KöpekGoldendoodle kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.
https://patinolsun.com/uploads/images/Goldendoodle%20yavru.JPG" style="height:400px; width:529px" />

Goldendoodle Özellikleri ve Bakımı

Goldendoodle köpek cinsi, Poodle ve Golden Retriever cinsinin bir karışımı olarak karşımıza çıkmıştır. Poodle melezlerinin en yenisi olarak Goldendoodle kabul edilir. Az tüy döken akıllı, sevimli ve arkadaş canlısı bir köpek geliştirmek için çalışmalar yapılmış ve sonucunda bu köpek geliştirilmiştir. Groodle, Doodle, Golden Poos adlarıyla da bilinen bu cins, melez türü köpek olarak insanlar tarafından ilgi görmüştür. Tasarım köpek olarak kabul edilmiş ve gerçek köpek ırkları arasında yer almadığı görülür. Dış görünümü, sevimli halleri ve karakteriyle kabul gören Goldendoodle ideal bir aile köpeği olarak, ev ortamında uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmüştür.

Goldendoodle  Karakter Özellikleri

Goldendoodle kişilik ve karakter özelliklerini, görünümünü melezlendiği Poodle ve Golden Retriever köpeklerinden almıştır. Tıpkı Golden Retriever gibi sevimli, eğitimi kolay, dost canlısı, sadık, akıllı ve Poodle gibi dökülmeyen, hipoalerjenik tüyleri olan bir cins olmuştur.  Oyuncu, dışarı dönük, kendine güvenen, itaatkar, ailesine düşkün ve tanıştığı herkesin arkadaşı olabilen enerjisi yüksek bir aile köpeğidir. Bekarlar, çocuklu aileler ve yaşlıyla birlikte yaşayan kişiler yediden yetmişe herkesle uyumla yaşayabilen bir türdür.

Goldendoodle geliştirilirken ebeveynlerinin sevilen özelliklerini bir araya getirmek amaçlanmıştır. Ailesine, sevdiklerine oldukça bağlıdır. İnsanlarla ilişkileri ilk andan itibaren sıcaktır. Yabancı kişilere, diğer köpeklere ve evcil hayvanlara da asi ve saldırgan yaklaşımı yoktur. Bu yüzden çok iyi bir bekçi köpeği değildir. Arkadaşlık ilişkisi kurmayı sever ve iyi bir oyun arkadaşı olur. Oyun oynarken bazen yaramazlık yapmaları muhtemeldir. Sevimli halleri, sınırlandırılmazsa fazla şımarık olmaları mümkündür. Yalnız kalmayı ise hiç sevmedikleri bilinir. Uzun süre yalnız kaldıklarında ayrılık endişesi duyarlar ve bunun sonunca olumsuz davranışlar sergileyebilirler. Herkesi kedine sevdiren, cana yakın olan ve daha birçok farklı olumlu özellikleriyle Goldendoodle köpeği kalpleri kazanmıştır.

Goldendoodle köpeği büyük, küçük ve minyatür boyutlara sahip olarak kendi içinde de 3’e ayrılmıştır. Bu yüzden sahiplendiğiniz boyuttaki köpeğe göre yaşam ortamının şekillenmesi gerekir. Genel olarak küçük ve büyük köpekler eve, apartman hayatına kolaylıkla uyum sağlarlar ancak büyük Goldendoodle boyutu yüzünden sorun yaşayabilir. Bu yüzden büyük Goldendoodle yaşama alanı olarak bahçeli bir evde daha rahat edecektir. Ama bahçeli evde yaşaması, tek başına bir kulübede yalnız kalması anlamına gelmemelidir. Geceleri sahibiyle birlikte aynı evde kalması onların kendilerini daha iyi hissetmelerini ve sağlıklı olmalarını sağlayacaktır. Uzun süre ve soğuk havalarda dışarıdaki yalama uyum sağlamaları zor olabilir. Köpeğiniz ister bahçeli evde isterse de apartman da yaşasın gün içerisinde kesinlikle yüksek enerjilerini atabilmesi için egzersiz yapması gereklidir.

Çok havladıkları ve ses çıkardıkları görülmez. Genel olarak uysal, kayıtsız ve sakin köpeklerdir. Ancak Labrador av köpeğine benzer davrandıkları ve zaman zaman seslerinin yükseldiği duyulabilir. Bu gibi durumlar için eğitim vermeniz sus komutunu iyi öğretmeniz hayatınızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca Labrador benzerliğini havlananın dışında, geç olgunlaşma ve dökülen tüylerle de görebilirsiniz. Melez bir köpek olan Goldendoodle genetik özellikleriyle ebeveynlerinin bir karması olarak geliştirilmiştir. O yüzden her bir Goldendoodle’nin benzer özelliklerinin yanında bazı farklılıklarının olması normaldir.

Goldendoodle Kaniş ebeveynlerinden kendine geçen genler sayesinde tüylere alerjisi olan evcil hayvan sahiplenmek isteyen kişiler için uygun olacaktır. ‘hipoalerjenik dökülmeyen’ tüylerinin bir sonucu olarak, tüy yapısı hassasiyeti olan insanları rahatsız etmemektedir. Ancak yinede alerji sahibi bir köpek severseniz, sahiplenmeden önce Goldendoodle zaman geçirmeli ve tüylerinin sizin üzerindeki etkisini görmeli, uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Goldendoodle köpeklerinde Fino köpeğinin zekasını, Golden Retriever’ın eğitim kolaylığını görmeniz mümkündür. Bu yüzden kolay eğitilebilen, uyumlu bir köpektir. Sadece çok sevimli oldukları için onları aşırı ilginizle şımarık yetiştirmemeye özen göstermeniz gerekir.

İyi eğitildiği zaman kişilik ve karakter özelliklerinin etkisiyle arama kurtarma köpeği, terapi köpeği, rehber köpeği, diyabetik köpek, polis ve çevik kuvvet köpeği olarak farlı görevlerde yer aldıkları, çalıştıkları görülür. Sadece evcil hayvan olarak bakmadan, eğitimlerine ve gelişimlerine de önem verilmesi önemlidir. Yüksek enerjileri, doğru yönlendirmelerle ve egzersizlerle dışarıya atılması sağlanmalıdır. Genellikle uyumlu ve sakin olsalar da enerjilerini atamadıklarında huysuz, sıkılgan ve agresif olmaları mümkündür. İş ahlakı, görgü kurallarını öğrenme hızı ve komutları uygulaması oldukça kısa sürer. Bu yüzden eğitimleri egzersizlerle birlikte bir araya getirerek köpeğinizin zevk alarak katılmasını sağlayabilirsiniz.

Goldendoodle yavrusu sahiplenecekseniz, bu cins iki farklı köpeğin melezlenmesiyle ortaya çıktığı için hangi ebeveynin, özelliklerini daha baskın taşıdığı henüz yavru iken bilinemez. Yetiştiriciden alırken görünüş, mizaç ve boyutunun yavru iken ebeveynleri gibi tam olarak öngörülemediğini bilerek sahiplenmelisiniz. Genel olarak görünümleri, davranışlarıyla Goldendoodle; Poodle ve Golden Retriever cinsinin karması olarak iki türün arasındadır.

Dünyanın en zeki köpekleri arasında yer alan, enerjisiyle, coşkusuyla, çocuklar, yabancı kişiler ve tüm evcil hayvanlarla iyi anlaşabilen Goldendoodle herkese hitap eden mükemmel bir dosttur.  İlk kez köpek sahiplenecek kişiler için bakımı, eğitimi ve iyi karakter özellikleri sebebiyle mükemmel bir tercih olacaktır. 1990’larda artan popülerliğiyle adından söz ettiren melez Goldendoodle sevildiği, mutlu olduğu ve iyi bakıldığında ailesiyle birlikte uzun yıllar yaşar.

Goldendoodle Tarihi

Goldendoodle köpeğinin ebeveynlerinin kökeninden tarihsel sürecine geçiş yapak en doğru bilgi olacaktır. Golden Retriever İskoçya, Toy Poodle ise Almanya kabul edilmiş ancak Fransa bağlantısının da olduğu iddiaları olan iki köpeğin melezi olarak Avustralya’da geliştirilmiştir.

İlk Goldendoodle cinsi, Wally Conron tarafından 1989 yılında Avustralya Kraliyet Rehber Köpekler Birliği’nde geliştirildi. Monica Dickens katkılarının olduğu da belirtilir.

Goldendoodle, Poodle köpeklerinin melez olarak en yenisi olarak kabul edildi. Köpeği yetiştirme denemeleri 1990’larda hem Cockapoo hem de Labradoodle denemelerinin ardından başlamıştı. Goldendoodle köpeğinin geliştirilmek istenmesinin nedeni; daha az tüy döken, akıllı, sevimli, dost canlısı özellikleri taşıyan daha farklı bir köpek yetiştirmekti. Bunun sonucunda da istediği özelliklere ve dış görünüme sahip iki köpeği Golden ve Poodle ırklarını çiftleştirerek bu amaca ulaştı.

Goldendoodle, Avustralya geliştirildi ve 1990’ların ortalarında Amerika’ya getirildi. Amerika’ya gelmesinin ardından daha fazla tanınmaya başlandı. Goldendoodle oldukça genç bir köpek cinsidir ve yavruların birçoğu henüz ilk nesil yetiştirilen köpeklerin soyundandır. Özellikle Avustralya’da oldukça popülerlik kazanmalarına rağmen  ırk adına henüz açılmış bir kulüp bulunmamaktadır. AKC tarafından ırk olarak kabul görmemesi ve belli bir ırk standardının olmaması ve çoklu nesillere ulaşamaması köpeklerin farklı boyutlarda, renklerde çeşitlilik göstermesine neden oluyor.Irk standardı olmadığı için karakter özellikleri benzer olarak, minyatür, küçük ve büyük olarak üç farklı boyutta ve kiloda Goldendoodle köpeği yetiştiriliyor.

Goldendoodle’nin popülerliği 1990’larda artış göstermeye başlıyor. Her geçen giderek artan popülerliği, birçok hayvan severin evlerinde onlara yer vermesiyle, sahiplenmesiyle devam ediyor. Goldendoodle henüz tasarım ırk grubunda yer almakta ve gerçek ırk olarak sayılmamaktadır. Melez tür olarak hayatımıza dahil olan Doodle köpeğinin gördüğü ilgiye bakarak gelecekte daha yüksek popülerliğe sahip olacağına inanılıyor.

Goldendoodle Fiziksel Özellikler

Vücut

Vücutlarını minyatür, standart ve büyük olarak üç farklı boyuttadır. Boyut olarak farklılıklar olsa dahi uzun, kaslı, güçlü ve sağlam yapıları hepsinde ortaktır. Derin ve geniş göğüs yapısına sahiptir. Boyunları geniş ya da dar olabilir. Genel olarak Goldendoodle köpeği ebeveynlerinin ( Golden Retriever ve Toy Poodle) ağırlıklı gelmiş olan cinsin genlerin ve görünümünü belirgin olarak taşır.

Kafa

Yuvarlak kafatası vücuduyla orantılı büyüklüktedir. Çene yapıları uzun ya da kısa olarak köpeğinizin hangi ebeveyninin genleri ağır bastığına göre değişkenlik gösterir. Düğme burunları ve oval gözleri yoğun tüylerinin arasında belirgin şekilde görülmektedir. Geniş ve orta uzunlukta namluya sahiptirler. Göz çevresindeki tüylerin köpeğe rahatsızlık vermemesi için, uygun şekilde tıraş oldukları görülür.

Kulaklar

Goldendoodle geniş, düşük ve sarkık kulaklara sahiptir. Kulakları da tüm bedeni gibi yoğun tüylere sahiptir. Başının iki yanında duran sarkık kulaklar, burun hizasına gelebilen uzunluktadır. Kulaklarının uzun olduğu gibi kısa olması da mümkündür.

Gözler

Goldendoodle köpeğinin, tüylerinin arasında yer alan belirgin, iri ve oval şeklinde gözleri vardır. Genellikle kahverenginde olan gözleri, sevimli bakışlarıyla insanları etkilemeyi başarır. Tüylerinin baş bölgesinde yoğun olması görüşünü etkileyeceği için tıraş olması gerekir.

Bacaklar ve Ayaklar

Goldendoodle bacakları ve ayakları oldukça güçlü ve kaslıdır. 3 farklı boyutta oldukları için bacak uzunlukları değişkendir. Bacaklarında vücudun genelinde olduğu gibi tüylenmeler görülmektedir.

Kuyruk

Goldendoodle köpeğinin sırtından düz devam eden ve genellikle dik duran kuyruğu vardır. Kuyruğunun en gösterişli yanı oldukça yoğun tüylerle kaplı olmasıdır. Uzun ve tüylü kuyruğu çoğu zaman hareket halinde ahenkle sallanır.

Tüy

Goldendoodle köpeği ince, yumuşak, parlak, yoğun ve dalgalı ya da kıvrımlı tüylerden oluşan kürke sahiptir. Kürk uzunluğu, kırpılmadığında uzamaya çok müsaittir ve uzunluğu 4 - 8 cm arasında değişiklik gösterir. Kuyruk, karın, kulak, bacaklarında tüylerin, kafa ve burun bölgesindeki tüylere göre daha uzun olduğu görülür. Ancak kafasındaki ve burun bölgesindeki tüylerinde aşırı kısa olunduğu düşünülemez. Tüylerinin yapısı, kuzu yününe benzetilir. Düzden dalgalıya doğru değişen, gevşek bukleleri sarkık şekilde duran ve ipeksi bir dokusu olan tüyleriyle kendine has bir güzelliğe sahiptir.

Renk

Goldendoodle’nin düzden dalgalıya geçen, parlak ve yumuşak olan kürkü birbirinden farklı renklere sahiptir. Siyah, bakır, beyaz, krem, gri, altın sarısı, kayısı tonu veya kırmızı olabilir ancak en yaygın renk altın sarısıdır. Beyaz renklerin daha çok uzun tüyler arasına serpiştirildiği ve renk geçişiyle yer aldığı görülür. Goldendoole’nin kürk renkleri, iki ebeveynden birinin kalıtsal genlerini çoğunlukla taşıdığını da belli edebilir. Örneğin Poodle köpeğin siyah, çikolata, gri ve gümüş renk ve tonlarını Goldendoodle’ye vermesi gibi. Yani Goldendoodle’nin renk ve tonu, kalıtsal genlerin yoğunluğu ile ölçülebilir.

Goldendoodle Bakımı

Goldendoodle hipoalerjenik kürke sahiptir ve evcil hayvan tüylerine alerji olanların da sahiplenebileceği bir köpektir. Tüylerinin bakımlı ve sağlıklı olması için haftada 1- 2 kez tarama ve fırçalama işlemi yapmanız yeterlidir. Oldukça az tüy döktükler ve genel olarak bakımı kolaydır. Ayrıca haftalık yaptığımız tarama işlemleriyle bakılması daha da kolaylaşacaktır. Yapılan taramayla daha iyi görünmesini, ölü tüylerin toplanmasını ve derideki yağların eşit dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Goldendoodle sahipleri köpeklerinin kürkünü kısa tutmak için belli aralıklarla tıraş ettirirler. Eğer tüylerini kısa tutar, keserseniz tarama ve fırçalama işlemlerini haftada sadece bir kez yapmanız yetecektir. İster kısa ister uzun kürke sahip olsun bakımlı olması için tarama ve fırçalama işlemini her zaman yapmalısınız. Köpeğinizi çok sık yıkamanıza gerek yoktur. Köpeğiniz kirlendiğinde, gerektiği zaman yıkamanız sağlıkları için en doğru olandır. Çok sık yıkandığı zaman kürkünü ve derisini sağlıklı tutan faydalı yağ ve nem kaybolur.

Tüylerinin genel olarak alerjisi olanları rahatsız etmeyeceği belirtilse de Goldendoodle köpeğini sahiplenmeden önce, tüylerinin alerjinizi tetikleyip tetiklemediğini görmek için bolca bu cins köpekle vakit geçirmeye çalışmalısınız.  Bunun sonucunda da son kararı vermeniz hem siz hem de sahiplenmeyi düşündüğünüz köpek için en doğrusu olacaktır.

Kürk bakımının yanı sıra kulak, tırnak ve ağız bakımının da yapılması gereklidir. Haftalık olarak kulakları ve tırnakları kontrol edilmelidir. Kirlenme durumuna göre kulakları temizlenmeli ve tırnakları kesilmelidir. Haftada iki, üç kez ağız sağlığı için dişleri fırçalanmalıdır. Genel olarak tüm bakımlarını yaptığınız Goldendoodle köpeğinizin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

Goldendoodle Beslenme

Goldendoodle sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için yüksek kaliteli kuru mamalarla ve veterinerin onay verdiği ev gıdalarıyla beslenmelidir. Ev yemekleri vermeyi düşünüyorsanız köpeklerin tüketmesi uygun olan yiyecekleri vermeli, yasaklı olan yiyecekleri kesinlikle vermemelisiniz. Sadece ev yemekleriyle beslememeye özen gösterin. Günlük alması gereken kalori miktarını ev yemekleri karşılamayacağı için kesinlikle kuru ve yaş mama desteğiyle beslenmelidir. Yeterli beslenmedikleri zaman sadece sağlıklarının değil, tüylerinin de olumsuz etkilendiğini görebilirsiniz.

Royal Canin, Proplan, Acana, Hills, N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care gibi markaların yüksek kaliteli köpek mamalarıyla beslemelisiniz. Uygun olan mamayı seçmek için köpeğinizin yaşına, cinsine, alerjen durumuna göre dikkat etmelisiniz. İçerik bilgilerine göre aldığınız mama köpeğinizin gelişimine, günlük alması gereken besin ihtiyacı için yeterli olmalıdır.

Uygun mamayı seçtikten sonra köpeğinizin günlük ihtiyacını karşılamak için 1 ila 3 ölçek arasında yüksek kaliteli kuru mamayı öğünlere bölerek verebilirsiniz.  Ölçüyü köpeğinizin büyüklüğüne, aktifliğine göre ayarlayabilirsiniz.  Günlük alacağı kaloriye dikkat ederek beslenmesini ayarlamalısınız. Köpeğinizin beslenme düzeni, planı ve kilosuyla ilgili aklınıza takılan sorular olduğunda veterinere danışarak bilgi alabilirsiniz.

Goldendoodle Egzersiz

Goldendoodle, orta seviyede enerjiye sahip bir köpektir. Bu enerji atabilmesi için gün içerisinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak egzersiz yapması gereklidir. Günlük egzersiz ihtiyacını karşılamak için 60 dakikalık aktiviteler veya 2.5 ila 3 kilometrelik yürüyüşler yaptırabilirsiniz. Egzersiz ihtiyacı karşılanmadığı zaman huysuz, agresif ve yıkıcı davranışlar sergileyebilirler. O yüzden egzersiz ihtiyaçlarını karşılamaya özen göstermelisiniz.

Goldendoodle yürüyüş yapmayı, bahçede oyun oynamayı ve yüzmeyi çok sever. Goldendoodle’nin orta tempoda yürüyüşler yapması hem egzersiz ihtiyacını karşılar hem de sahibiyle verimli vakit geçirmesini sağlar. Ayrıca suyu seven bu köpeklerin egzersizleri arasına yüzmeyi de eklerseniz onları çok mutlu edersiniz.

Goldendoodle Eğitim

Goldendoodle, köpeği ebeveynlerinden biri olan Poodle’nin zekasını, Golden Retriever’ın ise eğitime olan isteğini, eğitim kolaylığını miras olarak almıştır. Sahibini memnun etmeye istekli olan Goldendoodle, erken aşamada eğitildiğinde daha iyi huylu ve itaatkar bir köpek olacaktır.

Eğitim süreci boyunca tutarlı, sabırlı ve sevgi dolu bir yaklaşım izlemeniz gerekir. Sevdiklerine karşı bağlılığı yüksek bir cins olduğu için hassastırlar ve sert uyarılardan olumsuz etkilenirler. Sert uyarılarda bulunmanız sonucu eğitimde isteksizlik, gerileme ve ilgisizlik görülebilir. O yüzden kesinlikle sert müdahalelerde bulunmayınız.

Eğitimlerde süre ayarlamasına özen göstermelisiniz. Eğitim süreleri kısa tutulmalıdır. Aksi halde canlarının sıkılması, dikkatlerinin dağılması ve dersi yarıda bırakmaları mümkündür. Köpeğinizin eğitimden keyif alması ve katılması için farklı metotlara başvurmayı denemelisiniz. Övgü, ödül ve oyunlar ile eğitimlerinizi destekleyebilir ve köpeğinizin ilgisini canlı tutabilirsiniz. Bu sayede Goldendoodle eğitimlere daha istekli ve hevesli yaklaşır, eğitim boyunca ilgisi canlı kalır.

Eğitimi kadar köpeğinizin sosyalleşmesine de gereken önemi vermelisiniz. Erken aşamada sosyalleşmeleri, farklı yerlerde farklı insanlar ve hayvanlarla bir araya gelmesi sağlanmalıdır. Pozitif ve sıcak yaklaşımı olan Goldendoodle ona sağlayacağınız sosyalleşme imkanıyla daha arkadaş canlısı ve uyumlu bir köpek olacaktır.

İyi eğitilen ve sosyalleştirilen Goldendoodle köpeğinin aldığı dersler sonucunda farklı görevlerde ve farklı yerlerde başarılar elde ettiği görülmektedir. Refakatçi köpek, polis ve çevik kuvvet köpeği, arama kurtarma köpeği, rehber köpek gibi farklı alanlarda başarıyla insanlarla birlikte çalışırlar.

Goldendoodle Sağlık

Goldendoodle genel olarak sağlıklı olan bir köpek cinsidir. Ancak bazı genetik rahatsızlıkların görülmesi de mümkündür. Bu sağlık sorunlarının neler olabileceği hakkında bilgi sahibi olmak, olası durumlarda belirtileri fark etmenize ve çözüm bulmanıza fayda sağlayacaktır.

Kalça displazisi, kulak enfeksiyonu (uzun kulaklı olanlarda), Patella Luksasyonu, Dirsek Displazisi, Progresif Retinal Atrofi (PRA), Alerjiler, Hipotiroidizm ve katarakt gibi göz hastalıklarını yaşayabilirler. Ebeveynleri olan Golden Retriever ve Poddle cinslerini de etkileyen bu sağlık sorunlarına karşı hassaslardır. Ancak Goldendoodle karma melez cins olduğundan dolayı ebeveynlerine göre bu sağlık sorunlarına daha az yakalanırlar.

Genetik rahatsızlıklarının yanında sağlıkları için düzenli egzersiz yapmaları ve beslenmelerine dikkat etmeleri de çok önemlidir. Bunlara ek olarak tüy bakımı, kulak, göz, burun, tırnak, ağız ve diş bakımı gibi rutin bakımları da ihmal edilmeden tamamlanmalıdır. Sağlıklı bir yaşam sürmesi için hem bedensel hem de içsel bakım çok önemlidir. Gerekli gördüğünüz durumlarda sağlıkları açısından farklı gözlemlerinizde veterinerinize danışarak bilgi almayı ihmal etmeyiniz.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  • Kalça Değerlendirmesi
  • Göz Doktoru Değerlendirmesi
  • PRA Optigen DNA Testi
  • Patella Değerlendirmesi
  • Dirsek Değerlendirmesi
  • Kalp Muayenesi

2022 Güncel Goldendoodle Yavru Fiyatları

 2022 Goldendoodle ortalama yavru fiyatları 4,000 TL ile 7,000 TL aralığında farklılık göstermektedir.  Zeki, cesur ve duyarlı olan Goldendoodle yavrusu ile ilgili ilanları araştırmak ve ücretsiz ulaşabilmek için sitemizi gezin. Fiyatları uygun olan bu cinsin, İyi huylu ve kolay öğrenebilme özelliği sayesinde kolay sahiplendirme sağlanır. Goldendoodle fiyatları, Pet Shop’tan satılık erkek dişi, Kahverengi, Siyah, Beyaz, Kayısı, Gri, Gümüş, Krem, Mavi pelüş renkleri secereli ortalama fiyat aralığı nedir Oyuncak boy tip yavrusu ne kadar çeşitleri kaç tl ve kaç lira yer alıyor bu güzel canlı kısa süze zarfında insana alışır, eşlik eder.Goldendoodle 500tl gibi ilanlara sitemizden ulaşabilirsiniz.

Dizayn bir ırka sahip olan Goldendoodle genetik olarak Golden Retriever ve Standart Poodle çiftleşmesinden oluşmaktadır. Boyut olarak büyük bir ırka sahip fakat tüy döküntüsü olmayan bir özelliktedir. Sempatik bir karaktere sahiptir.

 

https://patiilan.com/