KöpekPomeranian Boo kategorisinde 11 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

https://patinolsun.com/uploads/images/yavrupomeranianboo.jpg" style="height:300px; width:400px" />

 

Küçük, parıl parıl gözlü Pomeranian dünyayı sonsuz bir merakla ve etraftaki en sevimli şey olduğuna emin bir şekilde selamlıyor  . En küçük köpek cinsleri arasında yer alan ve kısaltılmış ismi Pom olan Pomeranian gerçekten de çok sevimli bir görünüşe sahip, bir Pom görüp de sevimliliğine kayıtsız kalmak çoğumuz için imkansız.

Pomeranian, kare orantılı, minyon bir spitz köpeğidir. Yuvarlak gövdesi, küçük kulakları çift katmanlı kürkü ve geriye doğru kıvrık kuyruğu ile spitz cinsi köpeklerle benzer özellikler taşır. Kısaca Pom adıyla da bilindiği gibi bazı ülkelerde de Zwergspitz, Zwers, Spitz Enano, Spitz Main, Deustche Spitze, Loulou olarak adlandırılır. Uyanık, şaşkın, heyecanlı yüz ifadesi ile tilkiye de benzetilir. Pomeranian kabarık, yumuşak ve pürüzsüz olan kahverengi, beyaz, gri, kırmızı, siyah kürkü ile kendine özgü bir havaya sahiptir. Yoğun ve kabarık tüyleri, dışa doğru kıvrık kuyruğu ile tamamlanır. Küçük parlak gözleri ve daima gülümseyen yüz yapısı ile her dönemde sevilen ve popüler olan bir ırkı temsil eder.

İsmini Pomeranya’dan alıyor

Pomeranian ismini ait olduğu bölge olan Pomeranya’dan alıyor. Pomeranya bugünkü Polonya ve Almanya.  Bu küçük köpeklerin ataları büyük spitz köpekleri, özellikle de Alman spitzi. Bu arada yeri gelmişken spitzin ne olduğunu da açıklayalım; spitz bir köpek grubu ve sivri ve dik kulaklı, kıvrık kuyruklu, uzun tüylü kuzeyli köpek ırklarının bazıları bu gruba mensup. Bir spitz olan Pomeranian 1888’de Kraliçe Victoria’nın Floransa’da bir Pom görüp aşık olması ve evine dönerken de yanında bir Pomeranian götürmesiyle tanınmaya başladı.

Küçük ama sağlam köpekler

Pomeranian küçük ama sağlam bir köpek cinsi. En küçük köpek ırkları arasında yer alan Pomeranianların ortalama boyları 13-28 santim, ağırlıklarıysa 1,9-3,5 kilo arasındadır. Yukarıda anlattığımız gibi bir spitz olan Pomeranian cinsi sivri ve sırtına doğru kıvrık kuyruklu, sivri burunlu, sık ve bol tüylü, küçük ve dik kulaklıdır.

Irkın en eski örneklerinin rengi beyazken modern Pomeranianların kürkleri kahverengi, turuncu, kırmızı, krem, mavi, siyah ve kahverengi, kahverengi ve ten rengi, benekli, krem gibi farklı renklerde olabiliyor. Tüm bu renklerin kombinasyonları da görülebiliyor Pomeranianlarda.

 

İnatçılığı ile ünlü

Bu ufak köpeklerin en belirgin karakter özelliklerinden biri inatçılıkları. Pomeranian zeki, canlı, dışa dönük bir köpek cinsi ama aynı zamanda da çok inatçı olarak tanınıyor. Kolay adapte olabilen Pom köpekler diğer köpeklere karşı agresif olabiliyorlar, buna karşın genellikle kedilerle iyi anlaşıyorlar. Ancak söz konusu çocuklar olduğunda durum değişiyor zira Pomeranian cinsi çocuklarla hiç anlaşamayan köpek ırklarından biri. İnsanına karşıysa çok sevgi dolu olan Pomeranian yabancılara karşıysa şüpheci bir ırk. Bu arada bu saydıklarımız Pomeranian karakteri konusunda genellemeler, her köpeğin karakteri eşsiz, dolayısıyla tüm Pomeranian köpekler bu saydığımız karakter özelliklerine sahip olmak zorunda değil.

Pomeranian bakımı gayet kolay

Pomeranianların sık ve uzun tüylerini düzenli taramak bu ırkın bakımı için yapılması gereken tek şey, zaten küçük olmaları sayesinde birkaç dakika ayırarak taramak gerekiyor. Bunun dışındaki bakım tüm köpekler ile aynı, düzenli olarak veterinere götürmek, gerektiğinde tırnaklarını kestirmek, kulaklarını temizletmek gibi her köpeğin ihtiyacı olan bakıma tabi ki Pomeranianların da ihtiyacı var.

Genel olarak sağlıklı bir ırk

Safkan köpek cinsleri birçok hastalığa genetik yatkınlık taşıyor, Pomeranian için bu durum göz önünde bulundurulduğunda genel olarak sağlıklı bir ırk demek pek de yanlış olmaz. Ortalama yaşam süresi 12-16 yıl arasında değişen Pomeranianlara doğru ve iyi bakıldığında bundan daha uzun yaşayabilirler. Bu minik köpeklerde görülebilecek olası sağlık sorunlarıysa şunlar:

  • Trake çökmesi (Bu sorun ile küçük köpek cinslerinde karşılaşılma riski büyüklere kıyasla daha yüksek)
  • Legg Calve Perthes isimli bir kalça problemi
  • Progresif retina atropisi (Bir göz hastalığı)
  • Gözyaşı kanalı sorunları
  • Diş ve dişeti sorunları
  • Hipoglisemi (Düşük kan seviyesi anlamına gelen bu hastalık da küçük köpek cinsleri arasında yaygın)
  • Obezite (Pomeranianların şişmanlığa ciddi yatkınlığı var, şişmanlığın şeker hastalığı, kalp hastalığı, kanser gibi birçok ciddi soruna zemin hazırladığını unutmamak ve bu köpeklerin kilo almasını engellemek son derece önemli)

Pomeranian Karakter Özellikleri

Pomeranian oldukça hareketli, akıllı, meraklı ve cesur yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Meraklı olan yapısıyla her şeyi kurcalama eğilimindedir. Küçük çocuklarla ve diğer hayvanlarla iletişimi zaman zaman zayıftır. Büyük çocuklu ailelerle birlikte daha uyumlu yaşadıkları görülmektedir.

Pomeranian küçük süs köpeği olmasına rağmen kendisini büyük görür. Bu yüzden kendinden büyük ya da aynı boyuttaki köpeklere cesur yapısı ile kafa tutarak, havlayarak kavga etmeye çalışabilir. Bu durumun önüne geçmek adına dışarıda yürüyüş ve aktivite zamanlarında ona dikkat etmelisiniz.

Pomeranian minyon yapısına rağmen iyi bir bekçidir. Dikkatli, kendine güvenen ve meraklı yapısıyla tehlike sezdiği durumda havlayarak sahibiyle iletişim kurar. Havlamaya eğilimleri vardır ve bu durum  zaman zaman sahibine zor anlar yaşatabilir. Olağanüstü havlama ataklarının önüne geçmek için bu yönde eğitim vermelisiniz. İyi eğitilmiş Pomeranian sahibine duyduğu sadakat ile verilen komutları yerine getirir.

İyi huylu, arkadaş canlısı Pomeranian sosyalleşmeye, yürüyüşe ve aktiviteye ihtiyaç duyar. Bu faaliyetler onun daha iyi huylu bir köpek olmasını sağlar. Küçük yaşlardan itibaren Pomeranian’ın kişiliğini olumlu etkileyecek olan etkileşimlere hayatında yer vermelisiniz.

Pomeranian Tarihi

Pomeranian Kuzey Kutbu’ndaki Spitz ailesinin en küçük üyesidir. Pomeranian’ın ataları Kuzey Kutbu’ndaki kızak köpeklerinden gelmektedir. Pomeranian atalarının şimdikinden iri ve büyük olduğu bilinir. Pomeranian’ın günümüzdeki minyon boyutlara nasıl, ne zaman ve nereden itibaren küçülerek geldiği bilinmemektedir.

1761’de Mecklenburg-Strelitz Prensesi Sophie Charlotte İngiltere’ye giderken “Phebe” ve “Mercury” adında iki beyaz köpek götürmüştür. Irkın muhtemel atası Alman Spitz, İngiltere’ye götürüldükten sonra “Pomeranian” ismini almıştır. İngiltere’ye götürülen ilk Pomeranian ırkı 13-14 kilogram ve beyaz renkli idi. Bu beyaz köpekler daha çok Japon Spitz ırkına benzetilmektedir.

İlerleyen yıllarda Kraliçe Victoria başa geçmiş ve 64 yıl içinde 15’den fazla ırk çeşidi yetiştirdi. 1870 yılında İngiliz Kennel Club tarafından Pomeranian ırkı tanınmıştı ancak yine de halk arasında beklenilen ilgiyi görememişti. 1888 yılında İtalya’ya gezisinde Kraliçe Victoria ilk kez Pomeranian ırkından “Marco” isminde 5 kilogram olan bir köpek görmüş ve onu İtalya’dan İngiltere’ye getirmişti. Küçük ve hafif olan Marco Victoria’ya ilham kaynağı olmuştu.  Bu yolculuk sonrası Pomeranian ırkının popülerliği de artmamıştı.1900 yılında Pomeranian ırkı AKC tarafından da tanındı. Köpekler İngiltere’de, Amerika’da birçok ülke de insanları kendine hayran bıraktı. Popüler evcil hayvanlar arasında yerini aldı.

1900 ve 1930’lu yıllarda popülerliği aratan bu köpekler için İngiliz yetiştiriciler ırkın daha küçük hale gelmesi için çaba gösterdi. Bu yüzden ırk standartları oluşturulmaya başlandı. Bu çalışmalar sırasında ırkın çeşitlenmesiyle de Pomeranian köpekleri geniş renk yelpazesine ulaştı.

Popülerliği yüksek olan Pomeranian, tarihteki ünlü isimlerle de arkadaşlık yaptı. Pomeranian sahibi olan bazı kişiler; Kralite Victoria, Marie Antoinette, Emile Zola ve Wolfgang Amadeus Mozart..

Pomeranian Fiziksel Özellikler

Fazla büyümeyen bu ırk küçük bir vücuda sahiptir. Tüy yoğunluğunun fazla olması dışarıdan bakıldığında olduğundan iri görülmesine sebep olur. Kafa, yüz ve burun yapısı ile tilkiye ya da oyuncak bebeğe benzetmeniz mümkündür. Koyu renk gözlere ve burna sahiptir ve genel olarak tüm Pomeranian ırkında bu böyledir. Sırt bölgesinde geriye doğru kıvrılan kuyruğu vardır.

Kafa

Kafasına gömülü olan kulakları, yüzünün yanlarında toplanan ve yüzünü olduğundan geniş gösteren tüyleri ile görkemli bir havaya sahiptir. Kafasına bakıldığında bir tilkiyi de andırdığını düşünebilirsiniz. Küçük siyah burnu, yuvarlak parlak gözleri, küçük kulakları ile derisini göremeyeceğimiz kadar yoğun iki katmanlı tüylere sahip bir kafa bölgesi vardır. Kafa yapısının bu hali ona daha bir heybetli duruş verir. Her daim gülümseyen ağız yapısı ve sevecen bakışları ile insanların sevgisini kazanmıştır. Tüylerinin yoğunluğundan dolayı büyük görünseler de Pomeranian gerçekte cılız ve narin bir vücuda sahiptir.

Kulaklar

Pomeranian, kafasına gömülmüş olan küçük ve dik kulakları ile dikkat çeker. Etkileyici bir dış görünüşe sahiptir.

Gözler

Her daim gülümseyen ağzına eşlik eden, yuvarlak iri gözleri ve tatlı bakışları vardır. Siyah, kahverengi ve mavi göz renklerine sahiptirler. Sevmeyi ve sevdiğini hissettirmeyi bilen Pomeranian'ın bir bakışı ile en huzursuz anlarınızda bile huzur bulabilirsiniz.

Bacaklar ve Ayaklar

Pomeranian, küçük, hassas ve cılız bir köpektir. Boyu 17 ile 30 cm arasında değişiklik gösterir ve kısa bacaklara sahiptir. Bacaklarından ayaklarına, patilerine doğru tüyleri azalmakta ve renk tonu değişmektedir. Kemik ve eklemleri hassas olan Pomeranian için hoplamalı, zıplamalı etkinlikler sağlığı açısından fazla önerilmez.

Kuyruk

Pomeranian köpekleri çift katmanlı kürkünün içerisinde geriye doğru kıvrık kuyruğu ile farklı bir havaya sahiptir. Fazla uzun olmayan neredeyse sırtındaki tüylerinin arasında kaybolan bir kuyruğu vardır. Yeni doğan yavruların kuyrukları tüylerin arasında kıvrılmasından dolayı görülmemektedir. Yavruların kuyruğunun belirgin bir görünüme gelmesi aylar alır. Vücudundaki renk geçişleri kuyruğunda da ahenkle devam eder. Minyon bir bedeni olan Pomeranianların kuyrukları da bedeni ile aynı orantıdadır. İpeksi ve parlak kuyruğu ile bütünleyici bir güzelliği vardır.

Tüy

Pomeranian ırkının kürkü kalın, parlak ve çift katmanlı bir yapıya sahiptir. Alt katmandaki tüyler yumuşak, kalın ve kabarıktır. Üst katman tüyleri ise uzun ve parlaktır. Boyun ve göğüs bölgesindeki tüyler, diğer bölgelere göre daha uzundur. Orta derecede tüy dökerler. Erkek Pomeranian genellikle yılda 1 defa alt katman tüylerini döker. Kısırlaştırılmamış dişi Pomeranian ise adet dönemlerinde, yavruladıklarında ve stresli oldukları zaman daha fazla tüy döker.

Renk

Pomeranian ırkının açık renkli doğduğu, büyüdükçe tüy renklerinin koyulaştığı ve yetişkinlikte son rengine geldiği görülür. Pomeranian köpeklerinin kabarık ve yumuşak tüylerinde en yaygın görülen renkler: beyaz, kahverengi, kiremit kırmızısı, krem, taba, samur ve gridir.

Pomeranian Bakımı

Pomeranian kabarık ve parlak kürkü ile diğer evcil hayvanlardan farklı bir havaya sahiptir. Bu hayran olunan kürkü, tüylerini koruyabilmek için haftada en az 2 kez tarama ve fırçalama işlemi yapmak gerekir.  Tüylerinin matlaşmasını önlemek için haftada en az 1 kere iğneli fırça ve ek olarak ince bir fırçayla deriye doğru fırçalayın. Tüy dökme zamanlarında fırçalama sıklığını arttırın.

Enerji dolu ve aktif olan bu köpeklerin daha rahat hareket edebilmesi için tırnak bakımı da önemlidir. Ayda 1 kez uzamaya bağlı olarak 2 kez tırnak kesilmeli ve pati bakımı yapılmalıdır. Ağız ve kulak sağlığı açısından da haftalık bakım sırasında bu bölgeleri kontrol etmelisiniz.

Banyo ihtiyacını köpeğinizin temizliğine, kirlenmesine bağlı olarak ayarlayabilirsiniz. Ancak her 4 ile 6 hafta arasında banyo yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Banyo köpeğinizin sağlığı ve koku salgılamaması için temel ihtiyaçlarındandır.

Pomeranian Beslenme

Pomeranian için yapacağınız besleme planı köpeğinizin yaşına, kilosuna, cinsiyetine ve aktif hareketine göre belirlenmelidir. Küçük ırklar için önerilen yüksek kaliteli köpek mamalarını tercih etmeli ve tercihinizi veterinerinize de danışmalısınız.

Küçük bir bedene ve mideye sahip oldukları için fazla beslenmeye ihtiyaçları yoktur. Günlük yemek miktarını 1/2- 1/4  ölçeği ile 2 öğün şeklinde verebilirsiniz. Kilo almaları Pomeranian için iyi değildir. O yüzden düzenli kilo kontrolü yapmalı ve gerekirse veterinerden  beslenme planı talep etmelisiniz.

Pomeranian Egzersiz

Pomeranian kucak köpeği olarakta bilinmektedir. Gün içerisinde aile üyeleri ile zaman geçirmekten, kısa yürüyüş, koşu ve oyunlardan keyif alırlar. Apartman hayatına kolaylıkla uyum sağlarlar. Egzersizlere dışarıda olduğu gibi ev ortamında da keyifle katılırlar. İç mekan oyunları sırasında Pom’un sağlığı için koltuk ya da eşya üzerinden atlayacağı, zıplayacağı türden hareketlere izin verilmemelidir. Bu atlayışlar sırasında hassas olan eklemleri veya kemikleri zarar görebilir.

Dışarıda yapılan etkinliklerde Pom’un gözetiminiz altında olmasına dikkat etmelisiniz. Kaşla göz arasında bulduğu deliklerden kaçmakta, bir yerlere tırmanmakta başarılıdırlar. Bunun yanında dışarıdan gelebilecek tehlikelerde vardır. Yırtıcı kuşlar, tavşanlar, kediler ve farklı cins köpekler küçük olan Pomeranian’a zarar verebilir.

Gün içerisinde 30 dakikalık etkinlik, 500-800 metrelik kısa yürüyüşler onun için yeterli olmaktadır.

Pomeranian Eğitim

Pomeranian eğitimi erken aşamada başlamalıdır. Tasmasını çekiştirmemesi için tasma eğitimi verilmelidir. Çağrıldığında gelmesi, durması vb. komutlara itaat etmesi sağlanmalıdır. Akıllı ve uyanık bir ırk oldukları için eğitimlerinizde tutarlı davranmanız ve sabır göstermeniz gerekir.

Eğitim sırasında ödül, övgü gibi pozitif yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Bu şekilde Pom’un sıkılması ve dikkatinin dağılmasını engellersiniz.  Küçük ve narin bir bedene sahip oldukları için eğitimlerinde zarar görebilecekleri hareketlerden kaçınmalısınız.

Pomeranian sağlık

Pomeranian sağlıklı, aktif, küçük köpekler arasındadır. Daha sağlıklı olması için günlük egzersiz, küçük yürüyüşler ve aktiviteler yaptırmalısınız. Pomeranian ırkı genel olarak sağlıklıdır ancak bazı hastalıklara da eğilimleri vardır. Bu hastalıkların neler olabileceğini bilmek köpeğinizin sağlığını kontrol altında tutabilmenize yardımcı olur.

Veteriner hekim köpeğinizin patella luksasyonu (diz kapağı kayması), hipotiroidizm, legg-calve-perthes hastalığı, çöken trakea, konjestif kalp yetmezliği, diş problemleri, kalça displazisi, katarakt, alerjiler, nöbetler ve alopesi  gibi rahatsızlıklara karşı sağlık taraması yapılmasında yardımcı olur. Köpek yavrusu sahiplenirken ebeveynlerinin sağlık bilgisini de öğrenmek olası hastalıklar hakkında da bilgi sahibi olmanızı sağlar. Bakımları yapılan, sağlığı kontrol edilen bir Pomeranian sizinle birlikte 12- 16 yıl yaşayabilir.

Pomeranian  Köpekleri İçin Önerilen Sağlık Testleri:
  • Patella Değerlendirmesi
  • Kalça Değerlendirmesi
  • Kalp Muayenesi
  • Göz Doktoru Değerlendirmesi

Pomeranian Boo Sahiplenme

Pomeranya'da yetişen ve adını oradan alan Pomeranian Boo neşeli ve hayat doludur. Pomeranian köpekleri geniş gövdelidir. Bir tilki gibi uzun burnu vardır ve dik, dik kulakları bulunur. Gözleri koyu ve badem şeklinde ayrıca canlı ve zekidir. Çok kabarık bir kuyruk tipi bulunur. Pomeranian benzersiz gövdesi ile yelpaze gibi kuyruğu bulunur. Pomeranian boo yüksekliği 18 ila 30 cm arasında değişir. Ağırlığı 1 ila 3 kilodur. Saçları iki kattan oluşur. İç tabaka yoğun, yumuşak ve kümelenmiş ve dış kısmı çok uzun olup düz ve pürüzlüdür. Kuyruk özellikle tepelidir, boynun ve göğsün etrafındaki bir yele gibi bir sürü tüyü vardır. Pomeranian'da neredeyse bütün renkler, renk desenleri ve varyasyonları ile ortaya çıkar. En yaygın renkler monokrom kırmızı ila kahverengi, turuncu ila kırmızı, siyah, kahverengi, krem ve beyaz renklerden oluşur. Bu köpekler yani Satılık Pomeranian türleri her zaman talep görmektedir.

Pomeranian Boo Fiyatları

Dünyanın en popüler köpek cinslerinin başında gelen Pomeranien Boo, Alman spitz soyundan gelmektedir. Alman köpek cinsi, sevimli görünümü ile kısa sürede tüm dünyada tanınır hale gelmiştir. Uysal ve sevecen tavırları, evde beslemeye yatkın olduğunu gösterir. En çok dikkat çeken özelliği tüylü kuyruğudur. Genellikle portakal renginde tüylere sahiptirler. Köpek cinsinin bakımında tek zor yanı tüylerinin dokusunun bozulmaması için fazla özen gösterilmesi gerektiğidir.

Bu köpekler ortalama 15 yıl kadar yaşar ve bilinen genetik bir hastalıkları yoktur. Ağırlıkları 1-3 kg arasında boyları ise 18-30 cm arasındadır. Süs köpeği olarak da tanınan köpek ırkı, evde yaşamaya uygun karakter özellikleri taşır. Enerji düzeyleri yüksek, egzersiz ihtiyaçları düşüktür. Yabancılara karşı mesafeli olsa da insanlarla özellikle çocuklarla iletişimi oldukça kuvvetlidir. Eğitilebilirlik düzeyleri de ortadır.

Poomeranien Boo fiyatlarısahip olduğu özelliklere göre değişiklik gösterebilir. Tuvalet eğitimi olması, renkleri gibi faktörler tüm köpek cinslerinin fiyatlarının değişmesine sebep olmaktadır. Pomeranien Boo fiyatlarına bakıldığında (ortalama 8.000 TL-20.000 TL arasında değişiklik gösterir) dünyanın en pahalı ırklarından biri olduğu söylenebilir.

Boo Köpek

Pomeranian karakteri canlı, tuhaf, her zaman uyanık, çok hoş ve neşeli bir kişiliğe sahip olmasıdır. Patron kişiliğine sahip ve ailesine çok sadık ve özverilidir, ancak sahibi tarafından katı kurallar uygulanırsa inatçı bir hale gelebilir. Zayıf yönlerinden istifade ederek yumuşak olabilir. Harika bir arkadaştır ve aile ile vakit geçirmekten hoşlanır. İnatçı hale gelebileceği ve koşulların izin vermesi halinde zorlu olması nedeniyle sıkı ve tutarlı bir eğitim gerektirir. Yabancılara özellikle dikkat etmelisiniz. Pomeranian'da mülkünüzdeki yabancıları algıladığında havlamaya başlar.

Pomeranian Boo İlanları

Aktif ve canlıdır, günlük gezintiye, oyuna ihtiyaç duyar. Tasması olmadan gezinebileceği güvenli bir bölgeniz varsa, daha da iyidir. Yetersiz egzersiz köpeğinizi çeşitli davranış sorunlarına götürebilir. Gözlerinizi, kulaklarınızı ve tırnaklarınızı sık sık temizleyiniz. Dişlerinin de uygun şekilde tedavi edilmesi gerekiyor. Genellikle diş problemleri vardır ve nispeten genç yaşta dişlerini kaybetme eğilimindedir. Bu nedenle, diş konusunda özel dikkat gereklidir. Kaliteli kuru gıda, fırçalama, özel vitaminler ve diğer formülasyonlar, muayene ve temizlik için veterinere sık sık gidilmesi, diş etlerinin sağlığını korumak için çok önemlidir.

Pomeranian, süs köpeği ırkları olarak bilinir. En küçük köpek cinsleri arasında yer alır ve kendisi kadar tatlı minik gözleri bulunur. Boyutu ve eğlenceli yapısı ile ev gibi ortamlarda yetiştirilmeye uygunlardır. Oyun oynamayı ve eğlenceli aktiviteler yapmaya bayılırlar. Eğitim süreçleri ise bu huylarından ötürü oldukça kolaydır.

Pomeranian kökeni

Pomerenya bölgesinde yetişen ve isminin oradan gelmesi ile bilinir. Spitz türüne bağlı ve eski türüdür. 1700 – 1800 yıllarında ortaya çıkması sonucu tanınmıştır. Popülerliği dönemin İngiliz kraliçesi tarafından ilgi duyulması ile artmıştı. Kraliçe Charlotte ve Victoria tarafından beslenme ve bakım ihtiyaçları karşılanarak tüm dünyaya sevimli cinsin tanınmasını sağladılar. Maksimum 30 cm boya kadar ulaşabilir ve ağırlığı 3 kg düzeylerine ulaşabilir. Kucak ve süs köpeği olarak kullanılan pom cinsi doğa yaşamlarına uyumluluk gösteremez.

Pomeranian özellikleri

Yaşamları boyunca belli boy ve ağırlık özelliklerinin üstüne çıkamazlar. Sıklıkla eğlenceli aktivite yapmayı ve hareketli olmayı severler. Enerjili yapıları sadece sahibine ve tanıdığı kişilere karşı geçerli olur. Kıskanç, korumacı ve mesafeli tavırlar sergilemeleri ile sevimlilikleri bir kat daha artar. En yakın dostu sahibidir ve genel olarak farklı petler ile geçinme davranışları bulunmaz. Yabancı insan ve hayvanlara karşı çekimser davranması güvenmeyen cins olmasından kaynaklıdır.

Boyları 18-30 cm aralığında yükselmektedir. Kiloları ise boyuna istinaden 1 ila 3 kg arası gelişim gösterir. Uzun ve kabarık tüy yapılarına sahiplerdir. Sürekli tüy bakımı ve genel bakımlarının yapılması gerekir. Kulak yapıları asi ırklar gibi dik ve keskindir. Dişi türleri fazla sıcakta tüy dökümlerini belirtir. Erkeklerinde ise yılda bir defa tüy dökme işlemi gerçekleşir. Sivri burunlara sahip ve oldukça iyi koku alma özellikleri bulunur.

Yüz ifadeleri ve yapıları bir tilki ya da oyuncak ayı görünümünü andırabilir. Sıklıkla tüy kesimine ve bakımına göre bu iki seçenek daha çok belirmektedir. Farklı renklere sahiplik eden tüy yapıları vardır. Ancak sıklıkla görülen renk türleri parlak ve koyu karışımıdır.

Pomeranian Boo türünün en çok ihtiyaç duyduğu ilgi ve sadakati göstermek gerekir. İlgisizlik psikolojik çöküntülere ve büyüdüğü ortama bağlılığını azaltır. Sahibini dinlemez ve kötü standartlar altında yaşadığını düşünür. Eğitim süreçlerini tamamen eğlence ve oyun odaklı algılarlar ve çabuk alışırlar. Süreci kendisi ve sahibi için kolaylaştırır. Ayrıca yaklaşım tavırlarına göre hızlıca eğitim sonuçlarını gösterir.

Büyük ve sert görünümlü köpek ırklarına nazaran koruma işlevi düşüktür. Ancak o köpekler kadar hırçın ve içgüdüleri yüksektir. Yapıları gereğince yetiştirilmesi gereken alanlar bellidir. Ev yaşamlarını çok sever ve doğa ortamlarında geçimini sağlayamaz. Yapısı bakımından sürekli eğlenceli ve gülen yüzleri ise tercih edilme sebeplerini arttırmaktadır.

Pomeranian bakımı

Pomeranian ırkı köpekler bakıma muhtaç ve ev ortamında yaşantısını sürdürmesi gereken cinslerdir. Haftalık düzenli ve detaylı bakımları gerçekleşmelidir. Tüy temizliği, tırnak bakımı, diş fırçalama ve yıkama ihtiyaçları görülmelidir. Küçük yapıya sahip olmasından ötürü tüyleri yavaş uzamaktadır. Ancak tüy kesimi gerçekleştirilmediğinde göz ve burun çevresi kapanır. Bu durum yaşamını sürdürdüğü ortamı görememesine sebep olur ve zarar görebilir. Oyuncu yapısı ve eğlenceli tavırları olan minik bir canlıdır.

Bu sebepten ötürü sürekli egzersize ihtiyaç duymazlar. Aşırı ve gereksiz egzersiz uygulanması çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Gelişiminde aksaklık, vücut ısısında artışlar ve eklem bölgelerinde gelişmeme durumları oluşabilir. Beslenmesine dikkat edilmeli ve düzenli aralıklarla belli öğünler uygulanmalıdır. Aksi halde çok hızlı kilo alma özellikleri bulunur ve sağlık sorunları belirti verebilir.

Sıkça Sorulan Sorular
 

Pomeranian Boo cinsi köpek tüy döker mi? 

Pomeranian Boo cinsi köpekler bir yılda 2 kere tüy dökerler. 

Pomeranianlar ne kadar yaşar?

Pomeranian Boo köpeklerinin ortalama yaşam süresi 12-16 yıl arasındadır. Bu süre köpeğinize gösterdiğiniz ilgi, alaka ve bakımına göre uzayıp kısalabilir.

Boo ne kadar büyür?

Pomeranian Boo köpeklerinden fazla bir büyüme beklenmemelidir. Genetik yapılarına baktığımız zaman küçük ırkların karışımı olduğunu görebiliriz. Pomeranian Boo köpekleri kilo olarak 3-5 kg boy olarak ise 18-30 cm aralığındadır.

Pomeranianlar ne zaman çiftleşir?

Dişi Pomeranianlar'da çiftleşme yaşı 12-18. aylar erkek Pomeranianlar  içinse 18. ay normaldir.Sonuç olarak köpeklerimizi birbuçuk yaşını tamamlatmadan çiftleştirmemeliyiz.

Pomeranian apartmanda beslenir mi?

Pomeranian Boo köpekleri apartman yaşamına uygundur.

Yavru Pomeranian ne zaman yıkanır?

Pomeranian Boo köpeklerinizi Yaz aylarında 3-4 haftada bir, kış aylarında ise 6-8 haftada bir yıkanması yeterli olacaktır.

Pomeranian Boo evde beslenir mi?

Pomeranianlar akıllı, meraklı, enerjik, alıngan ve cesur olmalarıyla bilinirler. Genellikle çok eğlencelidirler
ve ilgi odağı olmayı severler. Aileler için harika bir evde beslenebilinir bir türdür.


Pomeranian köpekleri çok havlar mı? 

Küçük boyutlarına rağmen, Pomeranianlar yüksek bir sese sahiptirler ve mükemmel bekçi köpekleridir.
Bazen havlamayı ne zaman bırakacaklarını bilemeyebilirler , fakat rahatlıkla havlamayı bırakmaları için eğitilebilirler.

Hayvanlarla insanlar arasındaki dostluk çok eskilere kadar dayanıyor. Evcil hayvanlar arasında özellikle köpekler sadakatleri ile en çok tercih edilen hayvan türü olarak biliniyor. Köpeklerin ırk ve cinsleri birbirinden farklı oluyor. Bazı köpekler ırklarından dolayı daha çok ön plana çıkıyor.

Son yılların en popüler köpeklerden biri olan Pomeranian Boo cinsi sevimli yapısı ile ilgilerin odağı olmuştur. Pomeranian Boo ırkı çok eskilere dayanmış olup İngiliz Kraliçeleri zamanında dünyaya duyurulmuştu.

Dış görünüşünden dolayı adeta pelüş oyuncak ayıcıları aratmayan Pomeranian Boo çok fazla tüy döküyor. Bu durumdan dolayı bakım konusunda bazen sıkıntı yaşanabiliyor. Aynı zamanda oldukça hareketli ve kıpır olan bu köpek cinsi insanlarla arkada olmayı çok seviyor.

  • Pomeranian Boo köpek ırkının özelliklerini şu şekilde sırlayabiliriz.
  • Pomeranian Boo köpeklerin yaşam süreleri yaklaşık 15 yıl olup, ağırlığı 1-3 kg arasında değişebiliyor.
  • Kucak köpeği olarak bilinen bu cins 18-30 cm arasında olmaktadır.
  • Enerji düzeyleri oldukça yüksek olmaktadır.
  • Başka köpeklerle fazla geçinemez ve egzersiz ihtiyaçları çok fazla değildir.
  • Yabancılara karşı mesafeli olup, küçük çocuklarla çok iyi geçinirler.
  • Orta düzeyde eğitilebilir bir kapasiteleri bulunuyor.

Pomeranian Boo köpekleri 10 aylık olmaları halinde normal boyutlara ulaşmaktadır. Kulakları dik durumda olup tüyleri ise çift katmanlı bir yapıya sahiptir. Küçük, sevimli gözleri ve kabarık kuyrukları Pomeranian Boo köpeğinin tarzını ortaya çıkarıyor. Farklı renklerde olan köpek cinsinin bilinen en güzel rengi ise kızıl oluyor. Pomeranian Boo ırkının bakımı oldukça kolay olup sadece yiyecek seçme özelliği bulunuyor.

Güncel 2022 Pomeranian Boo Yavru Fiyatları

2022 Güncel  Pomeranian Boo yavru fiyatları 7,000 TL ile 30,000 TL  aralığındadır. Rusya’nın Pomeranya bölgesinde geliştirilen pomeranian boo cinsi köpek sadık ve itaatkâr olması ile dikkatleri çekerek güncel fiyatları ile sitemizde yer almaktadır. Tüylü yapıya sahip olan yavrusu çok canlı ve neşeli yapıya sahiptir. Çok küçük doğan yavruların üç tanesi avuç içine sığabilir. Pomeranian fiyatları, PetShop’tan satılık dişi erkek teacup, Beyaz, gölge gri, kahverengi yavru spitz ayı, tilki surat boo ortalama fiyat aralığı nedir ve ne kadar sahiplendirme ilanları . Evini sahiplenen ve gerektiğinde koruma eğilimi gösteren profesyonel lisanslı üreticilerden öğrenmek için sitemizi Ziyaret edeblirsiniz.

https://patiilan.com/