KöpekPoodle (ToyPoodle) kategorisinde 44 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

https://patinolsun.com/uploads/images/yavrutoypoodle.JPG" style="height:305px; width:300px" />

 

Toy Poodle, diğer köpeklere göre daha kaliteli bir kürke ve zekaya sahip olmasının yanında ilk görüşte kıvırcık tüyleri ile pelüş bir görüntüye sahiptir. Poodle cinsinin en küçük üyeleri olan Toy Poodle oyuncak boylarında kıvırcık tüy yapısı ile çok ön planda sosyal bir cins. Standart ve minyatür türleri kadar uzun buruna sahip olmasalar da diğer oyuncak ırklar arasında uzun burunları hemen fark ediliyor. Uzun burunlarının görüntüsünü engellemek için bazı toy Poodle sahipleri burunlarını sağ ve sol yanındaki tüyleri tıraş etmiyorlar. Cins uzun bacak yapısına sahip olduğundan oyuncak türünde de boyutlarına nazaran uzun bacakları ile atletik bir görünümü ile dikkat çekiyor.

Toy Poodle Cinsinde Karakter Yapısı ve Davranış 

Zeki bir ırka mensup olan Poodle cinsi yeni insanlara karşı dengeli bir tutuma sahip. Karşı taraftan aksi bir durum görmediği sürece örneğin oyuncağını alma, yemeğine müdahale ya da sahibine karşı sert bir tavır olmadığı sürece tanışmaya eğilimi yüksek meraklı bir cins olarak bilinir. Diğer köpeklere ve evcil hayvanlara agresif bir tavır sergilemeyen bu cins zaman zaman havlamaları ile karşılaşılabilir. Temel eğitim verilmediği takdirde şımarmaya açık ve kendi bildiğini okumayı seven bir köpek cinsi olan Poodle cinside eğitimi kolay bir tür olduğundan ev girmesi ile eğitime başlaması şarttır. Atletik bir fiziğe sahip olan Toy Poodle oyuncak boyutlardaki diğer köpeklerin aksine hareket etmeyi çok sever ve sürekli bir oyun oynama isteğine sahiptir. Bu sebepten mutlaka günlük köpeğe zaman ayrılıp üzerindeki bu enerji alınmalı. Bu şekilde sakin bir yapıda kalacaktır.

Şirinmi Şirin Toy Poodle'ların Yapısal Durumu

Toy Poodle diğer ırkların aksine uzun bacakları ile atletik bir görünüme sahiptir. Amerikan ve diğer ülke köpek kulüplerinde üç boy olarak kabul edilse de FCI tarafından dördüncü boy olan medium boyutu da kabul görmüştür. Uzun bacakları yürürken yaylanarak yürüyor hissi verir. Bunun yanında uzun bacakları köpeğe zarif bir görüntü de vermektedir. Özellikle bu görüntü yetişkin olanlarda daha kolay fark edilir. Yoğun bir tüy yapısına sahip olan kürkü yapısı itibari ile tüy dökümü konusunda bir numara olarak anılır. Yüz hatlarını istenen ifadeye göre tıraş edilirken yaz aylarında köpeği rahatlatmak amacı ile gövde tüyleri farklı modellerde kesilmektedir.

Minyatür boyutu 28-45 cm

Standart boyutu 45-60 cm

Toy Poodle boyutu

Boy: 24-28 cm

Ağırlık: 1,8- 2,8 kilo

Ömür: 12-18 yıl

Toy Poodle Cinsinin Yaygın ve En Nadir Renkleri 

Toy Poodle birbirinden farklı renk ve renk kombinasyonları olan bir cinstir. Sıklıkla karşılaşılabilecek renkleri:

• Kayısı (koyu turuncu) Apricot

• Tarçın Red

• Kızıl Kahve Red Brown

• Siyah

• Mavi (metalimsi bir renk)

• Kahverengi

•Çikolata

• Krem

• Gri 

• Gümüş Silver

• Gümüş-bej

• Beyaz

• Siyah-beyaz

Bu renklerin yanında cinsin nadir bulunan rengi kırmızı diye tabir edilen kayısı renginden üretilmiş koyu bir renktir. Tam olarak koyu turuncu ile kahverengi arasında olan bu renk az rastlandığından ve çok talep gördüğünden cinsin en pahalı rengidir.

Apartman Dairesinde Bakılabilecek En İdeal Cinslerden biri:  Toy Poodle 

Ailenin en küçük boyu olan Toy Poodle boyutları sayesinde evde bakıma uygun bir cinstir. Boyutlarının yanında aile ile sıkı bir bağ kuran bu cins ideal aile köpeği olarak bilinir. Çocuklarla uyumlu olan cinsin en küçük boyu olan Toy Poodle yavruluk döneminde küçük çocuklar ile yalnız bırakılmamalıdır. Tuvalet ihtiyacını eğitimle kolayca öğrenerek tuvalet pedini kullanabilir. Küçük türlerin aksine çok hareketli bir cins olan Toy Poodle evde yalnız bırakıldığında strese girerek psikolojik sorunlar yaşayabilir. O sebepten evde uzun süre yalnız bırakılmamalı ya da onunla evde beraber vakit geçireceği biri ile evde bırakılmalıdır.

Toy Poodle'ın Dünyaca Ünlü Kürkünün Özellikleri 

Cinsin tüyleri tüy gibi ince yapılı değil saç gibi sık ve daha kalın olduğundan hipoalerjenik bir yapıya sahiptir. Bu durumda çocuğunda ya da kendisinde tüye karşı alerjisi olan insanların Toy Poodle tercih etmesinde önemli bir sebep. Tercih edilmesinde bir büyük etkende tüy dökmeme konusunda köpek ırkları içinde bir numara olmasıdır. Köpeğin özellikle baş ve boyun kısmı günlük olarak fırçalanmalı ve rutin tüy bakımı aksatılmamalı. Bu şekilde tüy dökümü minimum düzeyde kalacaktır. Diğer boylarına göre Toy Poodle yumuşak, dalgalı bir kürke sahiptir. Köpeğin yaşı ilerledikçe tüyleri kıvrılır ve daha kalın bir görünüm alır. Toy Poodle yavruluk kürkünden yetişkin kürküne geçişi 18 ayda tamamlanır.1,5 yaşına gelen köpek tamamen yetişkin tüylerine kavuşur.

Toy Poodle'ın Diğer Poodle Türlerinden Daha Değerli Kılan Detaylar 

Toy Poodle cinsi eğitime çok açık olan dünyanın en zeki ikinci ırkı olması ve köpeklerde en çok şikayet edilen tüy sorunu konusunda oldukça iyi bir referansının olması çok tercih edilmesinin sebeplerinden bir kaçı. Bu oyuncak ırkların eğitime açık olması ve zeki olmaları son derece önemlidir. Çünkü evde yaşayacak köpek kurallar dahilinde hareket etmek zorundadır. Köpeğe verilen alanda vakit geçirme, gereksiz havlamalar, tuvalet ihtiyacı gibi konuların her biri için eğitim gerekli olacağından köpeğin eğitime karşı olan adaptasyonu önem arz eder. Toy Poodle cinsi zeki ve eğitime açık bir cins olduğundan temel itaat eğitimini kola bir şekilde öğrenir. Bunların yanında köpeklerde ve genel olarak tüylü ev hayvanlarında tüy dökme ciddi bir problemdir. Evde küçük çocuğu olanlar için tüy dökme sorunu en önemli konulardan biridir. Tüy yapısı sebebi ile Toy Poodle cinsinin günlük ve aylık tüy bakımları yapıldığı takdirde en az tüy döken köpek ırkıdır. 

Toy Poodle'ın Diğer Köpek Irkları İle Çifleştirilmesinin Sebebi

Bünyesinde köpek sahiplenecek insanların aradığıo birçok iyi özelliği toplaması sebebi ile çok sevilen köpek ırklarının bir kısmı Poodle cinsinin farklı boyutları ile çiftleştirilir. Bu özelliklerden bazıları tüy dökme, en zeki ikinci ırk oluşu ve kürkünün hipoalerjenik olmasıdır. Hipoalerjenik bir tür yapısına sahip olması tüye karşı alerjisi olan insanların evinde bakabileceği anlamını taşır.

Labrador, Golden Retriever, Cocker Spaniel, Cavalier King Charles, Terrier Maltese gibi çok sevilen türlerin kendine göre problemleri vardır. Bu tip köpekler Poodle türleri ile çiftleştirilerek hibrit ırklar üretilir. Poodle ırkı fiziksel ve karakteristik özelliklerini dominant olarak yavrularına taşıma özelliğine sahiptir. Çapraz eşleşmeler ile oluşan hibrit ırklar hem Poodle ırkının iyi yönlerini taşır hem de sevilen köpek cinslerinin fiziksel görünümlerini bünyesinde toplar. Maltipoo, Goldendoodle, Labrador doodle bu hibrit cinslerden birkaçı.

Toy Poodle Sahipleneceklerin Bilinmesi Gerekenler

 • Eğer köpeğinize eve girdiği andan itibaren temel eğitimini vermezseniz dominant bir yapıya sahip olan Toy Poodle ailenin alfası olmayı deneyecektir.

• Diğer oyuncak ırkların aksine oyuncu bir yapıya sahip olan bu cins ilgi bekleyen gün içinde egzersiz ihtiyacı duyan bir ırktır.

• Zeki bir ırk olduğundan temel itaat eğitimi şarttır. Aksi takdirde çeşitli davranış problemleri ile karşılaşabilirsiniz.

• Tüyleri özel olarak rutin bakım gerektirir. 

• 5-6 saatten fazla evde yalnız bırakılması stres kaynaklı davranışsal sorunlara yol açar.

Toy Poodle Cinsinin Tarihi ve Dünyaya Yayılışı

Dönemin en popüler cinsi olan Poodle'ların başlangıç hikayesinin nasıl bu kadar vazgeçilmez olduklarına bakalım.Poodle cinsinin ilk üretim yeri Almanya olsa da Toy Poodle türünün üretilmesi Fransa’da başlamıştır. İsmini uzun bacaklarının avantajı ile suda sıçrama yeteneğine atıfta bulunularak su birikintisi anlamına gelen pudelden türetilmiştir. Uzun bacakları suda kolay hareket edebilme kabiliyeti sağladığından Fransa'da ördek avında oldukça başarılı bulunmuş ve “chien canard” ismi ile tanınmıştır. Standart boyları bekçi köpeği, askeri hizmetler, vagon çekme, rehber köpek ve bir sirk oyuncusu olarak birçok görevde kullanılmıştır. Rahat yüzebilmesi için kürkü traş edilmiş ve göğüs kısmı yüzmesine yardımcı olması amacı ile tüylü bırakılmıştır. Bu tüy kesimi Fransız kadınların ilgisini çekmiş ve bu tüy kesimi ile Fransız sokaklarında boy göstermeye başlamış. Fransız aristokrasisi tarafından da tercih edildikten sonra Fransa'nın ulusal köpeği olmuştur. 19. yüzyılın sonlarında, oyuncak boylarının üretimi yapılarak Toy Poodle gösteri köpekleri ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Toy Poodle'ın popülaritesi 1920'lerin sonunda azalmış olsa da, oyuncak boyların çok tercih edildiği günümüzde popülaritesini hızla geri kazanmıştır.

Toy Poodle Fiyatları

Toy Poodle fiyatları köpeğin sahip olduğu tüy rengi, standart ya da minyatür boyutlarda olması gibi özelliklerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu köpekler, (fiyatları ortalama 8.000 TL-20.000 TL arasındadır) en pahalı köpek ırkları arasında yer alır.

Poodle Sahiplenme

Poodle, kaniş olarak da tanımlanan küçük ırk grubunda yer alıyor, sevecen ve sempatik bir yapıya sahip olan Poodle oldukça zeki olmaları sayesinde kolayca yön bulabilirler. Poodle, her ne kadar kolay eğitilebilir olsa da sıkı eğitime gelemezler. Apartman ortamına uyum sağlayan özellikle henüz yavru döneminde iken eğitildiğinde insanlar ile diğer köpekler ile kusursuz bir uyum içerisinde olabiliyor. Poodle , yabancı bireyin ortama giriş sağlamasını anında algılayabilir ve yeni insanlara karşı da sevecendir. Poodle oldukça şık bir görünüme sahiptir ve iyi bir bekçi köpeğidir. Poodle İlanları Eğitilebilir köpek ırklarından olan poodle özellikle  oldukça zeki olması sayesinde kolayca eğitilebilir. Bir çok numara, oyun türleri ve karşı tarafın kendisinden neler beklediğini kolayca algılayabilir. Poodle ayrıca eğitim çalışmalarından keyif alırlar ve en küçük bir gayreti dahi neticesiz bırakmazlar. Poodle gerekli eğitimi aldıktan sonra aile fertleri ile kusursuz arkadaşlıklar kurar, gururlu, sadık, oyun severler bir yapıya sahiptir. Poodle köpek ırkı ayrıca ekonomik fiyat tarifesinden satışa sunuluyor. Poodle köpek ırkının bakımı ise son derece kolaydır.

Toy Poodle Tarihçesi

Toy Poodle cinsindeki köpeklerin kökeni Fransa’ya dayanır. Ortalama olarak 400 yıldır yetiştirilen bu köpekler Fransa’nın milli köpek ırkı olarak kabul edilir ve popüler şekilde köpek severler tarafından sahiplenilir. Bu köpekler oyuncak kaniş ismiyle de anılırlar.

Toy Poodle Özellikleri

Toy Poodle köpeklerini sahiplenmeden önce özelliklerini bilmeniz sizin için yararlı olacaktır. Özellikleri dikkate alarak köpeğe bakıp bakamayacağınız ve köpeğin yaşam şartlarınıza uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Toy Poodle köpeklerinin en belirgin özellikleri şunlardır;

  • Kıvırcık tüy yapıları vardır ve bu sayede pelüş görünüm sergilerler.
  • Zeka seviyesi yüksek köpeklerdir.
  • Eğitilmesi kolay olan köpek ırkıdırlar.
  • Köpeklerin ortalama boyları 45-60 cm aralığındadır.
  • Evde beslemeye uygundurlar.
  • İnsanlar ve çocuklarla iletişimi yüksektir.
  • İnatçı yapıya sahiptirler.

Bu özellikler sizlere uyuyorsa sayfada yer alan ilanları inceleyerek köpekleri sahiplenme imkanı bulabilirsiniz. İlan sahibi ile iletişime geçerek satılık köpeği görme imkanı elde edebilirsiniz.

Toy Poodle ırkı Fransa’ya dayanmaktadır. Ataları babet su köpeği ve Belçika su tazısıdır. Atalarından kalma özelliklerin çoğunu barındıran ve geçmişte av köpeği olarak kullanılan türdür. Av köpeği olarak işlevselliğini sürdürme döneminde kendine has tüy kesimi vardır. Suyun hakim olduğu bölgelerde daha hızlı yüzebilmeleri için bu kesim türü uygulanmaktadır. Fransa’nın resmi köpeği olmasından ötürü yaygın olarak karşılaşacak ırklardandır. Diğer isimlerinden birisi ise Fransa Poodle olarak geçmektedir. Küçük ve korumacı içgüdülerine sahip ırkın farklı renkler ile görülmesi mümkündür.

 

Toy Poodle zarif bedeniyle, zeki ve aktif bir ırkı temsil eder. Kaniş, Barbone, Caniche adlarıyla da bilinir. Poodle ırkı standart, oyuncak ve minyatür köpekler olarak üç kategoriye ayrılır. Bu yazıda detaylı olarak özelliklerine yer vereceğimiz Toy Poodle ırkıdır. Toy Poodle ırkı asil ve zarif görünümlü, kare orantılara sahip bir köpektir. Genellikle hafif yaylanarak, kısa adımlarla hareket ederler. Irkın geçmişinin çalışan av köpeğine dayandığı söylenir ve atletik beden özellikleri atalarından gelir. Suya dayanıklı, kıvırcık ve yoğun tüylere sahiptir. Kanişlere farklı bir hava katan, kendilerine özgü gururlu ve zarif bir duruşları vardır.

Kişilik & Karakter Özellikleri

Küçük ırk köpekleri arasında yer alan Toy Poodle “Oyuncak Kaniş” olarak adlandırılır. Cana yakın, sevimli ve oyuncu olan bu ırk oldukça akıllıdır. Sahibini memnun etmek isteyen davranışları, duyarlı halleri ve itaatkâr yapısıyla bulunduğu ortama kolayca uyum sağlarlar. Kıvrak bir zekâya sahip olmaları ve sahiplerini memnun etmeye hevesli yaklaşımları eğitimlerini kolaylaştırır ve öğrenme sürelerini hızlandırır.

Sevimli halleriyle gittiği her ortamda kısa sürede ilgiyi üzerine çeker ve içine girdiği ailenin en sevilen üyelerinden birisi olur. Sahiplerine bağlı ve sadık bir ırktır. Hassas yapıları vardır, yüksek içgüdüye ve kuvvetli hislere sahiptirler. Aile bireyleriyle birlikte olmak, onlar tarafından ilgi görmek onları mutlu eder. Yalnız kalmayı hiç sevmezler. Yalnız kaldıkları zaman terk edilme endişesine kapılabilir ve olumsuz davranışlar sergileyip, havlama ataklarına girebilirler. İlişkilerinde sevdiklerine bağlılığı yüksektir ve hatta yabancılara karşı aile bireylerini yer yer kıskanabilir. Yabancılar karşı başta çekingen yaklaşırlar. Eve sık sık yabancıların gelmesi Toy Poodle ırkını rahatsız edebilir. Ailesiyle yalnız başına vakit geçirmek onlar için daha önemlidir.

Erken aşamada daha yavru iken vereceğiniz eğitimler oldukça önemlidir. Çok zeki oldukları için iyi ya da kötü her şeyi oldukça hızlı öğrenirler. Toy Poodle ırkını şımartır ve eğitimine gerekli önemi vermezseniz kendini alfa köpek olarak görür. Dominant bir karaktere bürünerek evde alt üst dengelerini değiştirecek baskın karakterli davranışlar sergiler. Şımarık olmaması, kötü huylar edinmemesi için eğitim veriniz. İyi bir köpeğin davranışlarının neler olması gerektiğini öğretin. Baskın karakterli, alfa köpek olmaması için hâkimiyetin kimde olduğunu, liderin siz olduğunu ve sürüyü onun yönetmediğini gösterin. Tüm bu eğitim sürecinde hassas bir ırk olduğunu unutmayın ve ceza yöntemlerinden kesinlikle kaçının. En küçük cezalardan etkilenir ve alıştıkları düzeni bozulabilir.

İyi eğitildiklerinde bulundukları ortama sorunsuz bir şekilde uyum sağladıkları görülür. Apartmanda yaşayabilirler, havlama eğilimini belli durumlar dışında göstermezler ve çevreye fazla rahatsızlık vermezler. Havlama eğitimi alan Toy Poodle’nin tehlike sezdikleri ve evde uzun süre yalnız kaldıkları zaman haricinde havlama ataklarına girmediği görülür. Bu bir genellemedir çünkü bazı The Poodle ırkının da oldukça çok havladıkları bilinir. Bu yüzden karakter özelliklerinin havlamaya eğilimi olduğunu ancak erken aşamada verilen eğitimle bunun aşıldığını söylememiz mümkündür.

Hareketli ve aktif bir ırktır. Enerjilerini dışarıya atmak için egzersize ihtiyaç duyarlar. Düzenli egzersiz yapmayan Toy Poodle’nin gergin, düzenli egzersiz yapanların ise daha sakin bir mizaca sahip olduğu gözlemlenir. Yabancı insanlara karşı çekingen olsalar dahi sosyal etkinliklerini, sosyalleşmelerini bu çekingenlik etkilemez. Toy Poodle kendi istediği zaman girdiği farklı ortamlarda, farklı insanlar ve hayvanlarla tanışmaktan ve onlarla zaman geçirmekten çok mutlu olur. Çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar ve onlara sevecen bir yaklaşım gösterir.

Poodle Tarihi

Poodle ırkı Fransa ile bağlantılı sanılsa da, atalarının Orta Asya’dan geldiği ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerine dağılan kıvırcık tüylü köpekler olduğu düşünülüyor. Modern Kaniş ırkı için Almanya’da doğdukları ancak Fransa’da kendilerine özgü özellikler kazandığı belirtilir. Bunun yanında Poodle ırkının İspanyol, Portekiz, Fransız, Alman, Macar ve Rus su köpeklerinin melezlenmesi sayesinde oluştuğu ve ortaya çıktığını ifade edenlerde vardır. Kaniş olarak da adlandırılan Poodle, su kuşlarını avlamak için geliştirilmiş bir ırktır. Kökeni ile ilgili tüm rivayetlerin sonrasında ırkın ilk yetiştirildiği yer olarak Almanya kabul edilmiştir. Köpeğin adı Almanca pudelin kelimesinden gelir. Bu kelime köpeklerin su yeteneklerini yansıtan su birikintisi veya suya “sıçramak” anlamı taşır. Irkın ilk ve en belirgin özelliği ördek avcısı olarak ortaya çıkmasıdır.

Poodle, çok eski bir ırktır. İlk yüzyıllardan kalma Antik Mısır ve Roma sanat eserleri ve mezarları üzerinde Poodle benzeri görseller görülmektedir. Antik Mısır ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen çizimler ve heykeller üzerine Poodle’a benzeyen köpeklerin avlarını getirirken ki görünümleri bulunur.

Standart Kaniş, gelişimi 400 yıldan önce bir su köpeği olarak başladı. Hava koşullarına karşı koruma sağlayabilen kıvırcık tüyü, yüzme yeteneği ve üstün zekasıyla Standart Poodle, muhteşem bir av köpeği olarak ortaya çıktı. Sonradan geliştirilen Oyuncak ve Minyatür Poodle çeşitleri sportif olmayan köpek türü olarak sınıflandırılırdı. Standart Kanişler ile bu özellikler açısından ayrıldı.

Minyatür ve Toy Poodle (oyuncak) ırkının Standart Poodle’dan kısa bir süre sonra ortaya çıktığı belirtilse de, yetiştiriciler tarafından 1400 yılından sonra Paris burjuvazisini memnun etmek için yetiştirmeye başlandığı söylenir. Minyatür ve Toy Poodle; küçük Poodle ırkı köpeklerin birbirleriyle melezlenmesi sonucu oluşmuştur. Bu ırk ile daha küçük ırkları melezleyerek değil. Fransızlar Standart Poodle ırkını büyük boyları sebebiyle, ördek avlamak için Minyatür Poodle ırkı köpekleri orta boyutları sebebiyle trüf mantarı aramak için kullanmıştır. En küçük boya sahip olan Toy Poodle’ın görevi de üst tabakaya, soylulara ve tüccarlara arkadaşlık etmekti. Rönesans döneminde soylu sınıftan birçok kişi, Toy Poodle ırkı köpeklerini yanlarında, kol altında taşıyordu.

Poodle ırkı zeki olmaları ve kolay eğitilmeleri sebebiyle askeri köpek veya rehber köpek olarak görevlerde bulundu. Sirk köpeği olarak da çalıştı. Poodle sirkte çalışırken, oyuncu yanı çok işe yaradı ve çeşitli numaraları kısa sürede öğrendi, uyguladı. Kostüm giydirildi ve tüyleri farklı şekillerde kesildi. Bir nevi bu köpekler sirke gelen kişilere sergilendi. Gösterileri izlemeye gelen zengin kişiler de görsel duruşlarını, tüy kesimlerini beğendikleri için bunu kendi köpeklerine de uyguladılar. Poodle ırkı bu şekilde tüylerinin kesilmesi, süslenmesi ve boyanması gibi görsel değişimlere adım attı. 1800’lerin sonlarına doğru Poodle ulusal kulüpler tarafından resmi bir ırk olarak tanınmaya başlandı ve popülerlik kazandı. Günümüzde de bu popülerliğini sürdürmektedir. Dünyanın her yerinde ilgi gören bu ırk Fransa’da çok sevilir ve Fransa’nın ulusal, milli köpeği olarak kabul edilmiştir.

Poodle Fiziksel Özellikler

Vücut

Toy Poodle kare orantılı, kaslı, çevik ve atletik bir vücuda sahiptir. Yuvarlak suratlı, düğme burunlu ve badem gözlü sevimlilik abidesidir. Sırt düzeyi, omuzların hemen gerisinin alçak olması dışında düz ve aynı hizada orantılı bir beden şekli vardır. Kalça bölgesi yuvarlak, ayakları kompakt, küçük ve oval yapıdadır. Poodle kıvırcık ve yoğun tüyleri ile birbirinden farklı birçok renkte, eşsiz tatlılığı ile karşınıza çıkabilir. Toy Poodle ideal boy 25 - 38 cm ve ideal ağırlığı 2- 6 kg arasındadır.

Kafa

Baş bölgesi üçken görünümündedir. Uzun bir çenesi vardır. Geniş, düşük ve sarkık büyük kulaklara sahiptir. Oyuncak Kaniş isimlendirilmesi görünüşündeki sevimliliği ile tam onlara göre bir adlandırma olmuştur. Toy Poodle ırkının diğer ırklara göre daha uzun ve düğme şeklinde bir burnu vardır. Keskin koku alma yeteneğine sahiptirler. Sahiplerinin uzun burun görüntüsünü gizlemek için burun çevresini tıraş etmedikleri de görülmektedir. Kafa bölgesinde yoğun tüyleri olan Toy Poodle cinsinin, yüz hatlarını belirginleştirmek için farklı farklı tıraş modelleri uygulanmaktadır. Yaz mevsiminde de rahatlamaları için kafa bölgesinin ekstra kırpıldığı ve tıraşlandığı görülür.

Kulaklar

Toy Poodle köpeğinin geniş yapıda, sarkık şekilde duran büyük kulakları vardır. Bedenindeki yoğun tüyler ile birleşen düşük kulakları ile oldukça sevimli bir hali vardır. Kulakların başın iki yanında orantılı bir şekilde burun bölgesine hizalı bir konumda oldukları görülür. Tüy kesimine göre kulakları oldukça belirgin olabileceği gibi boyun tüyleri çok kesilmediği zaman kulaklarının belirginliğini kaybettiği de görülebilir.

Gözler

Kıvırcık tüylerinin arasında badem gözleri ile tatlı bir görüntüye sahiptir. Oval yapıdaki gözleri kahverengi ve kehribar renk tonundadır. Kahverengi kürke sahip Poodle'larda koyu amber, kürkü kayısı renkli olanlarda ise amber renkli gözler görülebilir. Ancak bu ırk için koyu renk göz karakteristik bir özellik taşırmaktadır.

Bacaklar ve Ayaklar

Toy Poodle ırkı küçük bedenine rağmen uzun bacaklara sahiptir. Bu bacak yapısı yürürken yaylanarak yürüyor görüntüsü verir. Uzun bacakları, atletik ve çevik bir yapıdadır. Orantılı vücuduyla, her bakımdan zarif görünüşüyle dikkat çekici bir cinstir.

Kuyruk

Kıvırcık tüyleri, pelüş görüntüsüyle çoğu zaman dik duran kısa bir kuyruğa sahiptir. Vücudu gibi kuyruğu da tüylü yapıdadır.

Tüy

Toy Poodle kürkü tek katmanlı, kalın yapılı, uzun ve yoğundur. Kıvırcık yapıdaki tüyleriyle, Poodle farklı kürk stillerine sahip olabilir ve şekillendirilebilir. Tüylerinin çok hızlı uzadığı gözlemlenir. Sık ve yoğun tüyleri sebebiyle profesyonel bakıma ihtiyaç duyarlar. Toy Poodle büyüdükçe yumuşak ve dalgalı kürkü, kıvrılır ve kalın bir görünüme ulaşır. Yavru kürkünden, yetişkin kürk yapısına geçmesi 18 ay sürer. 1.5 yaşına geldiğinde yetişkin kürküne kavuşur. Köpeklerin baş ve boyun kısmını günlük olarak fırçaladığınız sürece tüy dökülmesi en az seviyede kalır.

Renk

Poodle ırkının kıvırcık tüylerini birçok renkte görebilirsiniz. Kayısı rengi, siyah, kahverengi, krem, gri, gümüş, beyaz, gümüş bej, mavi ve kırmızı gibi birçok renkte olabilir. Birbirinden güzel renkte olan Toy Poodle’nin tüylerine farklı kesimler uygulanarak şekiller verilir ve güzel renkleri tonları daha da belirginleşir.

Toy poodle özellik

Sevimli görüntüsü ve tüy yapısı ile sevilen köpek ırkları arasında yer almaktadır. Oldukça zeki ve yetiştirilme özelliği kolay cinslerdir. Atalarından gelen özelliklerini barındırması ise eğitim ve itaat yapılarının güçlü olduğunu göstermektedir. Evcil büyüme durumu söz konusu olduğunda uygulanacak eğitim süreci ise başarı oranını arttırır. Dünya üzerinde en zeki köpek ırkları arasında bulunan poodle, sevimliliğini de ortaya koyunca ev ortamında beslenmeye uygun hale geliyor.

Yapı olarak küçük boyutlarda ve ortalama ağırlıklara sahiptir. Eğitimine göre her göreve hazırlanabilir yapısı ise sıklıkla bekçi, av ve şov köpeği olmasını sağlar. Yetiştirilmesine göre hırçın, agresif, itaat eden ve hız endeksli cinstir. Doğa ortamlarına hızla ayak uydurabilir. Ancak genel beslenme ve büyüme alanı ev veya kucak olması gerekir. Bu yaşam tarzına alışkın ve istekli türdür.

Toy Poodle cinsinin en çok bilinen renkleri

Poodle ırkı atalarından gelen renkleri sürdürmeye devam eder. Ancak farklı renkler ve alışık olunan renk türleri mevcuttur. Sıklıkla karşılaştığımız renkleri ise;

  • Kahverengi
  • Siyah
  • Mavi
  • Gümüş
  • Gri
  • Bej
  • Koyu turuncu
  • Siyah – Beyaz
  • Beyaz

Bu renkler sıklıkla pet satışı yapan yerlerde ve yakınlarınızda karşılaşabileceğiniz türlerdir. Ancak standartların dışında birçok renk özelliğini barındırabilirler. Özellikle birden fazla rengi taşıyabilir ve sürekliliğini koruyabilir.

 

Toy poodle bakımı

Toy poodle bakımı önemli ve ciddi emek isteyen ırk özelliğine sahiptir. Haftalık banyo yaptırılması ve en az 6 hafta aralıklar ile tüy kesim işlemi uygulanmalıdır. Tüyleri kesilmeden önce ise aralıklı olarak bakımı sürdürülmelidir. Hassas ve çabuk gelişen yapılara sahiptir. Kulakları keskin ve algı yönü kuvvetlidir. Ancak en zayıf vücut bölgelerinden birisi olarak görülür. Parazitlenme durumu mümkündür, bu durumu yaşamamak adına sürekli muayene edilmesi gerekir.

Ağız ve diş bakımını ihmal etmemeniz gerekir. Dişlerinde tartar oluşumu diğer türlere nazaran daha sık görülür. Sürekli bakım yapılmaması halinde sağlık sorunları yaşamanız muhtemeldir. Bunlar dışında tüy dökmemesi ile evlerde tercih edilir. Bu durum ise takıntısı olan sahiplerin hoşuna gitmektedir. Ancak bahsedildiği üzere sürekli tüy bakımı bekler.

Toy Poodle gösterişli ve göz alıcı bir kürke sahiptir. İnsanların ilgisini çeken ve sevgisi kazanan bu ırk oldukça az tüy döker. Tüyü döküldüğü zamanda etrafa değil, kendi bedenindeki tüylere takılır ve yere fazla düşmez. Bu sebepten gevşek ve ölü tüyler keçeleşmeye sebep olabilir. Yoğun tüylü kısımları gün aşırı yani haftada 3 defa fırçalama ve tarama işlemi yapmanızı öreniriz. Az tüylerin bulunduğu kısımları haftada 1-2 kez fırçalamak yeterlidir. Bu işlem sırasında vücutlarına uygun olan fırçaları tercih etmelisiniz. Eldiven ile de günlük küçük taramalar yapabilirsiniz. Köpeğinizin tüylerinin keçeleşmesini renginin matlaşmasıyla da anlayabilirsiniz. Çünkü tüyleri dökülüp, köklerine yakın yerde toplanmaya başlarsa renklerinde matlaşma görülür ve bu renk tonu keçeleşmenin başladığını gösterir. Bu durumun sonucu olarak tıraş ettirmeniz gerekebilir.

Gösterişli ve yoğun tüylü bir Kaniş köpeği arzuluyorsanız bakım konusunda çok fazla emek ve para harcamanız gerekebilir. Az tüy dökmesiyle bir nebze tüy bakımı az olsa da havalı bir kürke sahip olması için profesyonel bakım gerekir. Kürkünün kesim tarzı ekstra çaba ister. Eğer bunu siz yapamazsanız 3-6 haftada bir profesyonel bakım için ilgili yerlere gitmelisiniz. Kendiniz tıraş yapmayı öğrenirseniz de bu sizin hayatınızı maddi olarak kolaylaştırır. Ancak uzun zaman ve çaba gerekecektir. Tıraş işlemini kendiniz yapmaya karar verdiğiniz zaman alabileceğiniz çeşitli araç gereçler mevcuttur. Köpeğiniz için bunları alarak aynı bakımı evde sizde sağlayabilirsiniz. Zaman zaman köpeğinizin tüylerini kırpabilirsiniz. Bu şekilde bakımı daha kolay hale gelebilir. Sahibinin tercihine bağlı uzun ve kısa tüylü Toy Poodle köpekleri görülür.

Tüylerinin koku yapmaması ve anti alerjik yapıda olması bu ırkın en güzel özelliklerinden birisidir. Koku yapmayan tüyleri banyo ihtiyacını da minimum seviyeye getirir ve banyo konusunda bakımı kolaylaştırır. Ancak önerilen ayda 1-2 kez banyo yapmasıdır.

Diş bakımı ve ağız sağlığı için dişlerini haftada iki kez uygun diş fırçası ile fırçalamalısınız. Aksi halde kötü nefes kokusu ve diş eti hastalığı ile karşılaşabilirsiniz. Tırnak bakımını uzamasına bağlı olarak ayda 1 – 2 kez yapabilirsiniz. Haftalık bakım düzeninizde tırnak, burun, göz, kulak ve pati kontrolü bulunmalıdır. Düzenli olarak bedenlerinde bir yara ya da farklılık olup olmadığını takip etmeli gerektiğinde veterinere götürmelisiniz.

Toy poodle beslenmesi

Poodle türü beslenmesi ve egzersizleri dikkat gerektiren noktalardan birisidir. Çabuk kilo almaya uygun yapıları vardır. Hayvan kemiği veya kılçık türü besinlerden ötürü iç organlarında yırtılma sorunları yaşatabilir. Bu sorunlara dikkat edilmemesi durumunda enfeksiyon ve kusma problemleri yaşayabilir.

Balık ve kafeinli ürünlerini çok sevmektedirler. Fakat metabolizma özellikleri bu ürünleri sindirme konusunda sıkıntılar yaşatabilir. Kuru ve yaş mama ile günlük besin ihtiyaçları karşılanabilir. Ekstra günlük bazı takviyeler yapabilirsiniz. Takviyeleri kullanmadan önce veteriner hekiminize danışmanızda fayda olacaktır.

Yavru poodle beslenmesi ise doğum sürecinin ardından 4 ila 6 hafta arası anne sütünden ayırılmamalıdır. 6 hafta sonrasında ek gıda takviyeleri yapılabilir. Mamaları ezip süt ekleyerek verebilirsiniz veya bebek maması kullanabilirsiniz. Anne tarafından süt ile beslenemiyor veya ememiyorsa bu süreçte şırınga yardımı ile mama verebilirsiniz. Mama takviyesini günde 6 öğün uygulamanız gerekir.

Toy Poodle, yüksek kaliteli ve veterinerin onayladığı mama ile beslenmelidir. Köpeğinizin yaşı, boyu ve aktivite seviyesi günlük yemesi gereken mama miktarını ortaya çıkarır. Poodle ırkı kendi arasında farklı beden ve kilo aralığındadır bu yüzden genel olarak vereceğimiz mama tablosu 3 ırkında farklı olacaktır. Ancak her ırk köpeğin sağlıklı yaşaması için fazla yemek vermekten kaçınmanız gerekir. Ödül maması, kıyamadığınız için verdiğiniz ev yemekleri sağlıklarını ilerleyen zamanlarda olumsuz etkileyebilir. Yüksek kaliteli, vitaminli ve proteinli mamalarda tercih edebileceğiniz veterinerlerin de önerdiği belli markalar vardır: Royal Canin, Proplan,Hills ,N&D, Gimcat, Brit, Purina, Acana, Felix, Brit Care .

Poodle Irkının Beslenme İhtiyacı 3 farklı kategoriye ayrılır. Hepsi günde 2 öğün tüketmelilerdir ancak ölçekleri faklılık gösterir. Standart Poodle günde 1.5 – 3 ölçek, Minyatür Poodle 3/4 – 1 ölçek, Toy Poodle 1/4 – 1/2 ölçek arasında yüksek kaliteli kuru mama tüketebilir. Bu oranların farklılık göstermesinin en büyük sebebi aralarındaki boy farklılığıdır.

The Poodle ırkı aşırı beslenir ve kilo alırsa bu durum eklem sorunlarına neden olabilir. O yüzden sizden sevimli bakışlar, yalvaran gözlerle fazladan yemek istediklerinde sağlıkları için vermeyin. Mama kaplarında yemek bırakmayın, öğün saati geldiğinde taze koyun ve unutmayın ki yemek kadar su içmeleri de beslenmeleri için önemlidir.

Toy poodle Egzersiz

Poodle köpekleri aktif ve hareketli olmaları sebebiyle düzenli egzersize ihtiyaç duyan bir ırktır. Genel olarak apartman ve site yaşamına rahatlıkla uyum sağlarlar. Ancak gün içerisinde gezintiye çıkmalı ve yürüyüş yapmalıdır. Aksi halde enerjilerini atamadıkları için ev ortamında huzursuz davranışlar sergileyebilirler. Dışarı çıkamadığınız günlerde ev ortamında oyun oynayacağı bir alan yaratabilir, oyuncaklar alabilir ve onunla evde 30 veya 45 dakikalık etkinlik yaparak aktif olmasını sağlayabilirsiniz. Toy Poodle oyuncu bir ırktır ve her türlü oyuna, aktiviteye hevesle katılırlar.

The Poodle ırkı için yüzmek, suya girmek ve suda oynamakta harika bir egzersizdir. Av köpeği olarak eğitilmeleri onların bedenini ve zihnini etkin şekilde kullanmasını sağlamıştır. Bu sebeple oyuncakları yakalamak ve geri getirmek gibi etkinliklere heyecanla yaklaşırlar. The Poodle köpeğine ilgisini çekecek oyuncaklar alarak hem eğlenmeleri hem de egzersiz yapmalarını sağlayabilirsiniz.

İnsanlarla etkileşime oldukça fazla ihtiyaç duyan bu ırk, aile bireyleriyle birlikte olmaktan çok mutlu olur. Birlikte yapacağınız yürüyüş ve koşu etkinleri onlara büyük keyif verir. Günlük 1.5- 2.5 km’lik yürüyüşler onun egzersiz ihtiyacını karşılamaktadır.

Toy poodle eğitim

Poodle ırkı köpekler oldukça akıllı olmaları ile ün salmıştır. Bu durum eğitimlerini kolay hale getirmiştir. İtaatkâr davranışlar sergilerler ve söz dinlerler. Ancak bu köpeklerin en belirgin özelliği iyi şeyleri hızlıca öğrendikleri gibi kötü şeyleri de aynı hızda öğrenebiliyor oluşlarıdır. Bu yüzden eğitim sürecinde atılacak adımlar önem taşır. Eğitim iyi verilmez ve şımarık yetiştirilirse bu köpekler evde lider konumuna geçmeye çalışır. Alfa rolü üstlenmelerine izin vermeden ipleri kendi elinize almanız gerekir.

Köpeğinize öncelikli olarak temel itaat, tuvalet ve alan koruma eğitimi vermelisiniz. Bu ilk eğitimler erken aşamada verildiği sürece daha iyi huylu bir köpeğe sahip olursunuz. İnsan odaklı ve sahibini memnun etmeye meraklı bir ırk olan Toy Poodle; eğitimlerine heyecanla yaklaşır ve ilgilenir. Eğer eğitmeni sert ve ceza odaklı bir eğitim uygulamazsa birlikte oldukça verimli, eğlenceli ve hızlı zaman geçirirsiniz. Eğitim süreci boyunca sabırlı ve tutarlı bir yol izlemeniz büyük önem taşır.

Toy Poodle Sağlık

Kaniş ırkı iyi beslenme, düzenli bakım ve rutin olarak yapılan sağlık kontrolleriyle uzun ve mutlu bir hayat sürebilir. Ancak zaman zaman tüm köpek ırklarında görülen sağlık sorunları baş gösterir. Bu sorunların neler olabileceğini bilmek erken teşhis açısından önemlidir. Poodle ırkı olası rahatsızlıkları: kalça displazisi, göz bozuklukları, epilepsi, idiyopatik, sebase adenit, von Willebrand hastalığı ve bağışıklık sistemi gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Rutin olarak yapılacak kontroller ile bu hastalıkları önlemek ya da erkenden tedavi etmek mümkündür.

Toy(oyuncak) ve Minyatür Poodle de görülmesi Standartlara göre daha olası olan iki ortopedik problem Legg-Calve-Perthes ve lüks patella rahatsızlığı vardır. Standart Kanişlerde de, volvulus (şişkinlik), sebase adenit ve gastrik dilatasyon hastalıklarında daha fazla risk altında olur.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  •  Kalça Değerlendirmesi (Minyatür ve Standart)
  •  Göz Doktoru Değerlendirmesi (Minyatür, Standart ve Oyuncak)
  • PRA Optigen DNA Testi (Minyatür ve Oyuncak)
  • Patella Değerlendirmesi (Minyatür ve Oyuncak)

Toy Poodle Yaşam Süresi

Fransa’nın milli ırkı olan Toy Poodle köpeklerinin ortalama yaşam süreleri 12-18 yıldır. Yaşam süresinin en yüksek seviyeye ulaşması bakımının ve sağlık kontrollerinin zamanında yapılması ile alakalıdır.

2022 Güncel Toy Poodle Yavru Fiyatları

2022 Güncel Poodle yavru fiyatları 8,000 TL ile 16,000 TL aralığında farklılık göstermektedir. Köken olarak Fransa, Danimarka veya Almanya’da ortaya çıktığına dair kesin bir görüş bulunmamaktadır. Zeki, cesur ve duyarlı olan poodle- toy yavrusu ile ilgili ilanları araştırmak ve ücretsiz ulaşabilmek için sitemizi gezin. Fiyatları uygun olan bu cinsin, İyi huylu ve kolay öğrenebilme özelliği sayesinde kolay sahiplendirme sağlanır. Toy Poodle fiyatları, Pet Shop’tan satılık erkek dişi, Kahverengi, Siyah, Beyaz, Kayısı, Gri, Gümüş, Krem, Mavi pelüş renkleri secereli ortalama fiyat aralığı nedir Oyuncak boy tip yavrusu ne kadar çeşitleri kaç tl ve kaç lira yer alıyor bu güzel canlı kısa süze zarfında insana alışır, eşlik eder.Güncel Poddle ilanları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

https://patiilan.com/