veterinerinize danışmalı ve bilgi almalısınız.

Bulldog Beslenme

Bulldog, yemek yemeyi seven ve biraz tembel bir ırktır. Bu yüzden beslenme konusunda hassas davranmalısınız. Veterinerlerin ve yetiştiricilerin tercihi olan Royal Canin, Proplan, Acana ,Hills ,N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care gibi yüksek kaliteli köpek mama markalarını köpeğiniz için alabilirsiniz. Mamayı köpeğinize verirken yaşına, aktif yapısına göre ölçü ayarlaması yapmalısınız. Genel bir ölçü verecek olursak gün içerisinde 2 ölçek yüksek kaliteli kuru mamayı iki öğün halinde köpeğinize vermeniz yeterli gelecektir. Ancak aynı ırk olsalar bile farklı özelliklere ve karaktere sahip oldukları için bu porsiyon ayarlaması değişiklik gösterecektir. Köpeğinize özel beslenme planı yapabilir ve gerekli görüyorsanız veterinerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca yemeğine verilen önem kadar su tüketimine de özen göstermeye çalışın, su kabında günlük taze su bulundurun.

Ev yemeği vermek isterseniz de hangi yiyecekleri tüketebilir ve tüketemez öncelikle bunu araştırmalısınız. Alerjen yapısını göz önünde bulundurarak ev yemeklerini vermelisiniz. Mide rahatsızlığı ve şişkinlik sorunu çekmemesi için sadece ev yemekleri ile beslememelisiniz. Ev yemekleri vermek konusunda daha detaylı bilgi için köpeğiniz hakkında bilgi sahibi olan veterinerinize danışmanızı öneririz.

Bulldog Egzersiz

Bulldog ırkı günümüzde düşük enerjileri ve tembellikleriyle ün yapmıştır. Yumuşak huylu bu köpeğin sahibinin yanında, ayaklarının dibinde dinlenmek ve uyuklamak en sevdiği şeydir. Ancak bunu bahane edip egzersizden uzak kalmasına izin vermemelisiniz. Onlar tembelliğin yanında sahibinin ufak teşvikleriyle yürüyüşe çıkmayı, sevdikleriyle oyun oynamayı da severler. Gün içerisinde orta tempoda egzersiz yapmaya, yürüyüşe çıkmaya mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları karşılanmadığı zaman davranış sorunları yaşayabilirler.

Köpeğinizin günlük egzersiz ihtiyacını karşılamak için ona 30 dakikalık aktivite oyun süresi ya da 1- 1.5 kilometrelik yürüyüş için vakit ayırmanız yetecektir. Beden özellikleri sebebiyle yüksek tempolu egzersizleri, koşmayı, yüzmeyi ve zıplamayı pek başaramazlar. Örneğin sığ sularda oynar ve yürürler, ancak derin sularla baş edemezler. O yüzden su çevresinde, yüksek merdivenlerin olduğu yerde köpeğinizi sağlığı açısından gözetim altında tutmaya çalışın. Köpeğinizin bedensel özelliklerinin bilincinde olarak egzersizler planlayın. Çiğnemeyi seven köpeğinize çiğneme oyuncağı alarak oyunlarınızda onu kullanabilirsiniz. Dışarıda egzersizleriniz sırasında köpek tasmasını çıkarmadan, kontrolün sizde olacağı şekilde yürüyüş yapınız. Çünkü genel hali tembel olarak anılsa da enerjisi yerinde olan Bulldogların istedikleri zaman çok hızlı hareket ettikleri de bilinen bir gerçektir.

Basık burun yapısı ile nefes alma sorunu yaşayan ve sıcak, nemli havadan olumsuz etkilenen Bulldoglar için egzersiz vakitleriniz sabah serinliği ya da akşam serinliği olmalıdır. Sıcak havalarda egzersiz yapmak onları çok zorlar, ev ortamında bile sıcak günlerde klimanın olduğu yerde zaman geçirdikleri görülür.

Bulldog Eğitimi

English Bulldog ırkı kendisini sahibine adayan, sahibini mutlu etmek için çaba gösteren tatlı bir köpektir. Bu hali dolayısıyla da eğitimi kolay geçer ancak yavaş öğrenmesi sebebiyle eğitim süreci biraz uzun olabilir.

Köpeğinize erken aşamada yavruluk dönemde eğitim vermeye ve sosyalleştirmeye başlarsanız daha hızlı yol alırsınız. Zaman zaman inatçı olabilir ve sizi zorlayabilir. Ancak bu zamanlarda sert tavır takınmadan, kendinizden emin ve tutarlı şekilde komutlarınızı yaptırmaya çalışmalı eğitime devam etmelisiniz. Liderin siz olduğu inatçı olduğu zamanlarda, tutarlı tavrınızla bir kez daha anlamalıdır.

Köpeğinizin iyi huylar kazanması ve onları pekiştirmesi için eğitim süreci çok önemlidir. Köpek yavrusu eğitim sınıflarında eğitim almalı ve istenmeyen davranışları nasıl engelleyeceğini öğrenmelidir. İtaat eğitimi, alan koruma eğitimi, tuvalet eğitimi başlangıç aşamasıdır. Bulldog’un eşyaları çiğnemeyi çok sevdiği bilinir. Bunu engellemek için vereceğiniz eğitimlerle çiğnenen köpek oyuncaklarıyla oynaması ve zaman geçirmesi öğretilir. Ağzında başka eşya gördüğünüzde bunları almalısınız. Eğer yavru iken köpek oyuncaklarını çiğnemeye alıştırmaz, farklı eşyaları da çiğnemesine izin verirseniz bu huy yetişkinlik döneminde de devam edecektir. Ayrıca yemeğini mama kasesinden yemesi öğretilmelidir aksi halde yiyecek saklama huyundan dolayı yemekleri evin herhangi bir yerine götürüp orada tüketebilir. Bunun gibi basit ama ilerleyen zamanlarda ev hayatında köpeğinizle aranızda sorun olabilecek şeyler vardır. Yavru iken bırak, al, yap, yapma, dur gibi komutları ve iyi davranışları öğretirseniz rahat bir yetişkinlik dönemi geçiren köpeğe sahip olursunuz. Temel komutları öğrenirken pek sorun yaşamazsınız ancak erteler ve eğitimi vermezseniz komutlara uymayan, agresif bir yetişkin English Bulldog sahibi olabilirsiniz.

Köpeğinize vereceğiniz her eğitimde pozitif pekiştirme yöntemlerine başvurarak yaklaşmalısınız. Överek, oyunla ve ödülle eğitimlerini desteklemeli, sıkılmalarını önlemek için yaratıcı ve farklı tarzlara başvurmalısınız.

Bulldog Sağlık

Bulldog genel olarak sağlıklı bir ırktır ancak bazı sağlık sorunlarına da eğilimleri vardır. Bu yüzden ne gibi rahatsızlıkları olduğu ve nasıl belirtiler gösterdiğini bilmek önemlidir.  Bulldog köpeklerinin sıcak ve soğuk hassasiyeti vardır. Bedeninin aşırı ısınmaması için sahiplerinin dikkat etmesi gerekir. Sıcak havalarda egzersize götürmemeli, gölgesiz ve içme suyu bulunmayan ortamda gözetimsiz bırakılmamalıdır. Serin ve ılık havalar onlar için ideal ortamdır.

Bulldog burun yapısı sebebiyle nefes alma sorunu yaşayabilir. Ancak bunun olağanüstü bir sorun olduğunu gösteren belirtiler vardır. Köpeğiniz her zamankinden daha heyecanlı ya da çok zor nefes alıyorsa, pembe renkte olması gereken dili sarkmış ve mavimsi bir renkteyse ters giden bir şey vardır. Böyle durumlarda köpeğinizi soğuk suyla ıslamalı, ona buz vermeli ve ısısını düşürmeye çalışmalısınız. Gerekli görürseniz veterinere giderek sağlık desteği alabilirsiniz. Bulldog hakkında daha detaylı bilgileri Amerika Bulldog Kulübü, Bulldog sağlığı ve bakımı yazısından ulaşabilirsiniz.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri

  • Kalça Değerlendirmesi
  • Dirsek Değerlendirmesi
  • Göz Doktoru Değerlendirmesi
  • Kalp Muayenesi
  • Diz Değerlendirmesi

Bulldog Fiyatları - Bulldog Yavru Fiyatları

Bulldog 2022 ortalama yavru fiyatları 3,000 TL ile 6,000 TL  aralığında değişiklik göstermektedir. Bir gladyatör ruhuna sahip olan ırk uzun yıllar dövüşlerde kullanılmıştır. Polis ve bekçi köpeği olarak çok iyi iş yaparlar. Temkinli, iyi huylu, temiz ve evcil bir hayvandır. Yüzyıllar sonra tehdit edici görünüşünü korumakla birlikte, aristokrat bir köpek yavrusu haline geldi. Kendisine, çirkin güzel denildi. Evde uyuması gereken, iyi huylu bir köpektir. Günümüzde insana eşlik eden bir köpek olarak değerlendirilmektedir. Dişi, erkek sahibinden ücretsiz yada PetShop'tan Satılık, ücretli- ücretsiz fiyat nedir ve ne kadar bilgisi için ilanları ve sahiplendirme fiyatları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yavru Bulldog İlanları

https://patiilan.com/17761/bulldog

 

https://patiilan.com/