KöpekMaltese (Malta) kategorisinde 22 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

https://patinolsun.com/uploads/images/malteseyavru%281%29.jpg" style="height:399px; width:371px" />

 

Maltese Terrier Özellikleri

Küçük ırklar arasında en çok tercih edilen Maltese Terrier cinsi köpekler, bembeyaz dalgalı tüyleri, boncuk gözleri ve sevimliliğiyle çok popülerdir. Adından da anlaşılacağı gibi kökenleri Malta’ya dayanan bu köpekler, en eski köpek ırklarından birine mensupturlar. Antik dönemlerde ve sonrasında soyluluk simgesi olmuş Maltese Terrierler, birlikte yaşadığı insanlara çok bağlıdırlar. Bu özellikleri ve küçük olmaları onları ideal birer ev köpeği yapmaktadır. Ama gürültücü ve fazla hareketli olmaları apartman yaşamı için olumsuz unsurlardır. Sizi sevgiye boğarken sizden fazlaca ilgi ve sevgi isteyecek bir köpek cinsi olan Maltese Terrierler, başkalarına gösterdiğinizi ilgiyi de kıskanabilirler. Sadık ve sevgi dolu bir dost arıyorsanız ve ona ayıracak fazla vaktiniz varsa bir Maltese Terrier sahiplenebilirsiniz.

Maltese Terrier Köpek Irkı Genel Özellikleri

  • Anavatanları Malta’dır.
  • Çok eski bir köpek cinsidir.
  • Küçük köpek ırklarındandır. Ağırlıkları 1 kilogram ile 3 kilogram arasında değişir. Hatta 1 kilogramdan daha hafif olan Maltese Terrierler de bulunmaktadır.
  • Tüyleri sık, dalgalı ve beyaz renktir. Tüy rengi kırık beyaz ve krem rengine yakın da olabilir.
  • Gözleri beyaz tüyleriyle zıtlık oluşturacak şekilde koyu renktir.
  • Sahiplerine çok bağlı hayvanlardır.
  • Sürekli ilgi görmek isterler. Yalnız bırakılmaya uygun değildirler.
  • Çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla yaşamaya alışmaları zordur. Sahiplerinin ilgisinin üzerlerinden gitmesi onları mutsuz eder.
  • Oyun oynamayı severler.
  • Yabancılara karşı temkinli hatta saldırgan olabilirler. Ama kendisine ilgi gösteren yabancılara iyi karşılık verme eğilimi taşırlar.
  • Çok zeki köpeklerdir. Çabuk öğrenirler.
  • Çok gürültücü hayvanlardır. Çok sık aralıklarla havlarlar.
  • Oyuncu ve hareketli köpeklerdir. Ev içinde daha sakindirler ve uyku saatleri uzundur.
  • Soğuk havalara dayanıklı değillerdir.
  • Yaşam süreleri ortalama 12 yıldır.

Maltese Terrier Köpek Irkı Bakımı

Küçük ve çok sevimli bir süs köpeği olan Maltese Terrierler, evlerine ve ailelerine bağlılıklarıyla bilinirler. Sahiplerinin her an yanında isteyen Maltese Terrier köpekler yalnız bırakılmaktan hoşlanmazlar. Sahiplerinin tüm ilgi ve sevgisini kendilerine istedikleri için çocuklu evler ile başka evcil canlıların yaşadığı ortamlara uyum sağlamakta zorlanırlar. Aslında sosyal hayvanlar olan Maltese Terrier cinsi köpekler sevgi, ilgi ve oyunla yabancılarla ilişki kurmaya alıştırılabilirler.

Çok zeki olmaları Maltese Terrierlerin çabuk öğrenmesini sağlar. Fakat bu köpeklerin inatçı yapıları eğitilmelerini zorlaştırabilir. Zekalarını kullanabilecekleri oyunlar ve ödüllerle eğitilmeleri daha kolaydır.

Duygusal olmaları, empati yeteneklerini geliştirmiş ama onları biraz alıngan yapmıştır. Bu nedenle özellikle yapmamaları gereken şeylere koşullandırılırken nazik olunmalı ve onlara sert davranılmamalıdır. Yoksa size küsebilirler.

Maltese Terrierler, diğer küçük ırklar gibi sahibini ve bölgesini koruma eğilimde oldukları ve minik boyutlarına göre fazla cesaretli davranabilecekleri için koşu ve yürüyüşlerde kontrollü olunması ve tasmayla gezdirilmesi gerekir. Cesaretleri ve çok atak hayvanlar olmaları muhtemel bir tehlikeye hızla girmelerine neden olabilir.

Tüyleri uzun olan Maltese Terrierler, tüylerinin dolaşmaması ve deri hastalıklarına yakalanmaması için düzenli olarak taranmalıdırlar. Tüyleri çok fazla dökülmez. Bu köpeklerin tüylerine yapışan her türlü toz, kir, dışkı ve hatta göz akıntılarından arındırılmalı ve sağlıkları için sık sık temizlenmelidir. Yıkanmaları gereken bu köpekleri yıkadıktan sonra çok iyi kuruttuğunuza emin olun ve üşümemelerini sağlayın. Soğuk almaları ve üşütmeleri bu köpeklerde çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Maltese Terrier (Malta Köpeği)

Maltese Terrier İlanları Ortalama yaşam süresi 15 ila 18 yıl aralığında sürebilen maltese terrier en çok tercih edilen ve en ucuz yavru köpekler kategorisine giren süs köpek cinsidir. Sevecen ve tatlı yapısı sayesinde apartman ortamına uyum sağlayabilen Maltese Fiyatları özellikle gerekli eğitimi aldığında insanlar ve diğer köpek türleri ile muhteşem dostluklar kurabilir. Maltese Terrier Fiyatları Maltese terrier köpek ırkı, sevecen, oyun sever, insanların kendisi ile ilgilenmesinden hoşlanan, kucakta durmaktan hoşlanan, fakat aşırı ilgiden hoşlanmayan, öğrenmeye hevesli, kolayca sosyalleşebilen Maltese Terrier İlanları gibi pek çok özelliklere sahiptir. Maltese Terrier Sahiplenme Maltese terrier, tüy dökmediğinden günlük olarak pasif kalan tüylerin taranarak temizlenmesi yeterlidir. Maltese terrier günlük bakımı oldukça kolay ve kısa sürelidir. Sadece Satılık Maltese göz çevresinde bulunan huzursuz verici kılların temizlenmesi gerekiyor. Maltese terrier bazı türlerinde bakımın daha güzel olabilmesi açısından 1-2 inch uzunluğunda tüylü kalacak tarzda tıraş edilebilir. Bazılarında da tüylerin dolanmaması açısından sarılırlar. Maltese terrier köpek ırkı ayrıca ekonomik fiyat tarifesinden sunuluyor ve Türkiye genelinde uygun fiyata maltese terrier en çok tercih edilen küçük yapılı köpek ırkları arasında bulunuyor. Maltese terrier köpek ırkı sayesinde yaşamınıza renk katabilir ve günlük tüm stres ve ruhsal gerginliklerden arınabilirsiniz.

 

Maltese Terrier ırkı bilinen en sadık süs köpeğidir. Ele avuca kolayca sığar ve minik görüntüsü ile sempatik pozlar verir. Peluş oyuncak görünümü ve bembeyaz tüy yapısı ile ilgileri üstüne çekmeyi başarır. Ayrıca kendisine ilgi gösterilmesini sevmesi ise tartışılmaz özelliklerindendir. Oldukça cana yakın ve sahibine bağlı köpeklerdir. İtaat etmesi ve kolay eğitilmesi yönü ile hiç sorun yaşatmaz. Bakımları zordur ve kirlenmeyi pek sevmeyen cinsler arasında yer alır.

 

Maltese Terrier (Malta Köpeği) ırkı karakteri ve özellikleri nelerdir?

Malta köpeği, bir diğer adlandırılması ile bilinir. Sevecen ve küçük olmasından ötürü eğlenceli vakit geçirmek amaçlı tercih edilirler. Küçük ailelerin veya tek çocuklu ailelerin sıklıkla seçme sebebi ise budur. Çocukları ile eğlenceli vakitler geçirmesi ve aileye yeni bir dost eklemenin keyfini yaşarlar. Genel olarak en ideal aile köpeği cinsleri arasında yer alır. Sahibine bağlılığı ve itaat etmesi ise en belirgin huylarından birisidir. Sevgi ve ilgi gösterilmesi onu çılgına çevirir. Bu durum en çok hoşlandığı şeyler arasındadır.

Gösterilen ilgiyi karşılıksız bırakmamak ise onun en büyük eğlence kaynağını ortaya çıkarır. Oyunlar oynar, çeşitli akrobatik hareketler peşindedir ve hareketli yapıya sahiplerdir. Küçük olması kurnazlığını ve tehdit edici yönlerini gizlemiyordur. Sinirlendiği zaman etrafa saldırabilir, sinirini sizden çıkartamıyorsa farklı eşyaları parçalamaya çalışır. Bu durumu yaşamamak için ona karşı sinirli ve öfkeli tavırlar sergilememelisiniz. Bunun dışında oldukça uysal tavırları mümkündür. Tamamen sizin yaklaşımınıza ve sergilediğiniz tavırlara bakarak hareket eder.

Maltese terrier ırkı köpekler sahiplerine oldukça düşkündür. En yakın dostu ve güvendiği kişi olarak seçer. Ancak bu güveni kaybetmek oldukça kolaydır. Yabancılara karşı tutumu sempatik ve uysaldır. Herhangi bir problem çıkartmamaktadır. Farklı evcil hayvanlarınız ile bağ kurmaya çalışır. Bu durum pozitif yönde ilerlemesi durumunda ortaya yeni dostluklar ve şahane görüntüler çıkabilir. Anlaştığı farklı canlılar ile yeni aktiviteler üzerinde deneyimler sağlar. Onların sevdiği oyunları uygulamaya çalışır. Bu durum ise başarılı olamadığında komik görüntüler doğurur.

Zeki ve duygusal canlılardır. Her türlü zekâ gerektiren oyunda kendilerini öne atarlar. Ancak duygularına çok çabuk yenik düşebilirler. Her gördüğü, duyduğu, hissettiği veya fark ettiği tehlike sonucunda kendisini içine kapanık hale getirebilir. Eski neşesini ve enerjisini kaybederek halsiz tavırlar sergiler. Bu durum sıklıkla yaşanabilir. Ona en pozitif hallerinizi yansıtmaya ve sizin için ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalışın. Emin olun bunu gördükçe mutlu olacak ve size karşı bağlılığı artacaktır.

Maltese Terrier (Malta Köpeği) cinsi köpeklerin bakımı nasıl yapılır?

Maltese terrier bakımı oldukça zahmetli dönemleri yaşatabilir. Sıklıkla bakıma muhtaç ve aşırı titiz olmak isteyen köpek türüdür. Özellikle ağız bölgeleri ve tüylerinde lekelerin veya kirlerin oluşmasından nefret eder. Bu durumda siz onu temizleyene kadar rahat bırakmayacaktır. Sürekli havlamasının ve sizi rahatsız etmesinin en büyük sebepleri bunlardır.

Yumuşacık bembeyaz tüylere sahip olduğundan bahsetmiştik. Tabi bu tüylerin böylesine göz alıcı ve çekici durmasının ilk adımı bakımından geçmektedir. En çok ilgi gösterilmesi gereken yönüdür. Tüy yapısı sert olmadığından ötürü sürekli karmaşık hal alır. Bu durum ise fazladan mesai yaparak tüylerini haftada en az 2 kere taramanızı gerektirir. Kulak içi bölgeleri en temiz tutulması gereken diğer vücut bölgelerinden birisidir. Sıklıkla bakımının yapılması önemlidir. Kulaklarının iç bölgesi oldukça tüylüdür.

Bu sebeple sağlık sorunları yaşamaması açısından sürekli kontrol altında tutularak gerekli müdahaleler sağlanmalıdır. Bu durumlar dışında rutin kontrolleri sağlamanız durumunda bir sorun ile karşılaşmayacaksınız. Tuvalet sorunu ile ilgili durumu çözmeniz ise kesinlikle ihmal etmemeniz gereken yönleridir. Tuvaletini yapmasının ardından evin içerisinde oyun oynamaya devam edebilir.

Maltese Terrier köpek ırkları bembeyaz tüyleri ile oldukça sevimli hayvanlardır. Dalgalı, beyaz ve sık tüylere sahiptir. Aynı zamanda eski köpek ırklarından birisidir. Sahibine ve birlikte yaşadığı kişilere karşı bağlılık duygunsa sahiptir. Boyları da oldukça küçüktür. Aktif bir köpek ırklarıdır. Oldukça enerji dolu ve hareketli hayvanlardır. Çok fazla havlarlar Bu açıdan apartmanda beslemek sıkıntı yaratabilir.

Sahibine oldukça bağlı olan bu köpekler ilgi ve sevgi de bekler. Sahiplerini her an yanında ister. Ona bolca vakit ayırmak gerekir. Yalnız kalmayı sevmezler. Bu açıdan fazla zamanı olan kişilerin tercih etmesinde fayda vardır. Sahipleri onlara ilgi göstermediği zaman kendilerini mutsuz hissederler.

Maltese Terrier köpeklerinin anavatanları Malta. 1 kg ile 3 kg arasında ağırlıklara sahiptir. Tüy renkleri krem rengine yakındır. Gözleri koyu renktedir. Oyun oynamayı çok seven köpek türleridir. Zeki köpektir ve kendisine öğretilen şeyleri çabuk öğrenme yeteneğine sahiptir. Uzun saatler uyuyabilir. Ortalama ömürleri 12 yıl. Soğuk hava şartlarına karşı da oldukça dayanıklı yapıya sahip köpek ırklarıdır.

Günümüzde ''Maltiz'' olarak da adlandırılan Maltese Terrier köpek ırkları, hayat dolu ve sadık köpeklerdir. Oldukça zeki olan bu köpekler, aynı zamanda şüpheli durumlara karşı da iyi bir haber verici köpeklerdir. Diğer hayvanlar ile iyi anlaşabilir. Çocuklar ile iyi anlaştığı da pek söylenemez.

Küçük çocuklara karşı huysuz davranışlar sergileyebiliyor. Yemek konusunda da seçici olan köpek türleridir. Kıskanç özelliğe de sahiptir. Çoğu zaman sahibini bile kıskanabiliyor. Bu özelliklerine rağmen insanlar tarafından da oldukça sevilen ve evcil hayvan olarak tercih edilen köpeklerdir.

Maltese Terrier köpeklerinin bakımları da zor değildir fakat dikkat gerektirir. Uzun tüylere sahip olan bu köpek ırklarını günlük olarak taramakta fayda vardır. Dişlerini de günlük olarak fırçalamaya özen gösterilmelidir. Göz ve ağız çevreleri temizlenmelidir. köpek şampuanları ile düzenli olarak yıkanmalıdır.

Kulak bakımları yapılmalıdır. Çok az tüy döken köpeklerdir. Bu açıdan da insanlar tarafından oldukça tercih edilen köpeklerdir. Tüy dökme sorunları neredeyse yok denebilir. Bakımları da oldukça kolaydır. Bu köpeklerin karın bölgesinin pembe rengine sahip olması da aynı zamanda sağlıklı bir köpek olduğunu gösterir. Yaşları ilerledikçe de alt bölgesinde kararmalar başlar. Bu tamamen güneş ışığından kaynaklanır. Hissedilmeyecek şekilde renk değişiklikleri yaşayan köpek ırklarıdır.

Maltese Terrier Fiyat

Beyaz köpek ırkları arasında yer alan Maltese Terrier köpek cinsi, sevimli görünümü ile dünyada en çok sahiplenilen köpekler arasındadır. Malta kökenli olan bu köpekler beyaz, dalgalı bir kürke sahiptir. Oyuncak gibi görünen Maltese Terrier cinsinin milattan önce ortaya çıktığı bilinmektedir. Bilinen en eski köpek ırklarından biridir ve asaleti temsil eder. 

Maltese Terrier kökeni Malta’dır. Ağırlığı ortalama 1,5-3,5 arasında, boyu ise 20 cm-26 cm arasındadır. Ortalama yaşam süreleri 10-14 yıl aralığındadır. Karakter özellikleri bakımından evde yaşamaya müsaittir. Uslu, sevecen, sakin bir mizacı vardır. Ancak konuşkan olması apartmanda yaşamasını zorlaştırır. 

Maltese Terrier, etrafına neşe saçan enerjik bir köpektir. Çocuklarla, insanlarla arası iyidir. Zeki bir köpek ırkı olduğu için küçük yaşlardan itibaren eğitilmeye başladığında eğitim süreci oldukça kolaydır. Bu köpekler sahipleri ile zaman geçirmek ister, ilgi bekler ve yabancılarla tanışmayı sever. Girdikleri ortamlarda dikkat çekmeyi severler. Zeka oyunlarında ön plana çıkmak tam onlara göredir.  

2022 Maltese Terrier Fiyatları

2022 Güncel Maltese yavru fiyatları ortalama 5,000 TL ile 10,000 TL  arasında değişmektedir. Akdeniz bölgesine ait Malta Ada’ sından gelmiş en eski tür olarak satılık verilir. Yavrusu dâhil mükemmel bir tüy yapısına sahip olup tüy dökme özelliği bulunmamaktadır. Alerjik yapısı olan insanlar ile bir arada kalabilir. Aslen 12 ila 14 yıl kadar yaşarlar. 18 yıl kadar yaşayanları da mevcuttur. Sayfamızda Oyuncak yavru köpek Maltese Terrier fiyatları, PetShop’tan satılık 0, 1, 2, 3 numara Erkek, dişi teacup, Mix, microBeyaz türleri ve Beyaz, Limon, bronz, Portakal renklerin ortalama fiyat aralığı nedir ve ne kadar bilgisi veriyoruz.

Maltese Terrier fiyatlarını bu köpeklerin yaşları, eğitimleri gibi etkenlere bağlı olarak (ortalama 5000 TL-10.000 TL) değişiklik göstermektedir.  

https://patiilan.com/