KediBritish Longhair kategorisinde 15 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

British Longhair İlanları ve Fiyatları

British Longhair evcil hayvanlar arasında en çok yakınlık kuracağınız ve en iyi anlaşacağınız türlerden birisidir. Yumuşacık tüyleri ve sıcacık davranışları ile çok yakın dostunuz olabilecek British Longhair türü, kedi cinsleri arasında dikkatleri üzerine her an toplayan bir kedidir. Tüyleri ve gözleri ile görenleri kendine hayran bırakan bu cins kedi tombul mu tombul, tatlı mı tatlı! Göz alıcı bir güzellikte olan British Longhair cinsi kediler, çocuklarla ve aile fertleri ile kusursuz anlaşmaları nedeniyle en sevilen evcil hayvanlardan bir tanesidir. British Longhair cinsi kediler genel olarak British Shorthair cins kedilerin uzun tüylüsü olarak bilinmektedir.

British Longhair Karakter Özellikleri

British Longhair cinsi kediler insanlara ve çocuklara oldukça sıcakkanlı bir hayvan türüdür. Evinize ilk girdiği zaman sizi sevecenlikle koklamaya başlayacak olan British Longhair kediler, çok dost canlısı bir karaktere sahiptirler. İlgiyi ve alakayı fazlaca seven bu kediler, siz ilgi göstermediğiniz zaman ise sizden bu ilgiyi talep etmezler. Çünkü sizin o ilgiyi göstermenizi bekler. Kısacası pek de patavatsız bir kedi değildir diyebiliriz. Çok nazik bir mizaca sahip olan British Longhair cinsi kediler bu bakımdan biraz narindirler. Dik duruşları ve asil bakışları ile sahipleriyle uzaktan bile iletişim kurabilen bu kediler, oldukça da sessizdir. Çok sevimli ve sıcak bir duruşunun olmasına rağmen fazlasıyla sessiz ve çekingen olan British Longhair’lar bir şeye ihtiyacı olduğu zaman genellikle ince bir miyav ile dikkat çekmeye çalışırlar. Oldukça içten ve kibar bir şekilde miyavlayan Longhair’lar her ne kadar içten içe sosyal olsalar da çok kalabalık ortamlardan pek hoşlanmazlar. Eğer birden fazla evcil hayvan edinmek istiyorsanız British Longhair’lar eve yeni gelen farklı türdeki bir hayvan ile pek rahat anlaşamayacaktır.

British Longhair cinsi kediler aslında dıştan bakıldığında fazla iskelet ve kemik yapısı itibariyle gelişmiş gözükseler de çok hareketli ve enerjik değillerdir. Rahatına fazlasıyla düşkün olan bu cins kediler genellikle çok hareketten hoşlanmadıkları için köşelerinde kıvrılıp uyumaya bayılırlar. Uyumak olmasa da oturdukları ve hatta yattıkları yerden dinlenmeyi de çok seven Longhair’lar kucağı da pek fazla sevmezler ama bu demek değil ki kucakta hiç durmazlar. Kucakta durmadığı zamanlar ise patilerinin yere değdiği an dinlenmeye bayılırlar.

British Longhair’lar aşırı yemeye eğilimi olan türlerden biridir. Bu yüzden de beslenmesi devamlı kontrol altında tutulmalıdır. Aksi takdirde obeziteye olan eğilimi de artabilir ve kontrolsüz bir kilo artışına sebebiyet verilebilir. Bu türdeki bir kediyi evcil hayvanınız olarak almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir şey de sizinle çok fazla bir yakınlık kurmayacağıdır. British Longhair’lar genel olarak evde çok duramayan aileler ya da bireyler için biçilmiş kaftanlardır. Uyumlu bir karaktere sahip olmalarına rağmen British Longhair cinsleri yalnız kalmayı, kalabalık bir ortama daha çok tercih ederler. Bunun sebebi de kendi kendine vakit geçirmenin, onlar için çok daha değerli olmasıdır. Fakat bunun da bir sınırı vardır. Özellikle de kediler çok fazla yalnız kalmaması gereken hayvanlardır. Kendi kendine kalmayı sevse de onu depresif bir ruh haline sokmamak adına yanında olmak da gerekmektedir.

British Longhair cinsi kediler çocuklarla da iyi anlaşırlar. Fakat yukarıda da belirttiğimiz üzere bilinmesi ve atlanmaması gereken bir husus, oyun oynamayı ve hareketliliği pek sevmemeleridir. Çok küçük yaştaki çocuklar ise genelde bunun tam tersi bir imaj çizerler. Çok hareketlilerdir ve oyun oynamayı çok severler. British Longhair cinsi kediler ise bir eylemi yapmaya zorlandığı zaman hevesi kaçan canlılardır. Bu yüzden çocuklarınıza ilk aşamada kediyi uzaktan sevmesini öğretebilirsiniz. Eve gelecek diğer canlılarla da mesafeli bir tanışma sürecinden sonra ısınma evresine geçen Longhair’lar, bir ev arkadaşı olarak edinmeyi en çok isteyeceğiniz cinslerden birisi olacaktır.

British Longhair  Tarihi

British Longhair cinsinin tarihi aslında çok eskilere dayanıyor. Longhair cinsi kedilerin Shorthair cinsi kedilerle bir ilişkisi olduğu biliniyor. British Shorthair cinsinin daha uzun tüylüsü olan Longhair’ların tarihçesi belki Romalılara kadar uzanıyor. Romalıların Mısır’dan Yunanistan’a ve Roma’ya getirdikleri kediler ta Britanya’ya kadar gelmişlerdi. Esasında Longhair’ın tarihçesine bakmak için öncelikle Shorthair ırkının tarihçesine bir göz atmak gerekir. Shorthair cinsi ilk kez 1871’de kedi meraklıları ile buluştu. Harrison Weir isimli bir adam, Crystal Palace isimli gösteri yerinde bu cinsi sergilemiştir. Fakat daha sonra kedi yetiştiricileri, bu cinsin daha uzun tüylü bir başka türünü de üretmek istediler. Bu yüzden de dışarıdan gelen uzun tüylü kediler ile kısa tüylüleri çiftleştirdiler. Fakat kısa tüylü tür de kendi üreme spektrumunda kalarak neslinin devamı sağlandı ve koruma altına alındı.

2. Dünya Savaşı’nın patlak verdiği sıralarda tüm hayvanların nesilleri yavaş yavaş azalıyordu. Dolayısıyla da cins kedilerin de sayısı azalmaya bu dönemlerde başlamıştı. Sayısı azalan bir cins de British Longhair cinsi kedilerdi. Savaş bittikten sonra türlerin devamını sağlamak ve çeşitliliği artırabilmek adına hayvan yetiştiricileri yeni bir yöntem keşfetmişlerdi. British Shorthair cinsi kediler farklı 2 kedi cinsi ile çaprazlanmış ve yeni yavrular elde edilmişti. Bu elde edilen yavrular da British Shorthair cinsi olarak kayda geçirilmişti. Fakat bu yavrular dünyaya uzun ve kısa tüylü olmak üzere iki farklı cinste gelmeye başladılar. Bu kısalık ve uzunluk ise tür farkına sebep oldu.

British Longhair cinsinin de kökeni kesin olarak bilinmese de Shorthair ile çok benzer olduğu söylenmektedir. Longhair cinsi günümüzde halen GCCF tarafından resmi olarak tanınmamaktadır. Fakat geçmiş yıllarda Dünya Kedi Birliği ve Uluslararası Dünya Kedi Birliği tarafından resmi olarak tanınmaktadır. British Longhair ırkına seneler boyunca çok fazla ilgi olduğu için gelişime halen açık olduğu bilinmektedir.

British Longhair Fiziksel Özellikler 

British Longhair Vücut

British Longhair cinsi kedilerin vücutları Shorthair’lara oldukça benzerdir. Dışarıdan bakıldığında fazlaca kaslı duran vücudu aslında dokunduğunuz zaman yumuşak bir tüy yumağı gibidir. Fakat yine de sağlam ve sıkı bir omurga-iskelet sistemi bulunur. Shorthair cinsine göre çok daha geniş ve iri durmasının sebebi tüylerinin daha uzun olmasıdır. Vücut yapıları neredeyse tamamen benzer olan bu iki kedi arasından Longhair, daha yapılı ve daha büyük gözükmektedir.

British Longhair Kafa

British Longhair cinsi kedinin yüzünde çok belirgin elmacık kemikleri vardır. Aynı zamanda yuvarlak ve biraz da şişkin yanakları bulunmaktadır. Kısacası yüzü diğer kedilere oranla çok daha geniştir dersek yerinde bir söylem olur. Yüzü yandan bakınca kısa ve geniş durmaktadır fakat estetik bir duruşa sahiptir. Alın, çene ve burun düzdür; paralel bir hizada uzanmaktadırlar.

British Longhair Kulaklar

British Longhair kedilerinin kulakları da tıpkı Shorthair’larınki gibi küçük ve birbiri ile aynı uzaklıktadır. Küçük ve yuvarlak bir kulağa sahip olan British Longhair cinsi kedilerin kulakları hemen kafanın üzerindedir. Yandan bakıldığı zaman kulaklar biraz öne eğilmiş gibi gözükse de önden oldukça dik duruşa sahiptir. Kulaklar arasındaki mesafe hem eşit hem de oldukça uzundur.

British Longhair Gözler

British Longhair cinsi kedilerin gözleri uzaktan bakıldığında sahibini büyüleyecek kadar güzeldir. Kürkünün rengine göre değişebilen gözleri genel olarak yuvarlaktır ve karşıdan bakıldığı zaman parlayan bir yapıya sahiptir. En çok rastlanılan göz renkleri ise kahverengi, sarı, bakır ya da yeşil renk olabilmektedir.

British Longhair Kuyruk

Kuyruğu da vücudu ile orantılı bir uzunlukta olan British Longhair cinsi kedilerin kuyrukları çok yumuşaktır. Vücutlarında en fazla tüyün bulunduğu yerlerden bir tanesi olan kuyruk, vücut tüyü ile aynı renkte olmaktadır.

British Longhair Tüy

British Longhair cinsi kedilere ait en belirgin kısım tüylerdir. Kalın ve uzun bir kürke sahip olan British Longhair cinslerinin tüyleri çok ipeksi ve yumuşaktır. Karşıdan da parlayan bu tüyler aynı zamanda çok yakından incelendiğinde biraz desenli de olabilmektedir. Dokunduğunuz zaman elinizin içinde kaybolacağı bu tüyler, British Shorthair’lara göre çok daha uzun ve sıktır.

British Longhair Renk

Parlak ve uzaktan bakıldığında göz kamaştıran bir güzelliğe sahip olan British Longhair cinsinin en çok rastlanılan renklerinden birisi düz renkler oluyor. Özellikle de gri renk bu kedilerin favori renklerinden bir tanesi! İki renkli, Tekir gibi farklı renkleri de bulunabilen bu cinsin en çok rastlanılan rengi ise vizon ve duman grisidir. Fakat krem, tarçın, kahverengi gibi renklerin de bulunduğu bu tür size çok güzel bir arkadaş olacaktır.

British Longhair Beslenme

British Longhair cinsi kediler diğer kedilere oranla daha hareketsiz kedilerdir. Bu yüzden beslenme onların sağlığı için aslında altın bir anahtar gibidir. Hareketsiz kedilerin kas ve iskelet gelişimi diğerlerine göre çok daha az olabilmektedir. Bu yüzden hareketi sağlayamadığı yerde onu beslenme ile desteklemeniz gerekir. Kediler protein ağırlıklı beslenen canlılardır. Dolayısıyla yediği öğünler içerisinde mutlaka protein olmasına özen göstermek gerekir. Kaliteli kedi maması markalarının oldukça zengin protein içerikli mamaları kediniz için yetecektir. British Longhair’lar beslenirken yapmanız gereken bir diğer önemli şey de her öğün ona yetecek kadar mama koymanızdır.

Bu sayede ona verilmesi gerekenden fazlasını yiyemeyecek ve hareketsiz hayatını en azından düzgün beslenmesi ile dengeleyebilecektir. Çok fazla hareket etmediği için yapılması gereken tek şey aslında ona gün içerisinde enerji verecek besin öğelerine yönelmektir. Öğünleri ve diyetleri sahibi olarak sizin ayarlamanız gerekmektedir.

British Longhair Eğitim

British Longhair cinsi kediler çok hareketli olmasalar da genel olarak eğitime oldukça açık hayvanlardır. Sahibi ile beraber verimli dakikalar geçiren bu kedi, çocukları sevse de onlarla oynama konusunda çekingen davranabilir. Bunu aşmak için öncelikle çok küçük yaşlardaki çocuklarınızı uzak tutmanız ve daha büyük yaştakilere de onunla kucağına almadan oynamayı tembihlemeniz gerekir. Kedi oyuncakları bir kedinin gelişimine en çok katkı sağlayan oyuncaklardan bir tanesidir. Bu sayede hem refleks hem de kas sistemini geliştirerek harekete geçecek olan British Longhair cinsi kedinizle saatlerce oynama gibi bir durumunuz da olmayacaktır. Gün içerisinde çok meşgul olan ama yine de evlerinde bir neşe olmasını isteyen ailelerin sıklıkla evlat edindikleri bu kediler, sizinle ne çok yakın ne de çok uzak olacak. Eğitiminde kullanabileceğiniz bir başka yardımcı eleman ise ödül mamalarıdır. Ona yaptığı her doğru davranışı için bir ödül maması vererek hem eğitime açabilir hem de midesini ödüllendirebilirsiniz.

Sağlık Longhair cinsi evcil kediler genel olarak sağlıklıdırlar. Hastalıklara karşı dayanıklı ve oldukça az hastalanan kedilerdir. Sağlıklı olarak da nitelendirilebilecek Longhair cinsleri farklı iklim koşullarına da kolaylıkla ayak uydurabilirler. Çok sıcakta da çok soğukta da ihtiyacı karşılandığı sürece Longhair cinsleri hayatını kolayca idame ettirebilirler. Fakat sağlık açısından onları bazı zamanlar zorlayabilen hastalıklar da olabilir. Özellikle de kedilerde çok sıklıkla görülen polikistik böbrek yetmezliği gibi hastalıklar baş gösterebilir. Bunlar kalıtsaldır ve genellikle nesilden nesle aktarılır. Özellikle de neonatal izoeritrozilis isimli rahatsızlık genel olarak Longhair cinsine ait bir rahatsızlık da diyebiliriz. Çok ciddi bir rahatsızlık olabilen bu sağlık sorunu bazı zamanlarda yavru kedilerde ölüme bile sebebiyet verebilmektedir. Sağlığını koruması için aşılarını, veteriner kontrollerini asla aksatmamanız ve onunla sanki gerçekten çocuğunuzmuş gibi ilgilenmeniz gerekir. 

British Kedi Nasıl Anlaşılır?

Safkan Bristish Kedi  olup olmadığını anlamak için net olgular vardır. Bu olgular ise aşağıda sıralandığı gibidir:

•    Tüy yapısı mavi tonlarındadır. Sık ve son derece yumuşak tüyleri bulunmaktadır.
•    Kulak yapıları diğer kedi ırklarına göre büyüktür. Dünya’yı andıran oldukça geniş yapılı kafa yapıları da onların safkan olduğunu kanıtlar.
•    Göz renkleri genel olarak altın sarısıdır. Gözleri “pörtlek” kelimesiyle tabir edilmektedir. Geniş ve yuvarlaktır.

British Kedi Kaç Yıl Yaşar?

British Longhair kediler 5 ila 16 yıl arasında yaşamaktadır. Tabi bu yaşam süresini beslenmesi ve bakımı belirler. Ne kadar iyi beslenir, ne kadar iyi bakımları yapılırsa o kadar uzun süre yaşarlar. Kronik herhangi bir rahatsızlığı yoktur.

British Longhair Fiyatı Ne Kadar?

2023 yılında  British Longhair Kediler 3.000 TL ila 15.000 TL aralığında fiyatlara satılmaktadır. Tabi bu noktada ırkın özellikleri önemlidir. Daha yüksek ve düşük fiyatlara da görülebilmektedir. 

British Longhair En Fazla Ne Kadar Büyür? 

British Longhair en fazla 22 kg’a kadar büyümektedir. Bunun üzerine büyümesi oldukça zordur. Tabi bu normal şartlar için geçerlidir. Eğer bakımına dikkat edilmezse, 40 KG’ya kadar çıkıp obezite de olabilir.

British Longhair Satılık

Tombik vücut yapıları Golden British Longhair olarak da bilinen sarı-beyaz tüylere sahiptir. Ani tırmalama ve ısırma gibi saldırgan tavırları sergilemezler. Bunların yanında evdeki eşyaları tırmalama, zarar verme hareketleri de çok nadir rastlanır. Stresli ve yoğun hayattan sıyrılıp psikolojik açıdan rahat ve mutlu hissetmenizi sağlayan kedi sahiplenmenin hayatımızda yeri çok başkadır. Çok sayıda satılık British Longhair ilanlarına bakarak istediğiniz uzun yumuşak tüylere sahip bir tüylü dost edinebilirsiniz.

British Longhair Sahiplenme İlanları

Kedi sahiplenmeden önce sahipleneceğiniz kedi hakkında detaylı sorular sormanız gereklidir. Sahiplendirecek kişiye kedinin anne ve babasının özel bir hastalığının olup olmamasını, genetik bir sağlık sorunu olma ihtimaline karşı bilgiler almanız iyi olacaktır. British Longhair Sahibinden kedi ilanlarına baktığınızda kaparo vermeden kediyi canlı olarak yüz yüze görmeniz iyi olacaktır. Kedinin safkan ve sağlıklı olduğuna dair gerekli belgeleri de talep etmeyi unutmayınız. 1871 yıllarında British Longhair Orta Britanya bölgesinde popüler olmuştur. Daha sonra bu ırkın soyunun tükenmesi üzerine çeşitli kedi ırkları ile çiftleştirilmesi gündeme geldi. British Shorthair ile benzerliği bilinen bu kedilerin tüyleri daha uzun olmuştur.

https://patiilan.com/