KöpekSt Bernard kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

St Bernard İlanları Ve Yavruları

St Bernard Özellikleri

Saint Bernard kaslı, güçlü, heybetli ve orantılı uzunluğa sahip büyük köpek ırkları arasında yer alır. Erkek ve dişi Saint Bernard benzer özellikler taşısa da dişileri yapı olarak erkeklerden biraz daha küçüktür. Alpine Mastiff, Bernhardiner, St Bernhardshund, St Bernard, Saint adlarıyla da anılırlar. Zor hava şartlarında, karda seyahat etmeniz gerektiğinde güçlü, kaslı ve dayanıklı yapısıyla çok iyi bir yardımcı olacaktır. Kısa, yoğun ve sert ya da uzun, pürüzsüz iki farklı tipte düz ya da hafif dalgalı tüylerin olduğu kürke sahip olabilir. Saint Bernard ailesine bağlı, uyanık, zeki, nazik ve arkadaş canlısıdır. Arama kurtarma köpeği olarak ün kazanmış, eğitildiği sürece farklı görevlerde başarı olan çalışkan bir köpektir.

St Bernard Karakter Özellikleri

Saint Bernard büyük, heybetli ve kaslı dış görünüşüyle karşımıza çıkar. Tıpkı büyük vücudu gibi kalbi de çok büyüktür. Sevimli Saint Bernard sahibine, sevdiklerine çok bağlı ve sadık olan bir köpektir. Sakin, uysal, nazik, yardım sever ve uyumlu karaktere sahip arkadaş canlısı köpek cinsleri arasında yer alır. Sevimli dev köpek olarak da anılan Saint Bernard zaman zaman sakin, tatlı olmasının yanında inatçı ve utangaçta olabilir. Ancak genel olarak sahibini memnun etmeye isteklidir ve bunun için çaba gösterirler.

Ailesi ve sevdiklerine karşı iyi bir koruyucu ve mükemmel bir arkadaştır. Arkadaş canlısı, sıcakkanlı ve sevimli halleriyle ilgiyi üzerine çekme konusunda başarılıdır. Dikkat ve ilgi çekmeyi seven Saint Bernard bazı köpek cinsleri gibi bunu kullanmaz, talepkar değildir.

Saint Bernard aile bireyleriyle olduğu kadar çocuklarla da iletişimi iyi olan bir cinstir. Çocuklarla eğlenceli oyunlar oynama ve onlara uyum sağlama konusunda çok yeterli değillerdir. Ancak yine de çocuklar ile birlikte vakit geçirdikleri sürede sabırlı ve nazik davranışlar sergilerler. Saint Bernard ailesi ve çocukların yanında diğer evcil hayvanlar,  köpekler ve yabancı kişilerle de pozitif bir ilişki kurar. Farklı cins köpeklerle iyi anlaştıkları görülür. Arkadaş canlısı karakterini iyi eğitildiğinde herkese gösterirler. Akıllı ve uyumlu bir köpek olduğu için genel olarak saldırgan özellikler sergilemezler. Ancak ailesinden ve sevdiklerinden birisinin tehlike altında olduğunu düşünmesi ve görmesi koruma içgüdüsüyle saldırganlaşmasına sebep olabilir.

Enerjisi düşük bir köpektir. Fazla hızlı hareket etmesini, yüksek tempoda egzersiz yapmasını beklememelisiniz. Hatta Saint Bernard verdiğiniz komutları hızlı yapmak için çaba gösterir ancak Saint Bernard’ın ağır yapısından kaynaklı, bu hız size yavaş bile gelebilir. Yavaş hareket eden Saint Bernard çok sabırlı, itaatkar bir köpektir. Sıcak havalara karşı toleransı düşüktür ve sıcak havalarda serin yerlerde olmasına dikkat edilmelidir.

Saint Bernard egzersiz ihtiyacı yeterli derecede karşılandığı zaman, büyük bir apartman dairesinde yaşayabilir. Ev içerisinde fazla hareketli olmaması, sessiz ve çok havlamayan bir cins olması apartman hayatına uyumunu kolaylaştırır. Ancak önemli detay vardır ki; Saint Bernard büyük bir köpek olduğu için küçük ve orta büyüklükte bir daire de yaşaması hem size hem de köpeğinize zorluk çıkarabilir. Köpeğiniz için en ideal yaşam alanı orta büyüklükte bahçesi olan bir evdir. Hareket etmek için geniş bir alana ihtiyaçları vardır. Dışarıda kulübede de yaşayabilirler ancak ailesiyle birlikte yaşamak onları daha mutlu eder.

Saint Bernard  büyük köpek ırkları arasında olduğundan için eğitimi kadar erken yaşta diğer insanlarla ve hayvanlarla çok iyi sosyalleştirilmelidir. Köpeğiniz küçük ve kontrol edebildiğiniz zaman diliminde eğitmeye ve sosyalleştirmeye başlamanız gerekir. Büyük bir köpeğin doğru zamanda doğru eğitimi almaması, dik kafalı ve saldırgan olmasına neden olabilir ve hayatınızda zorluk çıkarabilir.

Erken aşamada Saint Bernard köpeğinin almaya başlayacağı iyi bir eğitimle daha iyi huylara sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Zeki bir köpek olduğu için vereceğiniz eğitimleri uygulayacaktır. Oyun, ödül ve övgü gibi olumlu pekiştirmeler ile eğitim sürecini daha hızlı ve eğlenceli şekilde tamamlayabilirsiniz.

Tutarlı, sabırlı ve sevgiyle vereceğiniz eğitimleriniz köpeğiniz için çok önemlidir. İyi eğitim almış Saint Bernard’ı bekçi köpeği ve arama kurtarma köpeği olmak üzere birbirinden farklı görevleri, başarıyla tamamladığını görebilirsiniz. Hem fiziksel yapısı hem de karakter özellikleriyle Saint Bernard mükemmel bir koruyucu ve aile köpeğidir.

St Bernard Tarihi

Saint Bernard köpeği; Bernese Dağ Köpeği, Entlebucher Dağ Köpeği, Appenzeller Sennenhunde ve Büyük İsviçre Dağ Köpeği ırklarıyla birlikte İsviçre’de doğmuştur. Tahminen Alpler’e özgü, yerel köpeklerle  Agustus’un döneminde Roma ordusuyla bölgeye getirilen Mastiff tipi köpeklerin çaprazlanması sonucu ortaya çıkmıştır. Saint Bernard’ın köklerinin bu yüzden Roma Molossian köpeklerine de dayanması mümkündür. M.S. ilk milenyum dönemine kadar İsviçre ve Alpler’deki köpek cinsleri tek bir grup sayılmış ve “Talhund” veya “Bauernhund” adıyla anılmıştır.

Saint Bernard Geçidi, zorlu koşullara sahip olan ve bu geçitten geçmek için en doğru zamanın Temmuz ve Eylül ayları olan bir bölgedeydi. Ancak zorluğa rağmen geçitten geçebilmek ve geçmek isteyenlere yardımcı olmak için bir şeyler yapılmalıydı. 1050 yılında (M.S. 962 yılında) Başdiyakoz Bernard de Menthon adlı bir keşiş, geçide ulaşır ve Alpler’de karlı geçitten Roma’ya seyahat eden hacılara yardım etmek için Saint Bernard Geçidi’ne bakımevi ( manastır) kurar. Manastır’ı kurduktan sonra da geçit herkes tarafından bilinen Saint Bernard Geçidi adını alır. Talhund veya Bauerhund olarak bilinen köpekler, bu zamandan itibaren Saint Bernard olarak bilinen kendine özgü bir ırk olmaya başlamıştır.

Bu köpeklerin manastır tarafından ne zamandan itibaren kullanıldıkları net değildir. 1695 yılında yapılan bir resimde, kısa tüylü ve iri yapılı olarak çizilen köpeklerin, Saint Bernard köpeği olduğu ifade edilir ancak bu bilgi kesinlik kazanmamıştır. Saint Bernard ırkına ilişkin ilk yazılı kanıt ise 1703 yılındaki manastır kayıtlarında yer almaktadır. Muhtemelen bu köpekler ilk başlarda araziyi koruması, araçları çekmesi için kullanıldı. İlerleyen zamanlarda ise rahiplerin kaybolan gezginleri aradıkları sırada bu köpekleri de yanlarına korunma amaçlı alırlar ve kaybolan gezginleri ararken, Saint Bernard köpeğinin arama kurtarma yeteneğine sahip olduğunu keşfederler.

Deniz seviyesinden 2400 metre yükseklikte yer alan St. Bernard Geçidi’ni kullanan gezginler, bakımevi keşişleri, bu tehlikeli alanda sıkça çığ altında kalıyordu. Mahsur kalan kişileri arayıp, kurtarması için Methon Bernard tarafından St. Bernard ırkı geliştirildi. İnsanları bulup, kurtaran güçlü ve çalışkan köpekler ortaya çıktı. Manastırın bulunduğu konum ve iklim şartları, bu köpeklerin sert kışlara dayanan bir kürke sahip olmasını sağladı. Arama kurtarma çalışmalarına da fiziksel özellikleriyle katkıda bulunuldu. Bernard kayıp kişileri bulur ve bulduktan sonra üşümüş kişinin yanına yatarak beden ısısıyla onu ısıtmaya çalışırdı.

St. Bernard köpekleri yüzyıllar boyunca arama kurtarma köpeği olarak hizmet verdi ve zorlu hava şartlarında 2.000’den fazla kişinin hayatını kurtardı. Büyük St. Bernard Geçidi’nin köpeklerini arama kurtarma çalışmalarında, söylenenlerin aksine boyunlarında brendi fıçıları taşımazlardı.  Bu bir ressamın çalışması sebebiyle, efsaneleşen ve gerçek olmayan bir durumdur.

1800’lü yıllara kadar manastırda yaşayan bu köpeklerin resmi bir adı ve bilinirliği yoktu. 1800 ve 1810 yılları arasında, 40 kişinin hayatını kurtarmasıyla bilinen “Barry” adlı manastır köpeği o zamana kadar yaşamış Saint Bernard’ların en ünlüsü olarak tarihe geçmişti. Barry ölmeden önce, bu cins Bakımyurdu Köpekleri ve Manastır Köpekleri dahil olmak üzere çeşitli isimlerle tanınıyordu. Barry öldüğü zaman, o kadar ünlendi ki köpeklere onun onuruna “Barryhunden” denilmeye başlandı.

Manastırın çok fazla yavru köpeğe ihtiyacı olmadığı için, üremesi için bir çaba göstermiyorlardı. 1800’lerin başında Saint Bernard cinsi o kadar azaldı ki neredeyse kayboldu. Kalan köpeklerin bir kısmı 1830’da Newfoundlands cinsi ile çaprazlandı ve köpeklerin kürkü geliştirilmek istendi. Bunun sonucunda Saint Bernard köpeklerinde ilk uzun tüylü kürke sahip köpekler ortaya çıktı. Ancak uzun tüyler karda St. Bernard köpeklerine yardımcı olacak gibi gözükse de, aslında buzun kürküne yapışması ve kürkünün ucunda buz birikmesiyle son buldu. Bu yüzden uzun tüylü St. Bernard yavru köpekleri değersiz görülerek, verildi ve satıldı. Uzun tüylü Saint Bernard köpekleri arama- kurtarma çalışmalarına kürk yapısı sebebiyle katılmadı.

19. Yüzyıl da Büyük St. Bernard köpeklerini arama kurtarma görevlerinin yanında, araba çekmek, sahibinin arazisini, mülkünü korumak, sürelere bekçilik yapmak ve çiftçileri yırtıcı hayvanlardan korumak, tehlikeli durumlara karşı uyarması için de kullanıldığı görüldü.

1810 civarında ilk Saint Bernard köpekleri İngiltere’ye geldi. İngiltere’de Kutsal Köpek “Sacred Dogs” ve daha birçok farklı isimlerle anıldı. Birçok köpeği kendi Mastif ırklarını tekrar canlandırabilmek amacıyla ithal ettiler. 1820’lerde, Almanya ırk için “Alpendog”  ismini; 1833’de de Daniel Wilson “Saint Bernard Dog” ismini önerdi. 1865 yılından itibaren Saint Bernard adı yaygın olarak kullanılmaya başlandı. 1880’de bu koca sevimli köpeklerin, resmi olarak adı Swiss Kennel Club tarafından “Saint Bernard” kabul edildi.

Saint Bernard köpekleri farklı ülkelerde de tanınmaya başladıktan sonra tipinde değişiklikler görülmeye başlandı. İsviçre dışında yaşayan, Saint Bernard cinsi köpeklerin farklı cinslerle çaprazlanması sonucu daha ince tüylü ve daha uzun boylu oldukları görüldü. 1887 yılında, Uluslararası Zürih Kongresi’nde Saint Bernard köpek cinsinin ilk ırk standartları oluşturuldu. Belirlenen ırk standartları İngiltere dışında tüm ülkeler tarafından kabul edildi.

Bu gelişmeler yaşanırken Saint Bernard cinsi Amerikalıların da dikkatini çekti. 1900 yılına gelindiği zaman Saint Bernard en popüler AKC cinsleri arasında yerini aldı. Popülaritesinde zaman zaman inişler çıkışlar olmasına, AKC kayıtlarında üst sıralarda yer alamamasına rağmen bu güler yüzlü dev köpekler her zaman dünyanın en sevilen ve en popüler köpeklerinden biri olmayı başardı.

Saint Bernard, 1992 – 2014 yılları arasında, severek izlenilen “Beethoven” ismiyle bilinen; Beethoven, Beethoven 2, Beethoven 3, Beethoven 4, Beethoven 5, Beethoven’s Big Break, Beethoven’s Christmas Adventure ve Beethoven’s Treasure Tail isimli 8 filmde oynayarak, daha da büyük ün kazandı.

Günümüzde Saint Bernard köpek cinsini evlerde, sinema perdesinde ve köpek şovlarında sıkça görebilirsiniz. İsviçre’deki Saint Bernard Manastırı’nda da hala Saint Bernard cinsi köpekler bulunmaktadır. Manastırda yaşayan Saint Bernard artık gezginleri aramıyor, bunun yerine manastır tarihinin canlı temsilcisi olarak orada yer alıyorlar.

St Bernard  Fiziksel Özellikler

St Bernard  Vücut

Saint Bernard oldukça güçlü, kaslı ve büyük yapılı bir köpektir. Kilosu ve boyu birbiriyle orantılı olduğu sürece, Bernard ırkı ne kadar yüksek, uzun olursa o kadar çok ilgi görmüş ve değerli olmuştur. Erkeklerin, dişi Saint Bernard köpeğine göre daha iri ve büyük olduğu görülür.

St Bernard  Vücut Kafa

Saint Bernard güçlü, heybetli bedeni ve büyük, sağlam kafası vardır. Oldukça büyük, güçlü kafası, buruşuk alın ve kısa namluyla tamamlanır. Kısa namlu, olduğundan geniştir. Geniş burun yapısı ve delikleri ile keskin kokuları alma duyusu gelişmiştir. Dişleri makas ya da düz ısırıkla kapanır. Dudakları ve burun rengi siyahtır. Yüzü, kulakları, gözleri genel olarak siyah renkle gölgelenmiş ve ona sevimli, nazik bir ifade katmıştır.

St Bernard  Vücut Gözler

Sarkık yüzü, yanaklarıyla sevimli Saint Bernard orta büyüklükte gözlere sahiptir. Gözleri yüzünün yanlarına yerleşmiştir ve koyu renklidir.

St Bernard  Vücut Kulaklar

Saint Bernard orta büyüklükteki kulakları yüksekte ayarlanmış ve aşağı sarkıktır. Kafadan biraz uzakta, düşük kulakları siyah renklidir.

St Bernard  Vücut Bacaklar ve Ayaklar

Saint Bernard bacakları kaslıdır. Büyük, güçlü ve kemerli ayak parmakları vardır. Büyük ve kaslı yapısıyla ayakları zor hava şartlarında, karda yere daha sağlam basmasını sağlar.

St Bernard  Vücut Tüy

Saint Bernard kısa ve uzun olarak iki tip tüy çeşidine sahiptir. Uzun, kaba tüyler; kısa kürke göre sadece biraz daha uzundur. Uzun kürk, hafif dalgalı tüylerden oluşabilir ancak asla kıvırcık ya da kabarık değildir. Kısa tüyler ise düz, pürüzsüz ve yoğundur. İki tip kürkte genel olarak yoğun tüylüdür. Uyluk bölgesi, kuyruğu ve bacaklarında tüylenme görülür.

St Bernard  Vücut Kuyruk

Saint Bernard, tabandan geniş başlayan ve köpeğiniz rahatken alçakta duran uzun bir kuyruğa sahiptir. Kuyruk ve baldırlarında tüylenme yoğundur.

St Bernard  Vücut Renk

Saint Bernard sevimli dev köpeği uzun, kısa tüyleri farklı renk ve kombinasyonlarla karşınıza çıkabilir. Pürüzlü ve pürüzsüz kürkü beyaz renk üzerine ten rengi, kızıl, kırmızı, maun, brindle, kaplan desenli ve siyah renk tonlarında, farklı kombinasyonlara sahiptir. Yüzü ve kulakları genellikle siyah renktedir. Beyaz renk göğüs bölgesinde, boyun etrafında, burnunun çevresinde, ayaklarında ve kuyruk ucunda yoğunluktadır.

2022 St Bernard Fiyatları - St Bernard Yavru Fiyatları

2022 güncel St. Bernard ortalama yavru fiyatları 3,000 TL ile 7,500 TL  aralığındadır. Heybetli köpek sürekli ve dikkatli bir şekilde melezleştirilerek ortaya çıkmış bir cinstir. Satılık köpekler ücretli ve ücretsiz olarak sahiplendirme yapılmaktadır. St. Bernard dişileri yapı olarak erkeklerden biraz daha küçüktür.1350 yılında İsviçre hanedan amblemi üzerinde görülmüştür. 17. Yüzyılda kurtarma köpeği unvanına sahip olmuştur. İlanları sitemizde fiyatları ile birlikte verilmektedir. Saint Bernard türü ile yakın özelliklere sahip köpekler iki ayrı cinste bulunur. Türün en büyük özellikleri tüy özelliklerinden ayırt edilebilir. Dişi, erkek sahibinden ücretsiz yada PetShop'tan satılık köpek bilgileri fiyat nedir ve ne kadar bilgisi edinmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

St Bernard Yavru İlanları

https://patiilan.com/17800/st-bernard

 

 

https://patiilan.com/