KöpekJack-a-Poo kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.
https://patinolsun.com/uploads/images/jackapoo%20yavru.JPG" style="height:384px; width:400px" />

JackaPoo Irl Özellikleri

Jack A Poo melez bir köpek ırkıdır.  Jack Russell Terrier ve Poodle ırklarının çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Bir diğer ebeveyni de Kaniş ırkıdır. Bundan dolayı küçük ve orta boyda olmasına rağmen daha çok küçük boyutlardadır.  Birçok isme sahiptir.  Poojack, Jack poo  ve Jack a Kaniş vb türevlerde isimleri vardır.

Kökeni konusunda kesin bir şey söylemememizin nedeni birçok karışım sonucu olan ırktan gelmesidir. 1800 ler İngiltere’si Jack Terrierden geldiğini söyleyebiliriz. Tasarım köpek olarakta bilinmektedir. Irkın son halini almasında üreticiler çiftleştirdikleri ırklardan özellikler göstermesi için çalışmışlardır. 

Irkın karışık olması sebebi ile Köpek Kulüplerince kabul görmemiştir çünkü kökleri zaten bir ırk olarak kulüplere kabul edilmiştir. Jack a Poo köpek ırkı 1887 sportif ırk kategorisine kabul edilmiştir.

Jack a Poo Fiziksel Özellikler

Birçok ırkın karışımı olduklarını söylemiştik. Bundan dolayı birbirinden bazen belirgin farklılıklarda Jack A Poolar görebiliriz. Küçük ve oldukça küçük bir köpektir. Genellikle Jack Terrier lara benzemektedirler.  

Orta boy uzunlukta tüyleri bulunmaktadır. Tüyleri sert olabilirken yumuşakta olabilmektedir. Bu tamamen değişmektedir. Dalgalı ve kıvırcık da olabilir.

Gözleri boncuk gibi ve simsiyahtır. Kulakları hafif dik ve uçları kıvrıktır. Simsiyah bir burnu vardır. Sakalları ve gür kaşları vardır diyebiliriz. Pati ve ayak kısımlarındaki uzun tüyler paçaları varmış görünümünde olabilir. Tüyleri genellikle beyaz renk olurken yer yer özellikle kulak ve göz çevresi farklı renklerde olabilmektedir.

Jack A Poo Karakter Özellikleri

 Jack A Poo en belirgin özelliği heyecanlı ve hareketli yapısı olacaktır. Bu hareketli yapısı onu çok iyi birer oyuncu yapmıştır. Oyun oynamayı çok severler saatlerce topu at getir oyunu oynayabilirler. Buradan anlayacağınız birçok top isteyen küçük bir pati dostumuz var demektir. 

Oyun oynayarak attığı enerjisinden geri kalan zamanda oldukça uslu ve sakindir. Sahiplerine bağlıdırlar. Bu yüzden uzun süre yalnız kaldıktan sonra üzgün bir şekilde sizleri bekliyor olabilirler. Bundan dolayı da biraz gürültücü olabilirler. Havlamaktan çekinmezler. Heyecanlandıklarında oyun esnasında da havlarlar. Ancak bu apartman dairesi için çok problem olmayacaktır.

Daha yavruyken sosyalleştirilmeli ve eğitilmelidir.  Bunun sebebi bazen inatçı davranış ve tutumlara girebilirler. Her ne kadar boyları küçük olsa da bazen fazla özgüvenli olabilirler. Daha sonrasında aranızda ki iletişim için oldukça önemli olacaktır.

Çocuklarla arası iyi olacaktır ancak boyutları birbirlerine yakın olduğu için her durumda dikkat edilmelidir. Onlar sadık, sevgi dolu ve her etkinliğe katılmaktan keyif alırlar.

Jack A Poo Sağlık ve Bakımı 

Bu küçük bedenlerin sağlık durumları oldukça karışıktır kökenleri gibi. Tam bir kalıtsal rahatsızlığa sahip diyemeyiz ancak bazı rahatsızlıklara yakalanma oranları daha fazladır. Bunlar Addison hastalığı bazı eklem rahatsızlıkları ve patellar lüks gibi hastalıklara rastlanmaktadır.

Sağlıklı sürdükleri bir hayatta ortalama olarak 13 – 15 yıl yaşamaktadırlar.

Ayrıca Jack a Pooların eğitim almaları şarttır. Bunun sebebi zihinsel ve beyin işlevlerini aktif tutmak amaçlı. Aksi halde erken yaşlanma gerçekleşecektir. Bunun önüne geçmek için ayrıca düzenli egzersiz fiziksel ve zihinsel olarak dinç tutacaktır.

Kulak yapısı açık olduğu için içerisinde bal mumu ve kir oluşumu hızlı olacaktır. Düzenli kulak bakımı bu açıdan önemlidir. Ayrıca tüylerinin bakımı haftada iki defa olmak üzere tarama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında küçük midesine yedikleri dokunabilir. Ne yediği konusunda ayrıca bir özen gösterebilirsiniz.

Jack A Poo Eğitim

Bu akıllı köpek ırkları inatçı bir kişiliğe sahiptirler. Onların içindeki cesur ve inatçı ruh eğitimlerinde iyi bir sabıra ihtiyacınız olması gerekiyor.  Heyecanlı ve aşırı hareketli olmalarından dolayı yavruluk döneminde eğitim almaları gerekiyor. Erken sosyalleşme ile diğer hayvanlarla nasıl sosyalleşmesi gerektiğini öğrenecektir. Dikkatleri çok çabuk dağılabilen bu köpek ırkını eğitim sırasında doğru yaptığı hareketlere karşı övgü ve ödül maması ile dikkatini üzerinize çekebilirsiniz.

Jack A Poo Çocuklar ve Diğer Hayvanlarla Arası

İlk kez köpek sahiplenmek isteyenler için oldukça ideal bir köpektir. Çünkü çocuklu aileler için uygun olan bu köpeklerin çocuklarla arası çok iyidir. Küçük yaşlarda sosyalleştirilirse büyüdüklerinde diğer hayvanlara karşı saldırgan tavırları olmayacaktır. Eğer yetişkin bir jack a poo sahiplendiyseniz köpek eğitmenleri ile bu davranışlarının üstesinden gelebilirsiniz. İçlerindeki kovalama içgüdülerinden dolayı onlardan kaçan kedileri kovalamak isteyeceklerdir. Bu yüzden yürüyüşe çıktığınız zamanlarda tasmasını iyi bir şekilde kontrol etmeniz gerekir.

Jack A Poo Yaşam Süresi

Jack A Poo köpeklerinin ortalama yaşam süreleri 13-15 yıldır. Yaşam süresinin en yüksek seviyeye ulaşması bakımının ve sağlık kontrollerinin zamanında yapılması ile alakalıdır.

Jack A PooYavru Fiyatları

2022 Güncel Jack A Poo yavru fiyatları ortalama 3000tl ile 6000tl arasında değişmektedir.

 

https://patiilan.com/