KöpekCane Corso kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

Cane Corso Yavru İlanları

Cane Corso İtaliano, orta büyüklükte, heybetli ve mastiff benzeri bir köpektir. Mastiff benzeri denilmesinin sebebi mastiff ırkına göre daha küçük bedenleri olmasıdır. Cane di Macellaio, Sicilian Branchiero, Italian Mastiff, İtalyan Mastifi olarak da bilinirler. Sağlam yapılı, kaslı, iri kemikli ve atletik vücuda sahip asil canlılardır. Güçlü ve çevik yapısı, zahmetsiz yürüyüşüyle kendine özgü bir cazibeye vardır. Kürkü kısa, sert ve yoğundur. Yaşadığı aileye ve sevdiklerine değer verirler. Ailesine çok bağlı ve sadıktır bir ırktır. Sevdiklerini korumaya çalışan güçlü, akıllı, cesur bir bekçi köpeği olarak hayatınızda yer alırlar.

Cane Corso Karakter Özellikleri

Cane Corso köpekleri ailelerine çok bağlıdır ve onlarla birlikte olmak, zaman geçirmek isterler. Sahibini memnun etmeye istekli, onların komutunu uygulama eğilimindedirler. Duygularını çok fazla dışa vurmazlar ancak homurdanma, havlama gibi davranışlarıyla sanki sahibiyle konuşurlar.

Cane Corso ilk defa köpek sahibi olacak kişilerin yetiştirme ve eğitme konusunda zorlanması muhtemeldir. Eğitilmesi kolaydır ancak bazı Cane Corso’lerin otoriter, bağımsız ve lider davranışlar sergilemesi mümkündür. Bu gibi davranışlarla acemi bir sahip baş etmekte zorlanabilir. O yüzden tutarlı, sabırlı ve iyi bir liderden eğitim alması ve erken aşamada sosyalleştirilmesi şarttır. Aksi halde saldırgan bir köpek olabilir. İyi eğitilen Cane Corso, mükemmel bir bekçi köpeği olacaktır. Mastiff ırkının daha çok avcılıkla uğraştıkları bilinse de bu ırkın bekçilik yeteneği daha gelişmiştir ve günümüzde de bekçi köpeği olarak görevlendirilirler.

Cane Corsonın bekçi köpeği olarak hareket edebilmesi için kendine güvenmesi sağlanmalıdır. Gözetiminiz altında güvenlik önlemleri alınan yerde onu serbest bırakmalı ve bir şeylerin kontrol yetkisinin onda olduğunu hissettirmelisiniz. Zaman zaman yalnız kalmasını sağlamalı ama sonrasında sizin onun yanına geleceğinizi hareketlerinizle belli etmelisiniz. Bu şekilde ailesini kaybetme kaygısı olmayan, kendine güvenen hem ailesine bağımlı ve söz dinleyen hem de korkusuz bekçi köpeği olacaktır. Bu eğitimleri verirken de köpeğinizin yalnızca gerekli durumlarda tepki vereceğinden ve her zaman saldırgan davranışlarda bulunmayacağından emin olmalısınız. Normal ve olağanüstü durumların ayrımını yapmaları ve önemsiz durumlara kayıtsız kalmayı bilmeleri gereklidir. Stres altında, sesli ortamlarda telaşa kapılıyorlarsa eğer daha tam olarak bekçi özelliğine sahip olmadıklarını anlamalısınız.

Köpeğinizin fiziksel ve zihinsel olarak rahatlaması için gün içerisinde egzersiz yaptırmanız ve onlarla birlikte vakit geçirmeniz, yürüyüşe çıkmanız çok önemlidir. Bu gezintiler ve sosyalleşme etkinlikleri onların iyi huylu, agresif davranışlardan uzak bir köpek olması için gereklidir. Ona gösterdiğiniz ilgi, sevgi ve iyi eğitimle mükemmel bir aile köpeği olacaktır. Ancak kötü yetiştiriciler tarafından yanlış eğitilmesi onların saldırgan, insanlara ve hayvanlara zarar veren bir köpeğe dönüşmesine yetecektir.

Cane Corso çocuklarla iyi anlaşır ancak yabancılara karşı mesafeli yaklaşır. Tanımadığı kişiler onlar için şüphelidir ve bu yüzden yeni tanıştığı kişilerle hemen iyi anlaşamazlar. Genel olarak evcil hayvanlar ve köpeklerle araları iyidir. Ancak her ihtimale karşı yalnız başına dışarıda gezmesine, sosyalleşmesine izin verilmemelidir. Hâkimiyetin sizde olması için her zaman tasma takmalı ve gezintilerinize öyle devam etmelisiniz. Yeterli kadar sosyalleşmedikleri ve enerjilerini atamadıkları zaman huzursuz olacaklardır.

Apartman, bahçeli bir evde ya da dışarıda kulübede de rahatlıkla yaşayabilirler. Apartman hayatına uyumları için en önemli şey egzersiz ihtiyaçlarının her gün karşılanması ve dışarıda vakit geçirmesinin sağlanmasıdır. Bahçeli bir eve sahipseniz de evde yaşayabileceği gibi dışarıda onlara uygun bir barınakta, kulübede de kalabilirler.

Cane Corso orta büyüklükte, heybetli ve ilk bakışta biraz korkutucu köpeklerdir. Bu görünümü onu tanıdıkça sevgi dolu ve uysal haliyle birleşir. Ancak yaşadığı ortamda ondan her haliyle korkan birisi varsa Cane Corso bunu hisseder ve mutsuz olur. O yüzden bu köpeği sahiplenmeden önce kimlerle yaşayacağı ve aile bireylerinin bu konuya nasıl yaklaştığı ilerisi için önemlidir. Eğer yaşadığı ortamda huzurlu ve mutlu olmazsa Cane Corso huzursuzluğu ve mutsuzluğunu dışarıya olumsuz davranışlarıyla belli edebilir.

Cane Corso Tarihi

Cane Corso, antik Roma’da yetiştirilen iri kemikli, koruyucu özelliği yüksek olan mollosus köpekleri veya molloserler olarak adlandırılan savaş köpeklerinden türetildiği düşünülmektedir. Mastiff tipi köpek ırkları arasındadır. İtalya’da geliştirilen iki mastiff türünden birisidir.

İtalya’da geliştirilmesine rağmen geçmişleri Roma İmparatorluğu’na dayanır. Molossi adındaki eski Yunan halkının, Cane Corso’yı Romalıların savaş köpeklerinin soyundan türettiklerine inanılır ve çalışma ırkları arasında yer alırlar. Napoli Mastiff ve Cane Corso iki tür olarak yetişmişlerdir. Cane Corso, Napoli’ye göre daha zayıf, uyumlu, domuz, sığır avlamaya yatkın ve koruyucu özellikleriyle çok yönlü bir köpek olarak geliştirilmişti. Cane Corso çok yönlü bir çiftlik köpeği olarak yetişirken, Napoliten Mastiff’i sadece bir bekçi köpeği olarak gelişti ve ona göre daha ağır yapılı bir köpek olarak görüldü

Cane Corso, büyük avları yakalamak ve alt etmek için kullanılan bir köpektir. İsimleri de yakalama köpeği kelimesinden gelmektedir. 12. yüzyılın başlarında, köpeği tanımlamak için, onun en belirgin özelliğinden yola çıkarak bu isim kullanılmıştır. Roma İmparatorluğu çöktükten sonra, Cane Corso sahiplerinin çiftlikleri korumak, zorlu avları yakalamak hatta koyunları, keçileri ve sığırları gütmek yönlendirmek, toplamak için kullanılmıştı.

Bir dönemlerin ilgi çeken ırkı, modern zamanların başlamasıyla tarımda makineleşmenin yayılmasıyla üzerindeki ilgi azalır. Bunun üzerine I. Dünya Savaşı ve ardından II. Dünya Savaşı’ndan yaşanır ve güney İtalya’daki Cane Corso Italiano nüfusunda belirgin bir azalma görülür. Soy neredeyse tükenmek üzere kalır. 1970 yıllarında kırsal kesimde yaşayan köylülerin sadece birkaç Cane Corso köpeğinin olduğu görülür.

Cane Corso Italiano ırkının azaldığını gören bir grup İtalyan Corso meraklısı, 1973’te cins için çalışma yapmaya karar ve soylarını tekrar canlandırmaya verir. Sadece iki tane kalan Corsos’ları bulur, toplar ve yetiştirirler. On yıl sonra Cane Corso Italiano cinsinin bir kulübü kurulur. 1983 yılında “Society Amatori Cane Corso” Cane Corso Aşıkları Derneği) adında kurulan kulüple birlikte ırkın yok olma tehlikesi ortadan kalkar. Sonraki yıllarda Corso Avrupa köpek gösterilerine katılır ve sergilenir

1996’da yılında da Cane Corso, Fédération Cynologique Internationale tarafından resmi olarak tanınır. İlk Cane Corso Italiano köpeği, 1988’de Amerika Birleşik Devletleri’ne ithal edilerek getirilir ve tanıtılır.

2010 yılında AKC, Cane Corso Italiano ırkını tanır, kabul eder ve ırk stantlarını belirler. Sağlam, güçlü ve heybetli bu ırk iyi bir koruyucu, bekçi ve av köpeği olarak çeşitli görevleri başarıyla tamamlamasının yanında sevimli ve oyuncu bir aile köpeği olarak da karşınıza çıkarlar.

Cane Corso Fiziksel Özellikler

Vücut

Cane Corso Italiano, güçlü, kaslı ve zarif vücuduyla dikkat çeken orta büyüklüğe sahip bir köpektir. Orta büyüklükteki bedeniyle Cane Corso Italiano, pek çok Mastiff ırkına kıyasla daha küçük ancak heybetli bir görünümdedir. Güçlü, çevik, dayanıklı ve asil bir ırk olarak insanlar tarafından ilgi görürler. Boyun hafif kemerli, gerdansız, kaslı ve güçlüdür. Kaslı gövdesi dikdörtgen şeklindedir ve genel olarak tüm vücudu orantılı yapıdadır.

Kafa

Cane Corso büyük, ağır kafaya sahiptir. Kafasına üstten ve yandan baktığınızda kare şeklindedir. Kafasında kırışıklıkların olmaması gerekir. Namlusu geniş ve derindir. Çenesinin dolgun ve geniş olmasıyla, ön kısımdan bakıldığında yüzünün düz ve kare şeklinde namluyla tamamlandığı görülür. Burun ve ağız çıkıntısı uzun, geniştir. Burun küt yapıda, düz yüz yapısına uygundur ve iyi koku alır. Ağzı çok geniş, derin yapılıdır ve dudak içleri siyah renklidir. Sarkık ağız yapısıyla, üst dudakları sanki burnunu sıkıştırıyor gibi görünür. Sarkık ağzı Cane Corso’nun fazla salya üretmesine neden olur. Belirgin kaşları, dolgun, şiş alın yapısı ve alnının ortasından belirgin bir çukur vardır.

Kulaklar

Cane Corso Italiano ırkının kulakları kırpılmış veya doğal haline bırakılmış, kırpılmamış şekilde görebilirsiniz. Kulakları oldukça geniştir ve başın iki yanında sarkık şekilde yer alır. Köpeğinizin daha iyi psikolojide ve sağlıklı olması için kulaklarına kırpma işlemi yapmamanızı öneririz. Kulak kesme işlemi de birçok ülkede yasaklanmış ve buna rağmen yapanlara cezai işlem uygulanmaktadır.

Gözler

Cane Corso düz yüzlü ve geniş alın yapısına sahiptir. Gözleri birbirine orantılı uzaklıkta ve badem şeklindedir. Corso ırkının gözleri, onlara karakteristik bir hava katar. Genel olarak göz renkleri siyah ve kahverengidir. Ancak nadirde olsa mavi gözlü Cane Corso köpekleri de görülmektedir.

Bacaklar ve Ayaklar

Güçlü ve çevik vücut yapısını tamamlayan, yere sağlam basan bacaklara ve ayaklara sahiptir. Kaslı bacaklarıyla zahmetsiz, kendinden emin bir yürüyüşleri vardır. Ayak tırnakları ve tabanları siyah renktedir.

Kuyruk

Cane Corso köpeklerinin kuyruklarını kesilmiş ve kesilmemiş iki farklı biçimde görebilirsiniz. Bu köpekler için uygun olan kesilmemiş, müdahale edilmemiş kuyruk yapısıdır. Ancak bazı köpek sahipleri farklı görünüm için kuyruklarını kırpmaktadır. Artık birçok ülkede ve ülkemizde estetik amaçlı kuyruk ve kulak kesme işlemi yasaklanmıştır.

Tüy

Cane Corso çift katmanlı, kalın derili, kısa ve parlak kürke sahiptir. Tüylerinin üst katmanı kısa ve sert iken alt katmanı yoğun ve yumuşaktır. Vücudunu kaplayan tüylerinin yapısı pürüzsüzdür. Parlak, sert yoğun ve sık tüyleri kışın daha da kalınlaşan bir katmana sahiptir. Omuz ve uyruk bölgesinde ve kuyruğunda tüylenmeler vardır ancak saçak boyutunda değildir. Namlusundaki tüyleri de çok kısa, pürüzsüz ve tenine yapışıktır.

Renk

Cane Corso siyah, açık gri, kurşunu gri, açık kahverengi, koyu kahverengi, kızıl kahve, ten rengi, siyah çizgili ve açık kahverengi ile grinin farklı tonlarında oldukça gösterişli ve görkemli tüylere, kürke sahip olabilir. Göğüs, burun ve ayakuçlarında küçük beyaz tüyler görülebilir. Bu beyaz tüyler desen, yama ve işaret olarak ırk stantlarına uygundur. Ayrıca sadece açık kahverengi kürke sahip köpeklerde namlu üzerindeki siyah, gri maske bulunabilir. Desenlerin yüz kısmında göz çizgisini geçmemesi gereklidir. Ayak tabanları, tırnakları ve dudakları da siyah renkle karşınıza çıkar.

Cane Corso Bakımı

Cane Corso Italiano çift katmanlı tüy yapısına sahiptir. Alt katmanı yoğun, yumuşak, üst katmanı ise kısa ve sert tüylerden oluşur. Cane Corso’nin astar uzunluğu yaşadığı iklime göre değişmektedir. Genel olarak çok fazla tüy dökmedikleri görülür. Bu nedenle bakım ihtiyaçları azdır. Düzenli olarak fırçalamanız ve taramanız onlar için yeterlidir.

Corso Italiano ilkbahar ve sonbahar mevsiminde yıl geneline göre daha fazla tüy döker. Yoğun dökülmeler yaşandığı zaman günlük olarak taramanız ve fırçalamanız gerekir. Orta sertlikte bir fırça, tımar eldiveni veya tazı eldiveniyle yoğun dökülme zamanında her gün, diğer zamanlarda haftada 1- 2 kez taramanız ve fırçalamanız köpeğinizi rahatlatacaktır. Bu işlem sonrası köpeğiniz ölü tüylerden arınacak, evinize daha az tüy dökülecek ve de köpeğiniz temizlenmiş olacaktır.

Cane Corso Italiano banyo yapmayı pek sevmez. Bu yüzden erken aşamada daha yavru iken köpeğinizi banyo yaptırmaya ve banyo komutuna alıştırmalısınız. Yoksa yetişkinlik döneminde banyo yaptırmanız zorlaşır ve köpeğinize dil dökerek ikna etmeniz gerekebilir. İki ayda ya da ayda 1 kez olacak şekilde belli aralıklarla bir banyo düzeni kurmalı ve bunun yanında gerektiğinde de köpeğinizi banyo yaptırmalısınız. Sarkık ağız yapısı sebebiyle fazla salya salgılarlar. Bu yüzden yüz bölgesini günlük silmeniz gerekecektir.

Cane Corso ırkının bakımında tırnak, ağız ve kulak bakımları da önemlidir. Tırnaklarını uzamasına bağlı olarak ayda 1- 2 kez kesmelisiniz. Diş ve ağız bakımını haftada en az 2 kez yapmalısınız. Düzenli dişlerini fırçalayarak bakteri oluşumuna ve ağız kokusuna engel olabilirsiniz.  Genel olarak bunun yanında göz, burun, ayak ve genel beden kontrolü ve bakımını da yapmalısınız. Cane Corso cinsi köpeğinizin bedeninde gördüğünüz olası değişimleri erken fark etmek ve önlem almak gerekebilir. O yüzden kontrollerinizi aksatmamalı ve veterinerinizle iletişim içerisinde olmalısınız.

Cane Corso Beslenme

Cane Corso, hazır köpek maması ve veterinerin onayladığı ev yemeklerinden tüketebilir. Ancak tükettiği gıdaların köpeklerin yiyebileceği şeyler olması gerekir. Hiçbir köpeğe her yiyeceği yer diye düşünerek yaklaşmayın. Köpeklerin neleri yiyip neleri yiyemeyeceklerini araştırın. Cane Corso’nın mide ve sindirim hassasiyetleri vardır. Genetik rahatsızlığı olan, sindirim sorunu sebebiyle yediklerine iki kat daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Çok hızlı şekilde mama yemeleri veya fazla su içmeleri sonucunda şişkinlik yaşayıp, mide krampı çekebilirler. Böyle bir durum yaşamaması için dikkat etmeniz ve bu durum yaşanırsa neleri yapmanız gerektiğini bilmeniz gereklidir. Gerekirse bu durumlarda veteriner desteği de alabilirsiniz.

Cane Corso’nın sağlıklı beslenmesi ve sindirim sorunu yaşamaması için günde 2 öğün şeklinde beslenmesi idealdir. Günlük yemesi gereken mama miktarı toplam 4-5 ölçek kaliteli kuru mamadır. Bu porsiyonu iki öğüne bölerek vermeniz onların sağlıkları için doğru olacaktır. Belirttiğimiz ölçü ideal boy ve kilo aralığında olan Corsoler içindir. Siz köpeğinizin kilo, boy ve aktif yapısına görme bu miktarı artırıp azaltabilirsiniz. Kilo almaya eğimli yapıları vardır. Fazla aktif oldukları ve egzersiz yaptıklarını düşünerek fazla yemek verirseniz, onların sağlığını kötü şekilde etkileyebilirsiniz. Yeterli, dengeli beslenmeleri ve günlük almaları gereken kaloriden fazlasını almaması önemlidir.

Royal Canin, Proplan, Acana, Hills, N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care gibi yüksek kaliteli köpek maması üreten markalar arasından köpeğinize en uygun mamayı tercih edebilirsiniz. Orta-büyük ırklar arasında yer alan Cane Corso yemek yemeyi sever ve bu yüzden onun için uygun mamaları aldığınızda kendi damak zevkine göre içlerinde bir mamayı daha çok tüketerek size tercihini belli eder. Köpeğinizin beslenme ve diyetiyle ilgili soru ve sorunlarınızda veterinerinize danışarak bilgi almayı kesinlikle ihmal etmemenizi öneririz.

Cane Corso Egzersiz

Cane Corsos çok aktif ve enerjik bir köpektir. Bu yüzden yoğun ve tempolu bir egzersize ihtiyaç duyarlar. Her gün egzersiz ihtiyacını karşılayabilmek için 2 ila 2.5 kilometrelik yürüyüş veya 60 dakikalık aktiviteler yapması gerekir. Ancak 18 aydan küçük olan, kas ve iskelet gelişimi daha tamamlanmayan yavru Cane Coros kesinlikle yüksek tempolu egzersiz yapmamalıdır. Kısa, düşük tempolu yürüyüşler ve oyunlar Cane Corso yavrusunun formda kalması için yeterli olacaktır.

Sadece oyun oynayarak onların günlük egzersiz ihtiyacını karşılayamazsınız. Sabah ve akşam vaktiniz varsa yürüyüş yapmaları ve mümkünse etrafta birlikte koşmanız onları mutlu edecek ayrıca kas yapılarını koruyacaktır. Yapacağınız egzersizlerin, uzun koşuların yanında yüzme, yakala-bırak gibi yüksek tempolu oyunları da tercih edebilirsiniz. Bunun yanında köpeğinizle birlikte doğa yürüyüşlerine, bisiklet gezilerine birlikte gidebilirsiniz. Bisikletinize takacağınız küçük bir aparat ile size keyifle eşlik edeceklerdir. Köpek parkları için çok uygun köpekler değildir o yüzden egzersiz için o alanları tercih etmemenizi öneririz.

Cane Corso köpekleri dışarıda kesinlikle tasmasız dolaştırılmamalıdır. Onlar sahiplerini koruma içgüdüsü yüksek köpeklerdir. Sahibiyle yüksek sesle konuşan birisi olursa, saldırıya geçmek için sahibinden komut bekler. O yüzden yanlış bir olaya sebebiyet vermemek için her zaman hakimiyetin sizde olması önemlidir.

Cane Corso fiziksel ve zihinsel olarak egzersiz yapmaya ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları her gün karşılanmalıdır. Aksi halde istemeden de olsa olumsuz davranışlar sergileyebilir ve huzursuzluk çıkartabilirler. Bu ırk çalışmak için yetiştirilmiştir ve bir şeylerle meşgul olmadıkları zaman canları sıkılacaktır. Onlara görev vererek keyif ve mutlulukla bu görevleri tamamladıklarını görebilirsiniz.

Cane Corsos köpek sporlarına katılmaktan çok hoşlanırlar. İyi eğitildiğinde ve gelişimleri egzersizlerle desteklendiğinde çeviklik, itaat, bekçilik, koruma sporu ve izleme etkinliklerinde diğer köpeklere karşı başarılar elde edebilirler.

Cane Corso Eğitim

Cane Corso kadar büyük, güçlü bir cins için erken sosyalleşme ve köpek yavrusu eğitimi dersleri bir zorunluluktur. Genel olarak Cane Corso köpekleri baskın ve koruyucu karakterli olabilirler. Sosyalleşme ve eğitim onların iyi davranışlara sahip olmasına, iyi huylu yetişkin köpekler haline gelmesine yardımcı olur.  Erken sosyalleştirilmesi sayesinde çocuklarla ve evcil hayvanlarla kurdukları ilişkilerde daha iyi olacaktır.

Cane Corsos akıllı ve sahibini memnun etmeye istekli bir köpektir. Bu nedenle genellikle eğitilmesi kolaydır. Eğitimlerde ilk önceliğiniz itaat eğitimi olmalıdır. İtaat eğitimiyle onların evdeki lider kişi olmasını engelleyebilirsiniz.  Köpeğinizin akıllı hali, lider ve bağımsız yanıyla birleşirse sınırları zorlayan, komutlara uymayan başına buyruk davranan bir köpeğe dönüşebilir. O yüzden köpeğinizin lider olmasına ve sizin liderliğinizi sınamasına izin vermeyin. Yaşadığı evin, sizin kurallarınızı öğrenmelidir. Koyulan kurallar konusunda da kimsenin ona taviz vermemesi gerekir.

Bu köpeğin yetiştiği ortam ve sahibinin davranışları onunda karakterinde belirleyici olacaktır. Saldırgan, agresif davranışlar sergileyen Cane Corso’lar sahipleri tarafından bu özellikleri desteklenerek yetiştirilmiştir ve böyle yetişen köpekler insanlar, diğer canlılar için tehlike oluşturur. Diğer yandan Cane Corso iyi eğitilir ve sosyalleştirilirse tam bir aile köpeği olarak karşımıza çıkar. Ancak Cane Corso köpekleri ilk defa evcil hayvan sahiplenen birisi için çok uygun bir ırk olmayabilir. Bu köpeği iyi bir lider, yetiştirici ve dost olacağınız düşünüyorsanız sahiplenmelisiniz.

Dış görünüşleri sert bulunsa da Cane Corso duygusal ve sevilmekten hoşlanan bir köpektir. Bu yüzden eğitimleriniz sırasında köpeğinizi sevmeniz, ilgilenmeniz ve onların iyi davranışlarını ödüllere takdir etmeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Ancak komutları yerine getirmeden ödüllendirme ve övme yapmamalısınız. Başarı sonrası sizden onay alması, doğru şeyleri yapmasına teşvik edecektir. Kesinlikle yaptığı yanlışlarda da sert müdahalelerde bulunmayınız, bu eğitimde gerilemeye yol açabilir.

Cane corso ailesini, sevdiklerini koruma içgüdüsü yüksek bir köpektir. Bu yüzden koruma konusunda doğru davranışlarda bulunması için sizden komut alması gerektiğini ona öğretin. Çünkü bu ırk sahibiyle yüksek sesle konuşan birisini bile tehlike olarak görüp saldırmak isteyebilir. O yüzden tehlike anında başına buyruk davranmaması ve sizden komut alması gerektiğini, sizin onayınız olmadan hareket edemeyeceğini öğretmeye çalışınız. Gerçekten tehlikeli durumlarda ne yapması gerektiğini bilmeli ve herhangi bir sıradan durumda kayıtsız kalmayı, saldırmamayı öğrenmelidir.

Ne kadar iyi eğitirseniz eğitin, köpeğinizle dışarıdaki eğitimlerinizi her zaman tasması takılı şekilde tamamlayın. Bekçi olarak yetiştirecekseniz ve özgüveni gelişsin istiyorsanız güvenlik önlemleri alınmış ortamda tek başına gezmesine, bahçede etrafı kontrol etmesine fırsat tanıyabilirsiniz.  Bunu yaparken de köpeğinizi uzaktan gözlemlemelisiniz. Köpeğiniz yalnız olduğunu sansa da kontrol yine sizde olmalıdır. Cane Corso’nın kendi başına bir şeyleri başarması ve yaptığı doğru davranışlar sonrasında sizden takdir göreceğini bilmesi gelişimlerini olumlu etkileyecektir.

Cane Corso Sağlık

Cane Corso Italiano genellikle sağlıklı bir ırktır. Ancak genetik olarak yatkın oldukları bazı sağlık sorunları vardır. Bunun için sorumlu yetiştiriciler tarafından kalça displazisi, idiyopatik epilepsi, gastrik torsiyon / gastrik dilatasyon-volvulu, demodeks uyuzu ve entropiyon, cherry eye gibi göz kapağı anormallikleri gibi rahatsızlıklar için stokları taranır.

Cane Corso’da orta büyüklükte ve derin göğüslü ırklar da görülen mide ve sindirim rahatsızlığı mevcuttur.  Bu rahatsızlık köpeğin yaşamını tehdit eden, şişkinliğe sebep olan bir rahatsızlıktır. Cane Corso Italiano beslenmesine, tükettiği su miktarına ekstra dikkat edilmeli ve midesinde şişkinlik oluşmaması sağlanmalıdır.

Cane Corso sahiplerinin köpeğin olası sağlık sorunlarının neler olduğunu, ne gibi belirtiler gösterdiğini ve o durumlarda neler yapılacağını bilmesi gerekir. Köpeğinize yaptığınız günlük, haftalık ve aylık kontrollerde bedenlerindeki değişimleri ve gelişmeleri takip etmelisiniz. Gerekli gördüğünüz durumlarda, soru ve sorunlarınızda veterinerden yardım almanız köpeğinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için önemlidir.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  • Kalça Değerlendirmesi
  • Dirsek Değerlendirmesi
  • Kalp Muayenesi

2022 Cane Corso Yavru Fiyatları - Cane Corso Fiyatları

2022 Güncel Cane Corso ortalama yavru fiyatları 2,000 TL ile 3,500 TL aralığındadır. Orjinal bir İtalyan cinsidir. Estetik fakat kısa bir görünüme sahip olan köpeklerin yavrusu 500 TL civarında satılık fiyatları bulunmaktadır. Kasları ve kemik yapıları gelişmiş köpekler sınıfında değerlendirilir. Irkın en belirgin özelliği kürek kemiklerinin sahip olduğu yüksekliktir. Tüyleri kısa, sert ve sık olmaktadır. Yaşam süreleri 10 yıl ile 12 yıl arasında değişiklik gösterir. Cane Corso italiano Pet Shop fiyatları, satılık dişi ve erkek bekçi köpeği Cane Corso tiger italyan Mastiff yavrusu gri, siyah çizgili, blue, taba renkleri çeşitleri ortalama fiyat aralığı nedir, ne kadar ve kaç tl ilanları yer alıyor.

 

https://patiilan.com/